Hoe YouTube's 'Kijk op'-knop video-insluitingen kan veranderen

Inhoudsopgave:

Hoe YouTube's 'Kijk op'-knop video-insluitingen kan veranderen
Hoe YouTube's 'Kijk op'-knop video-insluitingen kan veranderen
Anonim

Belangrijkste afhaalrestaurants

  • YouTube heeft een nieuwe knop 'Bekijken op YouTube' getest in ingesloten spelers.
  • Deze nieuwe push kan ertoe leiden dat website-eigenaren andere opties voor het delen van video's gaan onderzoeken.
  • Uiteindelijk lijkt YouTube de nieuwe functie slim te benaderen en gebruikers zelfs een manier te bieden om deze uit te schakelen bij het insluiten van video's.
Image
Image

YouTube's recente testen van een meer opvallende "Kijk op YouTube"-knop op video-insluitingen zou kunnen leiden tot grotere gevolgen voor de website en zijn gebruikers, zeggen experts.

YouTube-gebruikers zien sinds kort een knop 'Bekijken op YouTube' op ingesloten videospelers. Dit pictogram, dat in de benedenhoek van een video-insluiting verschijnt, stelt gebruikers in staat door te klikken en verder te kijken op YouTube zelf. Door een meer opvallende knop toe te voegen, denken experts dat YouTube meer gebruikers ertoe aanzet om van de ingesloten site door te klikken naar YouTube.

"Dit is een natuurlijke zet voor YouTube", vertelde Ed Laczynski, CEO van Zype, via e-mail aan Lifewire. "YouTube moet groei creëren zoals elk ander webbedrijf, en het converteren van kijkers van 'free riders', zoals website-uitgevers (die niet betalen om de spelers, inhoud, hosting of streaming te gebruiken) is een manier om dat te doen."

Meer doorklikken

De knop 'Kijk op YouTube' is niet helemaal een nieuwe functie. Voorheen konden gebruikers het YouTube-logo selecteren, dat zich meestal in de rechterbenedenhoek van de speler bevond. Als dit niet beschikbaar was, kon je ook de titel van de video selecteren om direct naar YouTube te gaan en de video te bekijken. Nu vestigt YouTube echter meer aandacht op de kwestie met een knop die in de linkerbenedenhoek van de videospeler verschijnt.

Hoewel de nieuwe knop niet enorm is op de video, zegt Laczynski dat dit ertoe kan leiden dat meer websites minder afhankelijk zijn van YouTube, vooral als dit betekent dat hun gebruikelijke publiek doorklikt naar YouTube en hun site te vaak achterlaat.

"Ervan uitgaande dat de conversieratio terug naar YouTube hoger zal zijn dan nu het geval is," zei Laczynski, "zijn dat minder klanten die 'ter plaatse' blijven, maar ook dat ze worden gevraagd met concurrerende aanbiedingen die waarschijnlijk worden getoond op advertenties of gerelateerde inhoud op YouTube zodra de kijker daarheen navigeert."

Dit is een natuurlijke zet voor YouTube. YouTube moet net als elk ander webbedrijf groei creëren.

Dit is belangrijk om op te merken, omdat dit zou kunnen betekenen dat we op veel websites steeds minder afhankelijk worden van YouTube als videospeler, waardoor het voor gebruikers moeilijker kan worden om nieuwe en relevante inhoud te vinden. Waar je voorheen een video kon bekijken en vervolgens doorklikken naar YouTube om andere aanbevelingen te zien, zou je gewoon zitten met alle andere video's die de ingebouwde videospeler van de website te bieden had.

Websitegebruikers ervan weerhouden om YouTube-insluitingen te gebruiken, kan verdere gevolgen hebben voor makers van inhoud die afhankelijk zijn van insluitingen om nieuwe kijkers naar hun inhoud te duwen. We zien al dat veel gamingwebsites videorecensies, handleidingen en andere video's van YouTubers insluiten, iets dat zou kunnen veranderen als de nieuwe knop van YouTube een probleem wordt voor die websites.

Lawaaierige buren

In de loop der jaren heeft YouTube een aantal functies geïntroduceerd in de YouTube-videospeler. Dingen zoals annotaties en badges zijn belangrijke manieren waarop videomakers kijkers kunnen pushen om hun andere inhoud te bekijken. Dit alles zorgt voor meer ruis in de videospeler en door een speciale knop te maken die gebruikers ertoe aanzet de video op YouTube te bekijken, voegt de site zelf alleen maar meer afleiding toe aan het scherm.

Natuurlijk is YouTube niet de eerste site die overstapt naar een meer opdringerige embedded player. Twitch begon onlangs wijzigingen aan te brengen in zijn video-insluitingen, en ging zelfs zo ver dat het een schermblokkerend paars scherm toevoegde dat gebruikers waarschuwt dat ze niet de volledige Twitch-ervaring krijgen. Dit heeft nogal wat weerstand opgeleverd, en het is ongetwijfeld iets dat YouTube wil vermijden als het zijn functie "Bekijken op YouTube" blijft pushen.

Image
Image

Het is echter helemaal niet verrassend om te zien dat YouTube en Twitch proberen meer gebruikers naar hun sites te duwen, vooral wanneer ze rekening houden met verschillende functies zoals reacties, vind-ik-leuks en abonnementen. Het creëren van een langdurige relatie met kijkers is wat deze sites helpt groeien en uitbreiden, en kan bijdragen aan een nog betere gebruikersomgeving vol met meer inhoud waar iedereen van kan genieten.

Gelukkig is de oplossing van YouTube lang niet zo lawaaierig als die van Twitch, en ook niet zo storend. Het lijkt er ook op dat YouTube een aantal speciale parameters heeft gemaakt die je kunt gebruiken om de extra branding te verwijderen, dus de site voor het delen van video's lijkt al te leren van de fouten die door anderen zijn gemaakt.

Aanbevolen: