Waarom u de digitale AV-adapter van Apple niet zou moeten kopen

Inhoudsopgave:

Waarom u de digitale AV-adapter van Apple niet zou moeten kopen
Waarom u de digitale AV-adapter van Apple niet zou moeten kopen
Anonim

De digitale AV-adapter van Apple is een van de gemakkelijkste manieren om je iPhone of iPad op je HDTV aan te sluiten. De adapter wordt aangesloten op de Lightning-connector, de poort die normaal wordt gebruikt om de tablet op te laden, en een HDMI-kabel kan aan de andere kant worden aangesloten, zodat u hem op uw tv kunt aansluiten. De digitale AV-adapter heeft ook een tweede Lightning-adapterpoort, zodat u uw iPad kunt blijven opladen terwijl deze is aangesloten op uw tv.

Image
Image

De adapter gaat hand in hand met de display-mirroringfunctie van de iPad. Hoewel veel streaming-apps zoals Netflix en Hulu Plus 1080p video-uitvoer ondersteunen via de Digital AV Adapter, maakt de weergave van de iPad het mogelijk om alles op het scherm op de televisie te spiegelen. Dit betekent dat je het kunt gebruiken met apps die geen video-uitvoer ondersteunen. Maar is de digitale AV-adapter de beste optie?

Waarom zou je de digitale AV-adapter niet kopen?

Image
Image

Er zijn twee manieren om het beeld van je iPad naar het scherm van je HDTV te slingeren. De eerste is de digitale AV-adapter van Apple en die doet het goed. De tweede is AirPlay, en dat doet het beter.

AirPlay gebruikt je wifi-netwerk om video naar je televisie te sturen. Dit maakt het een geweldige draadloze oplossing. U hoeft niet eens in dezelfde kamer te zijn als uw televisie. Zolang je verbinding hebt met je wifi-netwerk, kun je AirPlay gebruiken. Dit betekent dat u zich geen zorgen hoeft te maken over kabels. Het betekent ook dat je niet van je bank hoeft te komen als je van programma wilt wisselen of de volgende aflevering wilt afspelen van wat je aan het kijken bent.

Image
Image

Omdat er geen draden zijn, kun je de iPad nog steeds gemakkelijk bedienen. Dit is geweldig als je een game speelt en deze op je grote tv wilt zien.

Maar hoeveel kost AirPlay?

De digitale AV-adapter is redelijk betaalbaar en is verkrijgbaar via de website van Apple of andere retailers. Om AirPlay te gebruiken om je iPad op je tv aan te sluiten, heb je ook Apple TV- en HDMI-kabels nodig, dus dat verhoogt de kosten, maar door de extra kosten krijg je niet alleen een draadloze verbinding: je koopt er Apple TV mee.

Apple TV wordt geleverd met tonnen apps, en sommige zijn dezelfde die je misschien wilt streamen vanaf je iPad, waaronder Netflix, Hulu Plus en Crackle. Dus in veel gevallen hoeft u uw iPad niet eens op uw televisie aan te sluiten, waardoor deze vrijkomt voor ander gebruik. Apple TV geeft je ook toegang tot het kopen of huren van films en televisie via iTunes.

Image
Image

Apple TV werkt ook met muziek en foto's. Er zijn eigenlijk een paar verschillende manieren waarop u uw muziek kunt streamen. U kunt AirPlay gebruiken om het vanaf uw iPad of iPhone te streamen, of als u zich abonneert op iTunes Match, moet uw muziekcollectie vanaf internet worden gestreamd. Als alternatief voor iTunes Match kun je Thuisdeling ook instellen en gebruiken om je muziekcollectie vanaf je pc te streamen.

Je gedeelde iCloud-fotobibliotheek is ook beschikbaar op Apple TV. Dus het kan werken als een echt coole schermbeveiliging.

En als je het idee van Apple TV echt leuk vindt, kun je de goedkopere versie overslaan en de nieuwste generatie Apple TV kopen. Het is zeker duurder, maar het heeft ook dezelfde basisverwerkingskracht als een iPad Air en toegang tot een volledige App Store.

Wanneer de digitale AV-adapter de beste oplossing is

In de meeste gevallen krijg je meer waar voor je geld als je kiest voor de Apple TV-oplossing in plaats van voor de digitale AV-adapter. Maar er is één belangrijk gebied waar de Digital AV Adapter absoluut de superieure oplossing is: draagbaarheid. Het is niet alleen veel kleiner dan Apple TV, het is ook een stuk eenvoudiger om een televisie aan te sluiten.

Beide apparaten moeten zich op hetzelfde wifi-netwerk bevinden. Thuis is dit geen probleem, maar als je een oplossing voor je werk nodig hebt, zoals het aansluiten van je iPad om een presentatie weer te geven, kan dat een last zijn.

Als je een zeer mobiele oplossing nodig hebt, is de digitale AV-adapter nog steeds de juiste keuze. Het is ook de meest waterdichte oplossing. Er is geen extra softwaredetectie nodig om aan de slag te gaan, dus het zal 100% van de tijd werken.

Wat als mijn tv geen HDMI-poort heeft?

Er zijn een paar opties voor oudere tv's. Ten eerste kun je bij Apple een composiet AV-kabel kopen, maar deze kabel gebruikt de oude 30-pins connector voor de iPad. Als je een nieuwere iPad met een Lightning-poort hebt, heb je ook de 30-pins naar de Lightning-adapter nodig.

Image
Image

Dat is natuurlijk niet de meest welsprekende oplossing. Een betere route is om een breakout-box of kabeladapter te gebruiken die het HDMI-signaal omzet in component (de blauwe, rode en groene kabels voor video) of composiet (de enkele gele kabel voor video). U kunt enkele opties vinden door op Amazon te zoeken naar 'HDMI-composiet' of 'HDMI-component'. Het voordeel van een adapter is dat deze voor meer kan worden gebruikt dan alleen de iPad op uw tv aansluiten. Je zou het kunnen gebruiken voor alles met HDMI-uitgang, zoals een gameconsole.

Aanbevolen: