Een draagbare USB-oplader en batterijpakket kiezen

Inhoudsopgave:

Een draagbare USB-oplader en batterijpakket kiezen
Een draagbare USB-oplader en batterijpakket kiezen
Anonim

Wat te weten

  • Kies een accu die groot genoeg is om je telefoon in één keer volledig op te laden.
  • Als je hem de hele dag met je meedraagt, zorg er dan voor dat hij een comfortabele maat heeft.
  • Zorg ervoor dat de batterij je apparaten snel oplaadt.

Hieronder staan alle noodzakelijke categorieën waar u aan moet denken bij het kopen van een USB-oplader, zodat u precies krijgt wat u nodig heeft. Bekijk voor actuele voorbeelden onze verzameling van de beste USB-batterijladers, draagbare batterijladers voor laptops en draagbare zonneladers.

Capaciteit

Net zoals draagbare gadgets in allerlei soorten en maten verkrijgbaar zijn, zijn draagbare batterijpakketten ook verkrijgbaar in verschillende capaciteiten.

Een kleine oplaadstick kan worden geleverd met 2.000 mAh (milliampère-uur) sap, maar er zijn ook zware mobiele opladers die meer dan 20.000 mAh aan batterijvermogen kunnen bevatten.

Hier zijn enkele vragen die u moet beantwoorden als het gaat om het kiezen van het juiste formaat oplader voor u:

  • Welke apparaten ben je van plan te gebruiken met het batterijpakket?
  • Hoeveel verschillende apparaten ben je van plan er tegelijkertijd mee te gebruiken?
  • Hoe lang blijf je weg van een muuroplader? Met andere woorden, hoe vaak denk je dat je dezelfde draagbare batterij nodig zult hebben voordat je hem kunt opladen?
Image
Image

Je wilt op zijn minst een draagbare oplader hebben die je doelapparaat in één keer volledig kan opladen. Om dat te doen, moet u de energiecapaciteit weten van het apparaat dat u gaat opladen. Een iPhone X wordt bijvoorbeeld aangedreven door een batterij van 2.716 mAh, terwijl een Samsung Galaxy S8 een batterij van 3.000 mAh heeft.

Zodra je de capaciteit van je apparaat kent, kijk dan eens naar de draagbare batterij die je zoekt en kijk wat de eigen mAh-capaciteit is. Een kleine oplader van 3000 mAh zou bijvoorbeeld meer dan genoeg zijn om de meeste smartphones volledig op te laden.

Als je grotere apparaten zoals tablets of laptops wilt opladen, heb je een oplader nodig met veel meer kracht. De iPad Pro heeft bijvoorbeeld een enorme batterij van 10, 307 mAh en de oudere iPad 3 klokt op meer dan 11.000 mAh.

Om een voorbeeld te geven, laten we zeggen dat je een iPhone X en een iPad Pro hebt die allebei helemaal dood zijn. Om beide tegelijk op te laden tot volledige capaciteit, hebt u een draagbare oplader van 13.000 mAh nodig die twee USB-poorten ondersteunt. Als u van plan bent de hele dag weg te zijn en ze meer dan eens moeten opladen, moet u daar ook rekening mee houden.

Zelfs als je geen groot apparaat hebt, heb je misschien meerdere kleinere gadgets, zoals een persoonlijke telefoon, een werktelefoon en een mp3-speler. In dat geval kan het ook handig zijn om een USB-batterijpakket te kopen met een grotere capaciteit en meer dan twee USB-poorten, voor het geval u meerdere apparaten tegelijk moet opladen.

Grootte en gewicht

Een andere factor die voor u belangrijk kan zijn bij het overwegen van wat u moet kopen, is de fysieke grootte en het gewicht van de mobiele oplader. Als je dit ding de hele dag met je meedraagt, wil je dat het een comfortabel formaat heeft, maar zo zijn sommige powerbanks niet gemaakt.

Als de oplader een kleinere batterij heeft (het mAh-nummer is kleiner) en slechts één of twee USB-poorten heeft, zal deze over het algemeen een aanzienlijk kleinere fysieke grootte hebben dan een die driemaal de capaciteit heeft en vier USB-poorten.

Sommige van de echt grote draagbare batterijen die USB en gewone stekkers ondersteunen (zoals voor laptops), lijken op bakstenen - ze zijn enorm en zwaar. Dit maakt het moeilijker om in je hand te houden of in je zak te stoppen.

Als u echter van plan bent de batterijlader op tafel te bewaren en in uw tas op te bergen, zal dat voor u geen probleem zijn.

Kortom, als je te voet pendelt of een student bent die van en naar de lessen loopt, zou een kleinere oplader een betere optie zijn voor back-upstroom, misschien zelfs een oplader voor een telefoonhoesje.

Oplaadtijd

Als het gaat om oplaadtijd, zijn het opladen van je accu en het opladen van je apparaat met een accu twee verschillende dingen.

Het is bijvoorbeeld meestal prima als het een tijdje duurt om je batterij op te laden via een stopcontact, omdat je hem de hele nacht aangesloten kunt houden, maar het is waarschijnlijk niet oké als je batterij er een eeuwigheid over doet om je telefoon op te laden, tablet, enz.

Opladers op zonne-energie, bijvoorbeeld, kunnen geweldig zijn om te hebben als je lang kampeert, maar de meeste hebben meestal een behoorlijke tijd nodig om apparaten op te laden en raken vrij snel leeg.

Snelladers zijn niet alleen geweldig om een telefoon in een handomdraai op te laden, ze zijn ook goed in het opladen van apparaten met grotere batterijen zoals tablets of laptops.

Extra mijl

Extra functies zijn niet echt nodig in het grote geheel van dingen, maar ze kunnen helpen om de deal te sluiten bij het kiezen van een mobiele oplader.

In sommige gevallen kan het iets simpels zijn als twee USB-poorten zoals de Snow Lizard SLPower, zodat je twee apparaten tegelijkertijd kunt opladen. Sommige USB-opladers, zoals dit RAVPower-batterijpakket, doen ook dienst als zaklampen.

Sommige draagbare batterijladers hebben zelfs een aantal hele leuke extra functies waarbij ze ook dienst doen als paniekalarm, zoals Champ Bodyguard. Dan heb je opladers waarmee je voertuigen snel kunt starten en luidsprekers met een USB-poort om andere apparaten op te laden.

Aanbevolen: