Wat is de beste tijd van de dag om te tweeten op Twitter?

Inhoudsopgave:

Wat is de beste tijd van de dag om te tweeten op Twitter?
Wat is de beste tijd van de dag om te tweeten op Twitter?
Anonim

Als je een Twitter-account beheert voor een website, een bedrijf of misschien om persoonlijke redenen, moet je weten of je volgers je zien en contact met je opnemen. Het is essentieel om te weten wat de beste tijd van de dag is om te tweeten als je het meeste uit je aanwezigheid op sociale media wilt halen en de betrokkenheid wilt maximaliseren.

Image
Image

Analyseer Twitter-gegevens om de beste tijden te vinden om te tweeten

Buffer, een populaire tool voor het beheer van sociale media, publiceerde zijn bevindingen voor het beste moment van de dag om te tweeten. De bevindingen waren gebaseerd op Twitter-onderzoek met behulp van gegevens die over een periode van meerdere jaren zijn verzameld van bijna vijf miljoen tweets over 10.000 profielen. Er werd rekening gehouden met alle tijdzones, waarbij werd gekeken naar de populairste tijd om te tweeten, de beste tijd om klikken te krijgen, de beste tijd voor vind-ik-leuks en retweets en de beste tijd voor algemene betrokkenheid.

CoSchedule, een andere populaire tool voor het beheer van sociale media, publiceerde ook zijn eigen bevindingen over de beste tijd van de dag om te tweeten met behulp van een combinatie van zijn gegevens plus gegevens uit meer dan een dozijn andere bronnen, waaronder Buffer. Het onderzoek gaat verder dan Twitter en omvat ook de beste tijden voor Facebook, Pinterest, LinkedIn en Instagram.

Als je wilt tweeten wanneer iedereen anders is

Volgens de gegevens van Buffer is de meest populaire tijd om te tweeten, ongeacht waar ter wereld u zich bevindt:

Tussen 12.00 uur en 13:00 uur

Volgens de gegevens van CoSchedule is de beste tijd:

  • Tussen 12.00 uur en 15.00 uur (vooral op weekdagen).
  • Juist rond 17.00 uur. (vooral op weekdagen).

Aanbeveling op basis van beide gegevenssets: Tweet rond het middaguur/middag.

Je tweets zullen in deze periode niet per se zo gemakkelijk worden gezien vanwege het grotere aantal tweets dat strijdt om aandacht. Uw tweets hebben mogelijk een grotere kans om gezien te worden wanneer het tweetvolume lager is. Volgens Buffer is dit tussen 03:00 en 04:00 uur

Als het uw doel is om het aantal klikken te maximaliseren

Volgens de gegevens van Buffer moet je proberen te tweeten wanneer je links tweet om volgers naar ergens te sturen:

  • Tussen 2:00 uur en 3:00 uur
  • Specifiek om 12.00 uur
  • Tussen 18.00 uur en 19:00

Volgens de gegevens van CoSchedule moet je tweeten:

  • Specifiek om 12.00 uur
  • Juist rond 15:00 uur
  • Tussen 17.00 uur en 18:00

Aanbeveling op basis van beide gegevenssets: Tweet rond het middaguur en na werktijd in de vroege avond.

Middag lijkt hier een winnend tijdslot te zijn, maar ga er niet vanuit dat die lage tweetvolume-uren niets voor je zullen doen. Het volume is naar verwachting laag in de kleine uurtjes van de ochtend, wat in wezen uw kansen maximaliseert dat uw tweets worden gezien door degenen die wakker zijn of binnenkort wakker worden.

Als het uw doel is om de betrokkenheid te maximaliseren

Zoveel mogelijk likes en retweets krijgen, kan belangrijk zijn voor je merk of bedrijf. Dat betekent dat je, volgens de gegevens van Buffer, wilt tweeten:

Tussen 21.00 uur en 22:00 uur (vooral als je publiek voornamelijk in de VS is gevestigd)

Volgens de gegevens van CoSchedule moet je tweeten:

Tussen 12.00 uur en 19.00 uur (specifiek voor retweets)

Aanbeveling op basis van beide gegevenssets: voer uw eigen experimenten uit binnen deze tijdsbestekken. Probeer te tweeten voor vind-ik-leuks en retweets (idealiter zonder links in je tweets) tijdens de middag, middag, vroege avond en late avonduren.

De gegevens van Buffer en CoSchedule conflicteren op dit gebied, dus het tijdsbestek dat je zou kunnen tweeten voor betrokkenheid is enorm. Buffer keek naar meer dan een miljoen tweets afkomstig van Amerikaanse accounts en concludeerde dat latere avonduren het beste waren voor betrokkenheid. CoSchedule rapporteerde resultaten die gemengd waren volgens de verschillende bronnen waar het naar keek.

Digitale marketinggoeroe Neil Patel zei dat het tweeten om 17.00 uur. resulteert in de meeste retweets. Ell & Co. ontdekte dat de beste retweetresultaten te zien waren tussen 12.00 uur en 13.00 uur. en 18:00 uur tot 19.00 uur De Huffington Post zei dat de maximale retweets plaatsvinden tussen 12.00 uur en 17.00 uur

Je kunt het beste op bepaalde tijden tweeten en bijhouden wanneer de betrokkenheid het hoogst lijkt te zijn.

Als u meer klikken en meer betrokkenheid wilt

Als je gewoon wilt dat je Twitter-volgers ook maar iets doen, klik, retweet, like of antwoord-Buffer's gegevens stellen voor om je tweets te verzenden:

Tussen 2:00 uur en 3:00 uur

Volgens de gegevens van CoSchedule moet je tweeten:

  • Specifiek om 12.00 uur
  • Rond 15:00 uur
  • Tussen 17.00 uur en 18:00

Aanbeveling op basis van beide gegevenssets: voer uw eigen experimenten uit. Houd klikken en betrokkenheid bij voor tweets in de vroege ochtenduren versus tweets tijdens piekuren overdag.

De gegevens op basis van de twee onderzoeken conflicteren met elkaar op het gebied van klikken en betrokkenheid samen, waarbij Buffer zegt dat 's nachts het beste is en CoSchedule zegt dat overdag het beste is.

Buffer zegt dat de meeste betrokkenheid midden in de nacht plaatsvindt, tussen 23:00 uur. en 05:00 uur - samenvallend met wanneer het volume laag is. Het aantal klikken plus betrokkenheid per tweet is het laagst tijdens traditionele werkuren tussen 9.00 uur en 17.00 uur

CoSchedule ontdekte dat zowel het aantal retweets als het aantal doorkliks gedurende de dag werd gemaximaliseerd. Social media-superster Dustin Stout raadde ook af om 's nachts te tweeten, omdat hij zei dat de slechtste tijden om te tweeten tussen 20.00 uur waren. en 9.00 uur

Een belangrijke opmerking

Als je verrast was om te ontdekken hoe verschillend deze bevindingen kunnen zijn op basis van waar ze vandaan komen, ben je niet de enige. Houd er rekening mee dat deze cijfers niet noodzakelijk het hele verhaal vertellen en ook zijn uitgemiddeld.

Buffer heeft een opmerking toegevoegd die erop wijst dat het aantal volgers van een bepaald account klikken en betrokkenheid kan beïnvloeden. Als we naar de mediaan (het middelste getal van alle getallen) kijken in plaats van naar het gemiddelde (het gemiddelde van alle getallen) zouden nauwkeurigere resultaten kunnen opleveren als zoveel tweets in de dataset niet zo weinig betrokkenheid hadden. Soorten inhoud, de dag van de week en zelfs berichten spelen hier ook een belangrijke rol. Deze zijn niet meegenomen in het onderzoek.

Gebruik deze tijden als referentiepunten voor experimenten

Er is geen garantie dat je de meeste klikken, retweets, vind-ik-leuks of nieuwe volgers krijgt als je tweet tussen de tijdsbestekken die zijn afgeleid uit de twee bovengenoemde onderzoeken. Je resultaten zijn afhankelijk van de inhoud die je plaatst, wie je volgers zijn, hun demografie, hun banen, waar ze zich bevinden, je relatie met hen, enzovoort.

Als de meeste van je volgers 9-tot-5-werknemers zijn die in de oostelijke tijdzone van de VS wonen, is tweeten om 2:00 uur ET op een doordeweekse dag misschien niet voor jou geschikt. Aan de andere kant, als je studenten op Twitter target, kan laat of vroeg in de ochtend tweeten betere resultaten opleveren.

Houd de bevindingen van dit onderzoek in gedachten en gebruik ze om te experimenteren met je Twitter-strategie. Doe je onderzoekswerk op basis van je merk en publiek, en je zult in de loop van de tijd waardevolle informatie ontdekken over het tweetgedrag van je volgers.

Aanbevolen: