Waarom u uw harde schijf nog niet zou moeten opgeven

Inhoudsopgave:

Waarom u uw harde schijf nog niet zou moeten opgeven
Waarom u uw harde schijf nog niet zou moeten opgeven
Anonim

Belangrijkste afhaalrestaurants

  • BackBlaze heeft zijn jaarlijkse betrouwbaarheidsonderzoek naar harde schijven gepubliceerd.
  • HDD's zijn betrouwbaarder dan ooit.
  • SSD's zijn sneller en stil, maar voor langdurige opslag winnen HDD's nog steeds op prijs.
Image
Image

Harde schijven (HDD's), waar zijn ze goed voor? Absoluut alles, behalve snelheid.

De BackBlaze-hardeschijfstatistieken voor 2020 zijn gepubliceerd en ze laten ons precies zien welke modellen het meest betrouwbaar zijn bij intensief gebruik. Maar waarom zou u tegenwoordig een langzame, draaiende HDD gebruiken, terwijl snellere, kleinere solid-state drives (SSD's) de norm zijn?

"Hoewel harde schijven misschien oude technologie lijken, hebben ze nog steeds een vaste plaats in ons dagelijks leven", vertelde Gregory Maksiuk, software-engineer bij CleanMyMac X, aan Lifewire via een direct bericht.

"Solid-state schijven zijn superieur in termen van snelheid, stroomverbruik, grootte en duurzaamheid. Aan de andere kant zijn ze veel duurder in termen van kosten per bit, vergeleken met hun voorgangers."

Stresstesten

BackBlaze is een online back-upbedrijf. Het heeft meer dan 160.000 harde schijven in gebruik, dus het weet het een en ander over welke het beste werken, welke het meest betrouwbaar zijn en welke het snelst kapot gaan. Elk jaar publiceert BackBlaze de betrouwbaarheidsresultaten voor deze draaiende schotels, en ze zijn over het algemeen interessant om te lezen.

Maar als u een harde schijf koopt, moet u waarschijnlijk de tabellen bekijken om het beste model voor u te vinden. BackBlaze spreidt het gebruik tussen fabrikanten en modellen, wat ook de risico's spreidt. Het betekent ook dat het een grote verzameling merken en modellen heeft waaruit het zijn gegevens kan putten.

Image
Image

We zullen niet in detail op de statistieken ingaan, maar de algemene conclusie is dat harde schijven in 2020 betrouwbaarder waren dan in de twee jaar ervoor. Het jaarlijkse uitvalpercentage voor 2020 was 50% lees, vergeleken met 2019.

Deze verbetering deed zich zowel voor bij nieuw toegevoegde schijven als bij oudere schijven die nog in gebruik zijn. Dus, tenzij je een aantal specifieke SSD-functies nodig hebt, is dit een goed moment om deze "oude" technologie te kopen.

Capaciteit en prijs

Er zijn twee redenen waarom u in 2021 HDD's zou willen kopen. Capaciteit en prijs. Harde schijven zijn nog steeds veel goedkoper per gigabyte dan SSD's. En als u deze HDD's onbewerkt koopt, zonder een mooie USB 3.0-behuizing en voeding, zijn ze nog goedkoper.

Een snelle blik op Amazon laat bijvoorbeeld zien dat je een SSD van 1 TB kunt kopen voor iets meer dan $ 100. Dat is het interne type, niet het draagbare type met een USB-connector.

Ter vergelijking: een HDD van 4 TB kost $ 60- $ 70. En als je weggaat van Amazon, kun je ze nog goedkoper krijgen.

Solid-state schijven zijn superieur in termen van snelheid, stroomverbruik, grootte en duurzaamheid. Aan de andere kant zijn ze veel duurder…

Dat is het lage einde. Als je een grote rit wilt, veel succes. Een interne SSD van 8 TB van Sabrent kost je $ 1.500. Een 8 TB HDD kan worden gekocht voor slechts $ 200, of minder als je hem alleen voor archiveringsdoeleinden gebruikt.

Het probleem met HDD's is dat ze traag en luidruchtig zijn. Er zitten draaiende schijven in en hun motoren maken geluid. En omdat de lees-/schrijfkoppen fysiek naar de juiste plek op de schijf moeten gaan en dan moeten wachten om te stoppen met wiebelen, zijn ze traag. Denk aan een vinylplatenspeler, alleen veel sneller en met de arm overal heen en weer, en je hebt het algemene idee.

De truc is dus om zowel HDD's als SSD's te gebruiken, zodat ze allebei kunnen werken waar ze uitblinken.

"Thuis kunnen we HDD's vinden die hun juiste plaats hebben als foto-, video- of bestandsopslagapparaat op een lokale computer, waar snelheid en duurzaamheid niet zo belangrijk zijn als een lagere prijs en de mogelijkheid om tot 18TB aan data per schijf", zegt Maksiuk.

Dus, voor back-ups, of voor alles dat geen snelheid vereist, gebruik je een HDD. En voor de allersnelste prestaties, of stille werking, gebruik je een solid-state schijf.

"Ik zou zeggen dat harde schijven goed zijn voor alles waar je niet altijd toegang toe hebt. Dingen zoals foto's of video's ", vertelde softwareontwikkelaar Agneev Mukherjee aan Lifewire via Twitter. "SSD is overkill voor bijna alles behalve opstartschijf/videobewerking."

Aanbevolen: