Supernatural's VR Fitness-app neemt je mee de wereld rond

Inhoudsopgave:

Supernatural's VR Fitness-app neemt je mee de wereld rond
Supernatural's VR Fitness-app neemt je mee de wereld rond
Anonim

Belangrijkste afhaalrestaurants

  • Supernatural is de meest meeslepende virtual reality-fitness-app die ik ooit heb geprobeerd.
  • De bestemmingen die je kunt kiezen om te sporten in de app zijn de ruïnes van Machu Picchu.
  • Het landschap is zo adembenemend dat ik soms gewoon om me heen wilde kijken in plaats van te sporten.
Image
Image

Ik doe squats op de Chinese Muur. Het uitzicht is fantastisch, en ik heb mijn huis niet eens verlaten dankzij Supernatural, de meest meeslepende virtual reality-fitness-app die ik ooit heb geprobeerd.

Supernatural probeert alles in één fitnesservaring te gooien. Het heeft fotorealistische landschappen, beukende muziek en dagelijkse trainingen met coaches. Voor het grootste deel werkt het mixen van al deze elementen uitzonderlijk goed om je in beweging en afgeleid te houden, tot het punt waarop je niet merkt dat je aan het trainen bent.

Ik gebruikte Supernatural op mijn Oculus Quest 2 VR-headset en het bleek de uitdaging aan te gaan om alle benodigde grafische afbeeldingen weer te geven. Of je nu rondstuitert met een substantieel plastic gadget dat aan je gezicht is vastgemaakt, is een look die je wilt, maar dat is aan jou.

Goedkoper dan een sportschool?

Nu de pandemie van het coronavirus nog steeds in volle gang is, ben ik al bijna een jaar niet meer naar de sportschool geweest. Bovennatuurlijk maakt deel uit van mijn pogingen om te zien of ik dezelfde trainingen kan krijgen die ik heb genoten zonder een fors maandelijks lidmaatschapsgeld te betalen. Natuurlijk is VR-fitness ook niet gratis. De Oculus kost $ 299, plus Supernatural brengt $ 19 per maand in rekening na een gratis proefperiode van 30 dagen, of $ 179 per jaar.

De graphics in Supernatural zijn echter een wonder om te zien. Het landschap is als niets anders dat ik heb gezien in de weliswaar beperkte selectie VR-oefengames. De bestemmingen die u kunt kiezen om te sporten zijn onder meer het Isabela-eiland van de Galapagos, de Erta Ale-vulkaan in Ethiopië en de ruïnes van Machu Picchu. Het landschap is zo adembenemend dat ik soms gewoon om me heen wilde kijken in plaats van te sporten.

Ik begon met een introductiesessie die me liet zien hoe ik me in het spel kon bewegen. Een rechte driehoek betekent dat je er doorheen moet hurken. Een driehoek die naar links of rechts is gedraaid, betekent dat je door de corresponderende zijde moet springen.

Er verscheen een leraar op een yogamat die in de ruimte zweefde. Dezelfde leraar begeleidt je bij een warming-up voor elke sessie, en hun stem geeft je tips naarmate je vordert tijdens de training.

Breek de ballonnen

Toen ik eenmaal in het spel was, werden mijn Oculus-controllers twee knuppels, een zwarte en een witte. Ik sneed en sloeg ballonnen weg met de staven van de overeenkomstige kleur. Futuristische, gloeiende driehoeken stormden op me af, een teken dat ik erdoor moest hurken of door moest vallen.

Een coach woog met tips terwijl ik oefende, maar ik hield ook mijn statistieken in de gaten. De app kalibreert je lengte, armwijdte, squatdiepte en uitval. Ik weet niet zeker of elke beweging precies werd gevolgd voor mijn inspanningen in de praktijk, maar het was dichtbij genoeg dat het er niet toe deed.

Voor het grootste deel werkt het mixen van al deze elementen uitzonderlijk goed om je in beweging en afgeleid te houden.

Ik vond het geweldig dat ik mijn hartslagmeter met de app kon koppelen. Ik kreeg trainingsoverzichten met de nauwkeurigheid, bewegingen en kracht die ik tijdens elke sessie gebruikte. Er is ook een community-functie van de Supernatural-app waarmee je je trainingen kunt delen en je score kunt vinden op het wekelijkse leaderboard.

Ik vond het leuk om de Supernatural-app te gebruiken, maar ik weet niet zeker of ik me hieraan zou houden als een normale trainingsroutine. Deze terughoudendheid heeft niets te maken met het uitstekende ontwerp en de duidelijke aandacht voor detail die de ontwikkelaars aan de app hebben besteed.

Image
Image

Het probleem is dat de Oculus-headset zelf gewoon niet comfortabel genoeg is om iets te zijn dat ik op mijn gezicht wil hebben terwijl ik zweet en uitwijk. Ik moest de headset voortdurend aanpassen omdat hij gleed, waardoor ik uit het moment kwam waarop ik me probeerde te concentreren op het sporten. Ik heb ook een koptelefoon gebruikt omdat de Oculus-luidsprekers zwak zijn, dus ik moest een extra snoer en de koptelefoonriemen regelen.

Ondanks mijn bedenkingen vond ik Supernatural een waardige pandemische trainingspartner. Als je twijfelt, is het de moeite waard om het alleen voor de beelden te proberen.

Aanbevolen: