Hoe nummers van iTunes te verwijderen

Inhoudsopgave:

Hoe nummers van iTunes te verwijderen
Hoe nummers van iTunes te verwijderen
Anonim

Het verwijderen van nummers in iTunes is een goed idee als je een nummer of album niet meer leuk vindt of als je ruimte op de harde schijf op je computer of iOS-apparaat moet vrijmaken.

Het opschonen van je iTunes-bibliotheek heeft enkele verborgen complexiteiten die ervoor kunnen zorgen dat je het nummer niet daadwerkelijk verwijdert en daarom helemaal geen ruimte bespaart. Het wordt nog lastiger als je je muziek van Apple Music ha alt of er een back-up van maakt met iTunes Match.

Deze instructies zijn van toepassing op iTunes 12 en hoger.

Nummers selecteren om te verwijderen in iTunes

Als je een nummer wilt verwijderen, ga je naar je iTunes-bibliotheek en zoek je het nummer, de nummers of het album dat je wilt verwijderen (de stappen hier variëren enigszins, afhankelijk van hoe je iTunes bekijkt, maar de basisideeën zijn hetzelfde in alle weergaven).

  • Klik er één keer op om een enkel nummer te selecteren.
  • Om meerdere nummers naast elkaar te selecteren, houdt u de Shift-toets ingedrukt terwijl u erop klikt.
  • Om meerdere, niet-aaneengesloten nummers te selecteren, houdt u de Command-toets (op een Mac) of de Control-toets (op Windows) terwijl u op de nummers klikt.
  • Om een album in Albumweergave te verwijderen, klikt u op het … pictogram naast de albumtitel.
  • Om alle muziek van een artiest in Artiestenweergave te verwijderen, klikt u op het … pictogram naast de naam van de artiest.
Image
Image

Als je de items hebt geselecteerd die je wilt verwijderen of op het …-pictogram hebt geklikt, kun je een van de volgende vier dingen doen:

  1. Druk op de Delete toets op het toetsenbord.
  2. Ga naar het Song menu en kies Verwijderen uit bibliotheek.
  3. Klik met de rechtermuisknop en kies Verwijderen uit bibliotheek.
  4. Klik op het pictogram naast het item (als je dat nog niet hebt gedaan) en klik op Verwijderen uit bibliotheek.

Kies uit opties voor het verwijderen van nummers

Als je op de delete-toets drukt, verschijnt er in iTunes een venster waarin je kunt beslissen wat je met het bestand wilt doen: wil je het voorgoed verwijderen of het gewoon uit iTunes verwijderen? Uw opties omvatten:

  • Remove Download: Dit verschijnt alleen als je Apple Music of iTunes Match gebruikt en het nummer naar je computer hebt gedownload (de andere optie is dat je het nummer hebt toegevoegd aan uw bibliotheek om te streamen, maar deze niet hebt gedownload). Als u Verwijder Download selecteert, verwijdert iTunes het bestand dat ruimte inneemt op uw harde schijf. De vermelding voor het nummer in uw iTunes-bibliotheek blijft echter behouden. Op die manier kun je de muziek streamen of opnieuw downloaden wanneer je maar wilt.
  • Verwijder nummer: Deze optie verwijdert het nummer uit uw iTunes-bibliotheek, uw iCloud-muziekbibliotheek en verplaatst het bestand naar uw prullenbak. Het maakt ruimte vrij op uw harde schijf, maar het verwijdert ook de vermelding voor het nummer in uw iTunes-bibliotheek en verwijdert het nummer automatisch van elk apparaat dat synchroniseert met uw iCloud-muziekbibliotheek. Dat is eigenlijk elk apparaat dat verbinding maakt met je Apple Music- of iTunes Match-account. Soms is dit de juiste keuze, maar zorg ervoor dat je de implicaties echt begrijpt voordat je het maakt.
  • Annuleren: Als je van gedachten bent veranderd en het nummer of album niet langer wilt verwijderen, klik dan op deze knop om te stoppen zonder iets te verwijderen.
Image
Image

Als je een optie kiest die een bestand verwijdert, moet je mogelijk je prullenbak of prullenbak legen om ruimte op je harde schijf vrij te maken.

Liedjes verwijderen uit iTunes-afspeellijsten

Als je een afspeellijst in iTunes bekijkt en je wilt een nummer uit de afspeellijst verwijderen, is het proces een beetje anders. Als je de stappen volgt die al zijn beschreven wanneer je in een afspeellijst bent, wordt het nummer alleen uit de afspeellijst verwijderd, niet van je computer.

Als je naar een afspeellijst kijkt en besluit dat je een nummer permanent van je harde schijf wilt verwijderen, volg je deze stappen:

  1. Selecteer het nummer of de nummers die je wilt verwijderen.

    Image
    Image
  2. Houd Option + Command + Delete (op een Mac) of Option + Control + Delete (op een pc) ingedrukt. U kunt ook met de rechtermuisknop op de selectie klikken en Verwijderen uit bibliotheek selecteren in het menu dat verschijnt.

    Image
    Image
  3. Klik op Verwijder nummer. Nummer verwijderen, in dit geval verwijdert het nummer uit zowel je iTunes-bibliotheek als van elk compatibel apparaat dat het heeft.

Wat gebeurt er met je iPhone als je nummers verwijdert

Als u Apple Music of iTunes Match gebruikt, worden wijzigingen die u aanbrengt in de iTunes-bibliotheek op uw computer automatisch overgedragen naar alle apparaten die deze services gebruiken. Dus als je een nummer uit iTunes verwijdert, zal dezelfde verandering plaatsvinden op je iPhone.

Als je muziek op je iPhone beheert door te synchroniseren met je computer, zullen de wijzigingen die je aanbrengt in je iTunes-bibliotheek echter niet meteen gebeuren. Ze zijn van toepassing op je iPhone de volgende keer dat je synchroniseert.

Aanbevolen: