Hoe de Clips-app van Apple te gebruiken

Inhoudsopgave:

Hoe de Clips-app van Apple te gebruiken
Hoe de Clips-app van Apple te gebruiken
Anonim

Wat te weten

  • Video's opnemen: Projecten > Nieuw maken. Foto's maken: Tik op shutter > tik en houd Record ingedrukt om toe te voegen aan de tijdlijn, of X om te verwijderen.
  • Media aan project toevoegen: Tik op Bibliotheek pictogram > Tik op afbeelding of video > Houd Record ingedrukt zolang u foto of video wilt verschijnen.
  • Effecten toevoegen: Tik op Effecten (star) > neem selfie op Scenes, voegtoe Muziek, Filters, Text, Stickers,Split schermen, Emoji's en Live titels.

Dit artikel legt uit hoe je de Clips-app van Apple gebruikt om videoprojecten te maken met de camera van je apparaat of de Clips-app.

Apple's gratis Clips-app is een geweldig hulpmiddel voor het maken van korte video's, diavoorstellingen, schoolprojecten en meer. Het gebruikt foto's en video's in de Foto's-app van uw iPhone of iPad of nieuwe video's en foto's die rechtstreeks met Clips zijn gemaakt. Hier is een blik op hoe Clips werkt, de functies ervan en wat er nieuw is met Clips versie 3.0.

Clips werkt met iPhone-, iPad- en iPod touch-apparaten en vereist iOS 14.0 of hoger. Voor sommige functies is een iPhone X of nieuwer vereist.

Image
Image

Wat is clips?

Als je een iPhone, iPad of iPod touch hebt, download dan Clips uit de App Store en begin met het maken van deelbare films, projecten genaamd. Clips is gemakkelijk te gebruiken, zelfs voor mensen zonder ervaring met videobewerking. Het is een geweldige manier voor kinderen om creatieve of schoolprojecten te maken.

Het is gemakkelijk om Clips-video's te exporteren. Er is geen ingebouwde integratie van sociale media, zodat ouders meer controle hebben over hoe de video wordt gedeeld.

Neem video's op met de gebruiksvriendelijke interface van de app en voeg vervolgens foto's en video's uit je bibliotheek toe. Voeg filters en animaties toe aan je film en gebruik je stem om automatische bijschriften te maken. Voeg stickers, Memoji, emoji's, muziek en meeslepende camera-effecten toe. Exporteer en stuur je video vervolgens naar vrienden en familie, of deel ze op Instagram of andere sociale sites.

Selfiescènes zijn een van de populairste functies van de app, waardoor je jezelf in leuke scènes en achtergronden kunt plaatsen.

Clips 3.0 heeft een aantal lang gezochte functies aan de app toegevoegd, waaronder de mogelijkheid om op te nemen in verschillende beeldverhoudingen (16:9, 4:3 en vierkant) en je video op te nemen in liggende of staande oriëntatie. Nieuwe speciale pop-upeffecten zijn onder meer pijlen, vormen, stickers en roy altyvrije muziek.

Als je een iPhone 12 hebt, neem dan HDR-video op met de camera aan de achterkant van het apparaat.

Video opnemen in de Clips-app

Hier leest u hoe u een video opneemt met Clips om uw eerste project te maken.

  1. Open de Clips app op je iOS-apparaat.
  2. Tik op Projecten (ziet eruit als gestapelde mappen) in de linkerbovenhoek van het scherm en tik vervolgens op Nieuw maken.

    Image
    Image
  3. Tik op het Stel Aspect Ratio pictogram in de rechterbovenhoek van het scherm en kies vervolgens 16:9,4:3 , of Vierkant.

    Image
    Image
  4. Schakel de camerakiezerknop van selfie naar buiten, afhankelijk van wat je opneemt. Houd de rode Record-knop ingedrukt om een video op te nemen. Laat Record los om te stoppen.

    Image
    Image

    Als u de opnameknop niet ingedrukt wilt houden, veegt u omhoog om deze te vergrendelen en tikt u vervolgens op om de opname te stoppen.

  5. Om de clips te bekijken die je voor je project hebt opgenomen, tik je op de Play-knop in de tijdlijn onder aan het scherm. De clips worden afgespeeld in de volgorde waarin u de clips hebt opgenomen.

    Image
    Image

    Je kunt maar één project tegelijk open hebben. Terwijl je inhoud aan een project toevoegt, groeit de lijst met clips in een tijdlijn.

Foto's maken voor uw Clips-project

Je kunt ook een foto maken vanuit de Clips-app en deze aan je project toevoegen.

  1. Houd het pictogram Shutter (witte cirkel) ingedrukt totdat de afbeelding op het scherm verschijnt.
  2. Tik op X in de linkerbovenhoek om de afbeelding te verwijderen, of houd Record ingedrukt om de geselecteerde foto aan uw tijdlijn.
  3. Tik op de X om de fotomodus te verlaten.

    Image
    Image

Foto's en video's toevoegen vanuit uw bibliotheek

Ga door met het toevoegen van video's en foto's aan uw project met de Clips Record-functie, of voeg foto's of video's toe vanuit de Foto's-app. Nieuwe video's en foto's verschijnen in de tijdlijn na de vorige clip.

Hier leest u hoe u bestaande foto's en video's uit uw bibliotheek kunt toevoegen.

  1. Tik op het Bibliotheek icoon (ziet eruit als twee gestapelde afbeeldingen). Je wordt naar je foto- en videobibliotheek geleid.
  2. Tik op een foto of video.
  3. Houd Record ingedrukt zolang je wilt dat de foto of video in je project verschijnt. Houd bijvoorbeeld drie seconden vast en de foto verschijnt drie seconden in uw project. Houd een video vijf seconden vast en de eerste vijf seconden van de video verschijnen.
  4. Je ziet je foto of video in je tijdlijn. Tik op de X om af te sluiten.

    Image
    Image

Een selfiescène in clips toevoegen

Selfiescènes zijn een leuke functie waarmee je jezelf kunt onderdompelen in een geanimeerde achtergrond of scène uit een iconische film in een 360-gradenervaring. Zo werkt het.

Je hebt een iPhone X of nieuwer of een iPad Pro-model van 2018 of later nodig om deze functie te gebruiken, omdat deze gebruikmaakt van de TrueDepth-camera.

  1. Tik op Effecten (veelkleurige ster) in de rechterbenedenhoek.
  2. Tik op het Scenes icoon (ziet eruit als een groene berg met een gele stip).
  3. Scroll door de scènes totdat je er een vindt die je leuk vindt. Tik om het te selecteren.

    Image
    Image
  4. Plaats uw iOS-apparaat voor uw gezicht.
  5. Veeg omlaag in het vak Scène-opties om de knop Record weer te geven. Houd Record ingedrukt om de selfiescène op te nemen en toe te voegen aan de tijdlijn van je project.

    Image
    Image

Effecten toevoegen aan clips

Clips heeft tal van leuke effecten om mee te spelen. Sommige effecten kunnen aan elke foto of videoclip in uw project worden toegevoegd, terwijl andere voor live video-opnames zijn. Zo voegt u effecten toe aan uw clips:

Tik op Music (muzieknoot) in de rechterbovenhoek van het scherm om muziek aan uw project toe te voegen.

  1. Tik om een clip van je tijdlijn te selecteren.
  2. Tik op Effecten (veelkleurige ster) in het onderste menu.
  3. Tik op Filters (drie gekleurde cirkels) om een filter toe te voegen. Blader door de beschikbare filters en tik vervolgens op een filter om het te selecteren.

    Image
    Image
  4. Tik op Text (grote A en kleine a) om uit een reeks kleurrijke bijschriften voor je clip te kiezen.

    Image
    Image
  5. Tik op Stickers (rood vierkant) om een leuke sticker toe te voegen. Gebruik je vinger om hem te verplaatsen en te plaatsen waar je maar wilt.

    Image
    Image

    Om meer dan één effect op een enkele clip toe te passen, splitst u de clip in tweeën. Tik op de clip in de tijdlijn en tik vervolgens op Split.

  6. Tik op Emoji (smileygezicht) om een emoji aan een clip toe te voegen.

    Image
    Image

    Als je van gedachten verandert, tik je op de emoji, houd je deze vast en selecteer je Verwijderen.

  7. Om de Memoji-functie te gebruiken wanneer u een video opneemt, tikt u op Effecten > Memoji. Tik op een Memoji om deze te kiezen en kadreer vervolgens je gezicht in de viewer. Houd Record ingedrukt om uw Memoji-video op te nemen en aan het project toe te voegen.

    Image
    Image
  8. Als u livetitels aan uw opname wilt toevoegen, tikt u op Livetitels (lijkt op een tekstballon), selecteert u een livetitelstijl en spreekt u tijdens het opnemen om het tekstbijschrift toe te voegen naar je video.

    Image
    Image

Clips spelen en manipuleren

Hier leest u hoe u clips kunt afspelen, verplaatsen, dupliceren en verwijderen in de Clips-app.

  1. Tik op Play om de clips in volgorde af te spelen.
  2. Om een clip te verplaatsen, tikt u op de clip, houdt u deze vast en verplaatst u deze naar links of rechts.
  3. Om een clip te dupliceren, tikt u op de clip en vervolgens op Dupliceren (vak met een plusteken).

    Image
    Image
  4. Om een clip te verwijderen, tik je erop en selecteer je Delete (prullenbak)
  5. Als u het geluid van een videoclip wilt dempen, tikt u erop en selecteert u Mute (hoornpictogram).
  6. Als u de videoclip wilt bijsnijden, tikt u op Trim (filmpictogram).

    Image
    Image
  7. Als u de video wilt opslaan of delen, tikt u op het pictogram Share en kiest u uit opties zoals AirDrop, sms, e-mail, YouTube en meer, of deelt u mediasite. Sla de video eventueel op in je bibliotheek.

    Image
    Image

Aanbevolen: