LG plaagt gigantisch 97-inch OLED-scherm - kijk eens aan

LG plaagt gigantisch 97-inch OLED-scherm - kijk eens aan
LG plaagt gigantisch 97-inch OLED-scherm - kijk eens aan
Anonim

Het was nog niet zo lang geleden dat het bekijken van een 60-inch HD-tv een groot probleem was, maar tegenwoordig wordt die schermgrootte op zijn best als gemiddeld beschouwd.

Om de oorlog van deze omvang gaande te houden, plaagde elektronicagigant LG een absoluut enorm 97-inch OLED-scherm op K-Display 2022, de grootste tv- en monitorshowcase van de KDIA (Korea Display Industry Association). Ze noemen het de OLED. EX, en het is het grootste OLED-paneel ooit gemaakt.

Image
Image

Deze Godzilla-achtige tv is echter meer dan zijn extra grote paneel, aangezien de OLED. EX is uitgerust met LG's CSO-technologie (Cinematic Sound OLED) die is opgenomen in enkele van de prototypeontwerpen van het bedrijf, zoals als een eerder aangekondigd 48-inch buigbaar OLED-paneel.

CSO werkt om het scherm tijdens gebruik daadwerkelijk te laten trillen via een dunne-film-exciter aan de achterkant van het paneel. Deze vibratietechnologie verandert de tv in een bonafide 5.1-kanaals audiosysteem zonder dat er extra luidsprekers nodig zijn.

LG zegt dat dit de kijkers een "filmisch niveau van onderdompeling" geeft, hoewel ze niet hebben aangegeven hoe het systeem surround sound-systemen nabootst die doorgaans luidsprekers achter de kijker bevatten.

Image
Image

Dit is ook geen prototype. De OLED. EX komt later dit jaar uit, maar bewaar uw bankrekeningen, want deze schermen zullen naar verwachting ongeveer $ 25.000 kosten.

Dat gezegd hebbende, gaf LG de aanwezigen op de K-Display genoeg prototypes om over te neuzen. Ze toonden een groot aantal transparante OLED-schermen, sommige dun genoeg om in standaardwanden te verdwijnen, evenals een gebogen OLED voor autodashboards en een opvouwbare OLED-laptop, waarvan er in de nabije toekomst geen van alle te koop zal zijn.

Begin ondertussen je woonkamer op te ruimen om ruimte te maken voor dat 97-inch beest.

Aanbevolen: