Wat is de beste tijd van de dag om op Facebook te posten?

Inhoudsopgave:

Wat is de beste tijd van de dag om op Facebook te posten?
Wat is de beste tijd van de dag om op Facebook te posten?
Anonim

Is er echt een "beste moment" van de dag om op Facebook te posten? Hoewel er geen specifieke datum, tijd of dag van de week is die je meer dan het optimale aantal vind-ik-leuks, gedeelde berichten en reacties garandeert, geven sommige trends aan wanneer je berichten de meeste kans op succes hebben.

Weten wanneer je vrienden en fans op Facebook zijn, is een begin. Toch is het niet genoeg als je wilt dat ze zich bezighouden met je berichten. Hier zijn enkele punten waarmee u rekening moet houden bij het beslissen wanneer u een bericht plaatst.

Image
Image

Post rond lunchtijd, maar voor 4 uur

Rapporten van Hubspot, HootSuite, Falcon.io en Unmetric zijn het er allemaal over eens dat de beste tijd om op Facebook te posten is:

Eerste keuze: tussen 12.00 uur. en 16:00 uur

Dit betekent niet dat 's ochtends posten niet de moeite waard is. Populaire tool voor sociaal delen en webtracking AddThis meldde in 2014 dat het meeste wordt gedeeld in de ochtenduren tussen 9.00 uur en 12.00 uur. op weekdagen. De meer recente rapporten van Hubspot, Falcon.io en Umetric bevelen ook aan om:

Tussen 9.00 uur en 14.00 uur (Tweede keuze)

Hoe zit het met de avond? Volgens de gegevens van Unmetric piekt de publieksactiviteit na het avondeten:

Tussen 20.00 uur en 21:00 uur (Derde keuze)

Vermijd het plaatsen van iets laat op de avond, vooral na 22:00 uur, als klikken en delen belangrijk voor je zijn.

Er is wat onenigheid over welke tijd het beste is. Houd dus rekening met je doelgroep, tijdzone en andere subjectieve factoren bij het bepalen van het ideale tijdstip om te posten.

Post op weekdagen, maar vooral op donderdag en vrijdag

In een gemiddelde week kun je op bepaalde dagen een betere betrokkenheid verwachten dan op andere. Als het op Facebook aankomt, kun je doordeweeks beter posten dan in het weekend.

In de bovengenoemde rapporten worden donderdagen en vrijdagen genoemd als de beste dagen om op Facebook te posten. Sommigen zeggen dat donderdag de nummer één is, terwijl anderen zeggen dat vrijdag de hoogste algemene betrokkenheid oplevert.

Volgens de rapporten zijn de beste dagen van de week om op Facebook te posten, van beste tot laatste:

  1. donderdag, vrijdag
  2. woensdag
  3. maandag
  4. dinsdag
  5. zaterdag, zondag

Weekendposts worden doorgaans minder betrokken omdat meer mensen dingen doen in plaats van op het werk of op school te zijn en hun apparaten te controleren op updates.

Tips om je berichten door meer mensen te laten zien

Als je een Facebook-pagina hebt in plaats van een profiel, kun je zien hoeveel mensen je bericht heeft bereikt en een optie om je bericht te 'boost'. U beta alt voor doelgroeptargeting als u wilt dat uw berichten door meer mensen worden gezien.

Als je niet over het geld beschikt om Facebook te betalen voor het tonen van je berichten aan meer mensen, zijn er een paar technieken die je kunt gebruiken. Veel Facebook-gebruikers en pagina-eigenaren werken de algoritmen van het platform in hun voordeel en stimuleren hun berichten zonder geld uit te geven.

Bottom Line

Vroeger kregen fotoposts meer exposure dan linkposts. Dat lijkt niet het geval te zijn sinds Facebook clickbait serieus nam en ontdekte dat gebruikers liever op links klikken in berichten met een link-opmaak. Dus als je regelmatig foto's plaatst met links in de beschrijvingen, experimenteer dan met directe links om te zien of ze meer klikken en interacties krijgen.

Video's uploaden naar Facebook in plaats van YouTube-links te posten

Forbes meldde dat video's die rechtstreeks naar Facebook worden geüpload tien keer meer worden gedeeld dan links naar YouTube-video's. Zelfs als je een video op een ander platform hebt gehost, zoals YouTube of Vimeo, kun je deze waarschijnlijk beter rechtstreeks naar Facebook uploaden. Je kunt altijd de originele YouTube- of Vimeo-link in de beschrijving opnemen.

Post tijdens perioden met een hoge betrokkenheid om uw berichten omhoog te krijgen in de feeds van mensen

Berichten die meer betrokkenheid genereren, geven Facebook aan dat het belangrijk moet zijn, zodat ze automatisch omhoog worden gepusht in de feeds van mensen en hun kansen vergroten om door meer mensen gezien te worden.

De hoogste betrokkenheid vindt plaats tussen 12.00 uur. en 16.00 uur op weekdagen. Wil je in het weekend posten, dan kan dat tussen 12.00 uur. en 13:00 uur is het beste, volgens HootSuite.

Negeer je Facebook-inzichten niet

Als je een Facebook-pagina beheert, bieden je inzichten je waardevolle informatie die je kunt gebruiken om meer interactie te krijgen bij toekomstige berichten. Je zou alle tips in dit artikel kunnen gebruiken om de betrokkenheid te vergroten, maar uiteindelijk zijn je fans en vrienden uniek voor jou en de posts die je plaatst. Houd de betrokkenheid van je fans bij en zoek naar trends om aanwijzingen te krijgen over wat goed werkt.

Aanbevolen: