Touch ID werkt niet? Dit is wat u moet doen

Inhoudsopgave:

Touch ID werkt niet? Dit is wat u moet doen
Touch ID werkt niet? Dit is wat u moet doen
Anonim

Touch ID is een methode om je identiteit te verifiëren op een iPhone of iPad. Als Touch ID niet werkt, kun je je vingerafdruk niet gebruiken om in je apparaat te komen, en je kunt je vingerafdruk ook niet scannen om aankopen te doen via plaatsen zoals de App Store.

Als je al geprobeerd hebt Touch ID in te stellen op je iPhone of iPad en je kunt de installatie niet voltooien of je vingerafdruk niet scannen, lees dan verder om te ontdekken wat je kunt doen om Touch te maken. ID werk.

Touch ID-problemen oplossen

Een aantal dingen moet precies goed zijn om Touch ID te laten werken, en er hoeft maar één ding uit te zijn om problemen te veroorzaken. Volg de onderstaande stappen in volgorde, voltooi eerst de eenvoudigere dingen voordat u doorgaat naar de meer complexe richtingen. Probeer Touch ID na elke stap opnieuw om te zien of het werkt.

Als je Touch ID niet eens kunt activeren, ga dan naar het volgende gedeelte hieronder.

  1. Zorg ervoor dat de vingerafdruklezer en uw vinger droog en schoon zijn.

    U kunt een pluisvrije doek gebruiken om alles op uw vinger of apparaat te verwijderen dat de vingerafdruklezer onderbreekt. Soms kan zelfs een klein beetje water of zweet het moeilijk maken voor je iPhone of iPad om je vingerafdruk te lezen.

    Als de Home-knop veel vuil bevat, maak dan schoon met een cirkelvormige beweging rond de rand van de Home-knop en doe het dan in omgekeerde volgorde om zoveel mogelijk vuil te verwijderen.

  2. Scan uw vingerafdruk goed: raak de Home-knop slechts licht aan en geef deze maximaal een paar seconden om uw afdruk te lezen, druk niet te hard op de knop, zorg ervoor dat uw hele vinger op de lezer zit, en beweeg uw vinger niet tijdens het scannen.

    In sommige gevallen, terwijl u uw apparaat ontgrendelt met Touch ID, moet u mogelijk uw vinger op de lezer laten rusten en vervolgens eenmaal op de startknop drukken om uw iPhone/iPad te ontgrendelen. U kunt deze functie uitschakelen en Rest Finger to Open inschakelen in Settings > General >Toegankelijkheid > Home-knop

  3. Verwijder je hoesje en/of schermbeschermer als deze de vingerafdrukscanner in de weg zit.

    De behuizing zit misschien niet alleen in de weg, maar kan ook te veel warmte vasthouden en voorkomen dat de Touch ID-sensor uw vingerafdruk nauwkeurig leest.

  4. Herstart je apparaat hard. Het Touch ID-probleem kan tijdelijk zijn en worden opgelost met een goede herstart.
  5. Ga naar Instellingen > Touch ID & Passcode en schakel alle opties uit die je ziet (die in het rode vak in het afbeelding hieronder). Start vervolgens uw iPhone of iPad opnieuw op en schakel de functies die u wilt inschakelen opnieuw in.

    Als u bijvoorbeeld uw telefoon wilt ontgrendelen met Touch ID, moet iPhone Unlock zijn ingeschakeld en om uw vingerafdruk te gebruiken om apps te downloaden uit de App Store, deiTunes & App Store optie moet worden ingeschakeld.

    Image
    Image
  6. Verwijder je bestaande vingerafdruk en start je apparaat opnieuw op. Wanneer de iPad weer wordt ingeschakeld, registreert u een nieuwe vinger. De initiële Touch ID-configuratie is mogelijk niet voltooid.

    Image
    Image
  7. Update je apparaat, draadloos of via iTunes. Er is mogelijk een bug of ander probleem met Touch ID dat Apple al heeft opgelost via een update.

    Image
    Image
  8. Reset de netwerkinstellingen van uw apparaat. Sommige gebruikers hebben geluk gehad met het resetten van alleen de netwerkinstellingen om te voorkomen dat Touch ID niet werkt.
  9. Reset je apparaat om alle software volledig te wissen en helemaal opnieuw te beginnen.

    Zorg ervoor dat je al het bovenstaande hebt geprobeerd voordat je een reset uitvoert. Al je apps, foto's, video's, enz. worden tijdens deze volledige reset verwijderd.

  10. Neem contact op met Apple over een mogelijke reparatie van een defecte Touch ID-sensor.
  11. Controleer op schade als je het apparaat onlangs zelf hebt onderhouden. Als je bijvoorbeeld een van de camera's of een ander stuk hardware hebt vervangen en Touch ID werkt nu niet, heb je mogelijk de flexkabel, een connector of iets anders beschadigd dat nodig is om Touch ID te laten werken.

Kan Touch ID niet activeren?

Als Touch ID niet wordt geactiveerd en je krijgt de melding 'Kan de Touch ID-configuratie niet voltooien'. fout, of Touch ID is grijs weergegeven, dan zullen veel van de bovenstaande stappen voor probleemoplossing u niet veel goeds doen.

Ga je gang en start je apparaat opnieuw op (stap 4 hierboven), aangezien opnieuw opstarten een nuttige stap is in elk scenario voor probleemoplossing. Voer ook alle andere bovenstaande stappen uit, zoals het updaten van iOS en het resetten van de netwerkinstellingen.

Als je alles hebt gedaan wat je kunt met de aanwijzingen van hierboven, kom dan hier terug voor extra hulp:

  1. Ontkoppel je apparaat.

    Om welke reden dan ook - of het nu een probleem is met de kabel, oververhitting of de iOS-software - sommige gebruikers hebben geluk gehad met het oplossen van Touch ID-activeringsproblemen door simpelweg de iPhone of iPad uit het stopcontact of de USB-poort van de computer te halen.

  2. Schakel uw toegangscode uit via Turn Passcode Off in het Touch ID & Passcode gedeelte van de instellingen.

    Wanneer u de toegangscode uitschakelt, geeft u uw apparaat de kans om de beveiligingsinstellingen zacht te resetten. Je moet de toegangscode opnieuw inschakelen om Touch ID te gebruiken, maar tijdens het proces zullen de dingen achter de schermen een soort power cycle doen, wat misschien voldoende is om Touch ID te repareren.

    Image
    Image
  3. Log uit bij uw Apple ID en meld u vervolgens weer aan.

    Ga hiervoor naar Instellingen, tik bovenaan op je naam en kies vervolgens Afmelden onderaan. Volg de stappen op het scherm en log vervolgens weer in wanneer die optie beschikbaar is.

    Image
    Image
  4. Neem contact op met Apple voor meer informatie over uw reparatieopties. Mogelijk hebt u een defecte of kapotte Touch ID-sensor.

Aanbevolen: