Automatisch vertalen op iPad gebruiken

Inhoudsopgave:

Automatisch vertalen op iPad gebruiken
Automatisch vertalen op iPad gebruiken
Anonim

Wat te weten

  • Open de zijbalk in de Translate-app en selecteer Conversation.
  • Tik op de drie stippen rechtsonder en kies Auto Translate.
  • Tik op het microfoon pictogram wanneer het gesprek begint. U hoeft het pictogram dan niet opnieuw aan te raken; spreek gewoon.

Dit artikel legt uit hoe je Auto Translate inschakelt en gebruikt in de Translate-app op iPad. Voorheen was Auto Translate alleen beschikbaar op iPhone, maar werd het geïntroduceerd en meegeleverd met iPadOS 15. Met Auto Translate kun je een gesprek voeren dat onmiddellijk wordt vertaald.

Automatisch vertalen inschakelen op iPad

Als je praat met iemand die een ander dialect spreekt, kun je Auto Translate gebruiken om het lopende gesprek in beide talen weer te geven.

  1. Om Auto Translate in te schakelen, opent u de Translate-app en geeft u, indien nodig, de zijbalk weer met de knop linksboven.

    Image
    Image
  2. Selecteer Conversation in de zijbalk.

    Image
    Image
  3. Tik aan de rechterkant op de drie stippen rechtsonder en kies Auto Translate.

    Image
    Image

Automatisch vertalen instellen op iPad

Voordat je Auto Translate gaat gebruiken, kun je een aantal instellingen aanpassen. Hiermee kunt u beide talen selecteren, de beste app-weergave voor uw situatie kiezen en de vertalingen hardop horen.

Selecteer de talen

Als je klaar bent om je gesprek te beginnen, kun je beide talen kiezen met behulp van de vervolgkeuzelijsten boven aan de gesprekskant van het scherm.

Als alternatief kunt u Translate automatisch beide talen laten detecteren die het hoort. Tik op de drie stippen rechtsonder en selecteer Detect Language.

Image
Image

Kies de weergave

De gespreksmodus in de Translate-app biedt twee weergaven om uit te kiezen, dus je kunt de ene gebruiken als je naast elkaar zit of de andere als je tegenover elkaar zit.

Standaard zie je Side by Side-weergave. Om van weergave te wisselen, tikt u op het View-pictogram linksonder (links van het microfoonpictogram) en selecteert u Face to Face.

Image
Image

Als je wilt terugkeren naar de Side by Side-weergave, tik je op X linksboven in de Face to Face-weergave.

Image
Image

Speel de vertalingen hardop af

Een andere optie die je kunt inschakelen voor je gesprek is om het hardop af te spelen. Tik op de drie stippen rechtsonder en selecteer Play Translations.

Image
Image

Als je deze functie inschakelt, hoor je de vertalingen en zie je ze op het scherm.

Automatisch vertalen op iPad gebruiken

Na het inschakelen van Automatisch vertalen en het aanpassen van de instellingen, tik je op het microfoon pictogram wanneer je gesprek begint. En dat is alles!

Jij en de persoon met wie je spreekt, zien het gesprek in beide talen op het scherm. Dan kun je comfortabel met elkaar praten zonder op een andere knop te tikken.

Image
Image

Als het gesprek even stopt, zie je het microfoonpictogram opnieuw. Tik erop om door te gaan met je vertaalde gesprek.

Als je klaar bent, kun je het gesprek wissen en je voorbereiden op de volgende als je wilt. Tik hiervoor op de drie stippen rechtsonder en selecteer Clear Conversation. Tik om te bevestigen op Wissen in het pop-upvenster.

Image
Image

Als je vergelijkbare apps wilt proberen, bekijk dan onze lijst met de beste vertaal-apps.

FAQ

    Hoe vertaal je PDF-bestanden naar het Engels op iPad?

    Om tekst uit een document te vertalen, heb je een app van derden nodig. U kunt bijvoorbeeld Language Translator by Mate downloaden naar uw iPad. Selecteer vervolgens de tekst die u wilt vertalen in de PDF-viewer en ga naar Share > Translate, en de app zal een vertaling geven in een pop-up -omhoog venster.

    Hoe vertaal ik een pagina in Safari op iPad?

    Open de website in Safari en tik op het aA pictogram aan de linkerkant van de adresbalk. Kies Vertalen naar (Taal naar keuze) > Vertalen inschakelen. Om vertalingen uit te schakelen, tikt u nogmaals op het pictogram aA en tikt u op Origineel bekijken.

Aanbevolen: