Hoe TrueType- of OpenType-lettertypen in Windows te verwijderen

Inhoudsopgave:

Hoe TrueType- of OpenType-lettertypen in Windows te verwijderen
Hoe TrueType- of OpenType-lettertypen in Windows te verwijderen
Anonim

Wat te weten

  • Zoek in Windows 10 naar fonts en ga naar Fonts - Systeeminstellingen > lettertypenaam > Uninstall.
  • Ga in Windows 8 of 7 naar Lettertypen - Configuratiescherm > lettertypenaam > File > Delete.

Dit artikel legt uit hoe u lettertypen kunt vinden en verwijderen in Windows 10, 8 of 7.

TrueType- en OpenType-lettertypen verwijderen

Als je graag verschillende lettertypen uitprobeert, is de kans groot dat je Windows 10-configuratiescherm voor lettertypen snel vol raakt. Om het gemakkelijker te maken de lettertypen te vinden die u echt wilt, kunt u enkele lettertypen verwijderen. Windows gebruikt drie soorten lettertypen: TrueType, OpenType en PostScript. Het verwijderen van TrueType- en OpenType-lettertypen is een eenvoudig proces. Het is niet veel veranderd ten opzichte van eerdere versies van Windows.

  1. Klik op het Search veld aan de rechterkant van de Start-knop.
  2. Typ fonts in het zoekveld.

    Image
    Image
  3. Klik op het zoekresultaat met de tekst Fonts - Systeeminstellingen of Fonts - Configuratiescherm. Het venster Lettertypen wordt geopend.

    Image
    Image
  4. Klik op het pictogram of de naam voor het lettertype dat u wilt verwijderen om het te selecteren.

    Image
    Image

    Als het lettertype deel uitmaakt van een lettertypefamilie en u de andere gezinsleden niet wilt verwijderen, moet u mogelijk de familie openen voordat u het lettertype kunt selecteren dat u wilt verwijderen. Als uw weergave pictogrammen toont in plaats van namen, vertegenwoordigen de pictogrammen met meerdere gestapelde pictogrammen lettertypefamilies.

  5. Selecteer in Windows 10 het lettertype dat u wilt verwijderen en kies vervolgens Verwijderen. Bevestig dat u het lettertype van uw computer wilt verwijderen.

    Image
    Image
  6. Selecteer in Windows 8 of 7 het selectievakje naast het lettertype. Kies het File menu en selecteer Delete. Bevestig de verwijdering wanneer daarom wordt gevraagd.

Een snelkoppeling verwijderen versus een echt lettertype. Als u het vakje "Installeer als snelkoppeling" hebt aangevinkt toen u het lettertype installeerde, verwijdert u alleen de snelkoppeling. Het lettertypebestand blijft in de map waarin u het hebt opgeslagen.

Wees voorzichtig met wat u verwijdert. Bepaalde lettertypen mogen niet worden verwijderd. Verwijder geen systeemlettertypen zoals Calibre, Microsoft Sans Serif of Tahoma.

Aanbevolen: