Hoe Brenda Romero een erfenis bouwt

Inhoudsopgave:

Hoe Brenda Romero een erfenis bouwt
Hoe Brenda Romero een erfenis bouwt
Anonim

Belangrijkste afhaalrestaurants

  • De vrouwen in de game-industrie doen grote dingen om gamen voor iedereen inclusief te maken.
  • Brenda Romero is vooral bekend om haar gamingbedrijf Romero Games en de oprichting van Empire of Sin.
  • Romero is optimistisch dat de game-industrie inclusiever wordt voor vrouwen.
Image
Image

Vrouwen brengen de game-industrie steeds meer naar een hoger niveau, of ze nu pleiten voor meer inclusie en diversiteit of games ontwikkelen die bedoeld zijn voor alle soorten spelers. Een van die vrouwen is Brenda Romero, die niet alleen een game-ontwikkelaar is, maar in 2015 ook haar eigen gamingbedrijf Romero Games heeft opgericht.

Hoewel Romero talloze prijzen heeft gewonnen, zoals een BAFTA Special Award, de Women in Games Lifetime Achievement Award 2013 en de Development Legend Award 2017, zei ze dat een van haar grootste prestaties het opzetten van haar gamingbedrijf met echtgenoot John was. Romero. Ze gelooft dat het een langdurige erfenis is die ze kan achterlaten.

"Het voelt fijn om te proberen het soort omgeving te creëren waarin je altijd zou willen dat je altijd zou kunnen werken en om te proberen die omgeving voor mensen te hebben", vertelde Romero aan Lifewire aan de telefoon. "Ik geniet ervan om mensen zich gewaardeerd te laten voelen."

Niveau één

Sinds ze klein was, maakt Romero spellen, verzamelt ze stukken en delen van bordspellen die ze bij garageverkoop kocht en gebruikt ze opnieuw om haar eigen spellen te maken.

Flash vooruit naar 1981, en Romero werd aangenomen bij de ontwikkelaar en uitgever van videogames Sir-Tech Software, eerst als tester en later als ontwerper. Over het algemeen wordt Romero gecrediteerd met 49 gametitels, waaronder The Mechanic is the Message, Wizardry 8, Dungeons and Dragons: Heroes en, meer recentelijk, Empire of Sin.

Diversiteit staat voorop in de hoofden van mensen.

"Ik ben echt trots op Empire of Sin en waar het naartoe gaat", zei ze. "Het is een echte uitdaging, maar ook heel leuk om iets te creëren waar nog nooit zoiets bestond."

Empire of Sin, uitgebracht in december, is een inventief strategisch rollenspel dat zich afspeelt in de jaren 1920 in Chicago. Ze zei dat ze er bijzonder trots op is omdat het als een team is gemaakt bij Romero Games.

"Het hebben van een bedrijf dat al vijf jaar bestaat met een geweldige groep mensen en we werken allemaal graag samen, dat is iets waar ik ongelooflijk trots op ben", zei Romero.

Niveau twee

Hoewel een vrouw in gamen Romero er niet van weerhield om succesvol te worden in de industrie, zei ze dat ze als vrouw in de technologie behoorlijk wat problemen heeft gehad.

"Ik herinner me dat ik al vroeg werd verteld dat ik niet zoveel verdiende als die en die omdat die en die een vrouw en familie hadden om te onderhouden, en ik dacht: 'Nou, dat is niet eerlijk'", zei ze.

Ze voegde eraan toe dat hoewel ze een overwegend positieve ervaring in de industrie heeft gehad, er nog steeds momenten zijn waarop mensen aannemen dat ze een snoepje is voor iemand anders, in plaats van een serieuze game-ontwikkelaar.

Image
Image

Buiten de game-industrie richt Romero zich op het aan het licht brengen van de prestaties van vrouwen in de technische industrie als geheel.

"Toen ik op een universiteit werkte, zei een van mijn collega's dat vrouwen niet geïnteresseerd waren in technologie, en dat vond ik absoluut belachelijk, dus ik ging om hem het tegendeel te bewijzen," zei ze.

Romero zei dat haar passie ligt in het onder de aandacht brengen van vrouwen in technologie en het helpen van mensen om meer te weten te komen over vrouwen aan de basis van de industrie. Ze zei dat achtervolging een doel dient dat veel groter is dan zijzelf.

"Er is geen spel dat ik ga maken dat groter zal zijn dan dat," zei ze.

Niveau drie

Voor Romero ziet het er rooskleuriger uit dan toen ze decennia geleden in de industrie kwam. Ze zei dat ze de eerste zes jaar van haar carrière niet als vrouwelijk personage in videogames kon spelen, omdat ze gewoon niet bestonden. Nu, dat is niet het geval.

"Als je nu een spel voor mensen pitcht, vragen ze of het spel vrouwelijke personages zal bevatten," zei ze. "Diversiteit staat voorop in de hoofden van mensen."

Het is een echte uitdaging, maar ook heel leuk om iets te creëren waar nog nooit zoiets bestond."

Ze zei dat er meer vrouwen in de game-industrie zijn dan ooit tevoren, en ze heeft het gevoel dat er een significante verandering plaatsvindt als het gaat om gendergelijkheid.

"Als ik kijk naar nieuwe vrouwen die in de industrie komen en het vuur dat ze hebben, is dat op zichzelf echt invloedrijk, want als je in de buurt bent van iemand die zo opgewonden en enthousiast over iets is, dat is besmettelijk", zei ze. zei.

Romero heeft goed advies voor vrouwen die het veld willen betreden en hun eigen erfenis willen maken.

"Een van de mooie dingen aan vrouwen in de game-industrie is dat we echt goed verbonden netwerken zijn, dus vind die netwerken, spring erin en sluit je aan", zei ze.

Aanbevolen: