Een Frozen-app downloaden op Android annuleren

Inhoudsopgave:

Een Frozen-app downloaden op Android annuleren
Een Frozen-app downloaden op Android annuleren
Anonim

Wat te weten

  • Start eerst je Android-apparaat opnieuw op. Als dat niet werkt, forceer dan de Google Play Store om te sluiten.
  • Dwing de Play Store om te sluiten: Ga naar Instellingen > Apps en meldingen > Bekijk alleapps. Tik op Google Play Store > Force Stop.
  • Voor oudere telefoons: Ga naar Instellingen > Applicaties > Toepassingen beheren >Markt . Tik op Clear Cache > Force Stop.

In dit artikel wordt uitgelegd wat u moet doen als u een app downloadt uit de Google Play Store en het proces vastloopt, vastloopt of op een andere manier vastloopt. De aanwijzingen hier moeten van toepassing zijn, ongeacht wie uw Android-apparaat heeft gemaakt: Samsung, Google, Huawei, Xiaomi, enz.

Gebruik Download Manager voor vastgelopen Google Play Store App Download

Voor de meeste Android-telefoons worden apps gedownload van de Google Play Store. Forceer de Play Store om te sluiten om caches te wissen en de download los te laten.

  1. Open de Instellingen app.
  2. Tik op Apps & meldingen.

    Op een Samsung Galaxy en sommige oudere apparaten, tik op Apps.

  3. Tik in de Recent geopende apps lijst op Bekijk alleapps.

    Als de app-lijst op je telefoon er anders uitziet, sla deze stap dan over. Samsung Galaxy-telefoons en telefoons met oudere versies van Android organiseren de lijst niet op basis van wanneer de apps zijn gebruikt.

  4. Tik in de lijst met apps op Google Play Store.

    Image
    Image
  5. Tik op de App Info pagina op Force Stop om de Google Play Store en app-downloads te stoppen.

  6. Tik op OK om uw keuze te bevestigen.

    Image
    Image
  7. Open Google Play Store en download de app opnieuw.

Gebruik Download Manager om vastgelopen Android Market-app-download te repareren

Voor oudere telefoons die bijvoorbeeld Android 2.1 met Android Market gebruiken, is het proces iets anders.

  1. Open de Settings app of open het Settings menu.
  2. Tik op Applicaties en tik vervolgens op Toepassingen beheren om een lijst met apps weer te geven.
  3. Tik op Markt.

    Als u de Market-app niet ziet, tikt u op het pictogram Menu en selecteert u Filter om een lijst met filteropties weer te geven. Tik vervolgens op Alle om alle geïnstalleerde apps weer te geven.

  4. Tik op Cache wissen.
  5. Tik op Gedwongen stop.
  6. Als je nog steeds problemen ondervindt, ga dan naar Download Manager, tik op Gegevens wissen en tik vervolgens op Sluiten forceren.

Privéwinkels en sideloading

Sommige organisaties, waaronder grote werkgevers, bieden aangepaste Android-apps aan buiten de Google Play Store. Over het algemeen volgt hetzelfde proces voor het herstellen van bevroren downloads, behalve dat in plaats van de Google Play Store-app geforceerd te sluiten, de propriëtaire markt-app geforceerd wordt gesloten.

Geavanceerde Android-gebruikers sideloaden soms (laad een app die niet van de Google Play Market is) via verschillende tools. Een force close uitvoeren op de sideloading-app werkt soms. Een kapotte sideloaded-app vormt een veiligheids- en stabiliteitsrisico voor het apparaat. Het is het beste om de app te verwijderen en het opnieuw te proberen.

Als je Android Debug Bridge (ADB) gebruikt om te sideloaden, beheer dan dingen vanaf de computer die je gebruikt om toegang te krijgen tot je Android-apparaat. ADB is ontworpen voor ontwikkelaars en heeft tools die omgaan met bugs en breuk. Sluit uw apparaat opnieuw aan of start de ADB-service opnieuw om de zaken eerst recht te zetten.

Aanbevolen: