Hoe berichten van een specifiek domein te blokkeren

Inhoudsopgave:

Hoe berichten van een specifiek domein te blokkeren
Hoe berichten van een specifiek domein te blokkeren
Anonim

Wat te weten

  • Ga in Outlook naar Junk > Ongewenste e-mailopties > Geblokkeerde afzenders > Toevoegen > voer het domein in > Toevoegen.
  • Mail voor Windows 10 heeft geen eigen spamfilter, maar is afhankelijk van de instellingen van de e-mailservice.

In dit artikel wordt uitgelegd hoe u een domein blokkeert in Outlook voor Microsoft 365, Outlook 2019, 2016, 2013 en 2010.

Blokkeer een e-maildomein in een Microsoft e-mailprogramma

Microsoft's e-mailclient maakt het gemakkelijk om berichten van een bepaald e-mailadres te blokkeren. Maar als u op zoek bent naar een bredere aanpak, kunt u stoppen met het ontvangen van berichten van alle e-mailadressen die afkomstig zijn van een specifiek domein.

Als u bijvoorbeeld spam-e-mails ontvangt van [email protected], kunt u eenvoudig een blokkering instellen voor dat ene adres. Als u echter berichten blijft ontvangen van anderen zoals [email protected], [email protected] en [email protected], zou het slimmer zijn om alle berichten te blokkeren die van het domein komen, "spam.net" in dit geval.

  1. Kies in het Home lintmenu de Junk optie in de groep Verwijderen en dan Ongewenste e-mail Opties.

    Image
    Image
  2. Open de Geblokkeerde afzenders tab.

    Image
    Image
  3. Selecteer de Toevoegen knop.

    Image
    Image
  4. Voer de domeinnaam in die u wilt blokkeren. Je kunt het met @ typen zoals @spam.net of zonder, zoals spam.net.

    Voer niet meerdere domeinen in hetzelfde tekstvak in. Om meer dan één toe te voegen, slaat u de zojuist ingevoerde op en gebruikt u vervolgens opnieuw de knop Toevoegen.

    Image
    Image
  5. Selecteer OK om het domein toe te voegen en selecteer OK nogmaals om het dialoogvenster te sluiten.

Tips voor het blokkeren van e-maildomeinen

Als je grote domeinen blokkeert, zoals Gmail.com en Outlook.com, zul je hoogstwaarschijnlijk geen e-mails meer ontvangen van een groot aantal van je contacten.

Je kunt een domein verwijderen uit de lijst met geblokkeerde afzenders als je wilt terugdraaien wat je hebt gedaan door te selecteren wat je hebt toegevoegd en vervolgens op de knop Remove te klikken om te beginnen weer e-mails van dat domein ontvangen.

Aanbevolen: