Venmo Instant Transfer werkt niet? Dit is wat u moet doen

Inhoudsopgave:

Venmo Instant Transfer werkt niet? Dit is wat u moet doen
Venmo Instant Transfer werkt niet? Dit is wat u moet doen
Anonim

Met Venmo kun je geld verzenden en ontvangen, waardoor peer-to-peer (P2P) uitwisselingen gemakkelijk worden vergemakkelijkt. Tegoeden verschijnen onmiddellijk in het Venmo-saldo van de ontvanger. Het overboeken van geld naar een bankrekening duurt echter één tot drie werkdagen. Als u meteen contant geld aan Venmo moet toevoegen, gebruikt u Instant Transfer om uw beschikbare saldo binnen 30 minuten of minder over te zetten naar een Visa- of Mastercard-betaalpas. Er zijn een aantal redenen waarom Venmo Instant Transfer mogelijk niet werkt zoals verwacht.

Hoe neem ik contact op met Venmo?

Als uw geld niet op tijd aankomt of als u een ander probleem ondervindt, biedt Venmo de volgende contactmethoden en reageert het meestal tijdig.

  • Chat met een ondersteuningsspecialist in de mobiele Venmo-app. Selecteer Menu > Hulp krijgen > Contact > Chat met ons.
  • Bel de Venmo-klantenondersteuning op 855-812-4430. Hun werktijden zijn van 10.00 uur tot 18.00 uur. EST, van maandag tot en met vrijdag. Op belangrijke feestdagen zijn ze gesloten.
  • Vul het webformulier van het Venmo Support-team in.

Voordat je tijd gaat besteden aan het bellen, moet je wat probleemoplossing doen om er zeker van te zijn dat er niets aan jouw kant van het werk is.

Komt mijn bankpas in aanmerking voor directe overboeking?

Alle in de Verenigde Staten gevestigde Visa- en Mastercard-betaalkaarten die deelnemen aan de Visa Fast Funds-service of het Mastercard Send-platform kunnen worden gebruikt met Venmo Instant Transfer. De meeste kaarthouders weten echter niet of de bank die aan hun kaart is gekoppeld deelneemt aan het programma.

De eenvoudigste manier om te bepalen of een betaalpas in aanmerking komt voor Instant Transfer, is door deze toe te voegen aan uw Venmo-account. Om een betaalpas in de app in te stellen, gaat u naar het hoofdmenu, selecteert u Instellingen en kiest u vervolgens Betaalmethoden.

Zodra de kaart is toegevoegd aan uw Venmo-account, voert u de onderstaande stappen uit om een Instant Transfer te starten. Als uw kaart in aanmerking komt, kunt u deze selecteren in de beschikbare lijst. Als dit niet het geval is, wordt de kaart weergegeven in uw lijst, maar is deze grijs en ontoegankelijk voor dit doel.

Tegoeden van een Venmo Instant Transfer worden verzonden naar de bankrekening die is gekoppeld aan uw in aanmerking komende betaalpas. Controleer het rekeningsaldo om te bepalen of de overboeking al dan niet is voltooid voordat u uw bankpas gebruikt voor een aankoop of opname.

Maak geld over naar uw bank met Venmo

Volg de volgende stappen vanuit de Venmo-app om een Instant Transfer te starten en kijk of uw kaart in aanmerking komt.

  1. Tik op de Menu-knop, weergegeven door de drie horizontale lijnen in de rechterbovenhoek van het scherm.
  2. Als het vervolgkeuzemenu verschijnt, wordt je Venmo-saldo onder je naam weergegeven. Selecteer de Overboekingssaldo link, die u rechts van uw saldo kunt vinden.
  3. Voer het bedrag in dat u wilt overboeken en tik op het vervolgkeuzemenu onderaan het scherm.
  4. Een lijst met beschikbare kaarten en bankrekeningen wordt weergegeven. Degenen die in aanmerking komen voor Instant Transfer verschijnen in de Instant sectie.

    Image
    Image

Bottom Line

Bankoverschrijvingen van uw Venmo-saldo kunnen gratis worden gestart, wat betekent dat alle geldoverdrachten naar uw betaal- of spaarrekening. Er wordt echter een vergoeding van 1% in rekening gebracht elke keer dat u de functie Directe overboeking gebruikt, met een minimum van $ 0,25 en een maximum van $ 10 van het overgemaakte geld. Als u bijvoorbeeld direct $ 50 overmaakt naar uw bankrekening, wordt er $ 0,50 (1%) in rekening gebracht en wordt slechts $ 49,50 overgemaakt.

Is het geld altijd binnen 30 minuten beschikbaar?

De meeste Instant Transfer-verzoeken worden in minder dan een half uur voltooid. Er zijn zeldzame gevallen waarin het geld om verschillende redenen kan worden uitgesteld of geblokkeerd. Deze redenen omvatten mogelijke fraude, juridische wegversperringen en eerdere problemen met uw account of het account van de afzender.

Als overgeschreven geld afkomstig is van een gecompromitteerde rekening of kaart, kan je Instant Transfer-verzoek worden uitgesteld en nader bekeken.

Neem contact op met het Venmo-ondersteuningsteam als uw geld niet beschikbaar is binnen of in de buurt van het verwachte tijdsbestek.

Aanbevolen: