Apple moet zijn Windows Password Manager volledig naar de Mac brengen

Inhoudsopgave:

Apple moet zijn Windows Password Manager volledig naar de Mac brengen
Apple moet zijn Windows Password Manager volledig naar de Mac brengen
Anonim

Belangrijkste afhaalrestaurants

  • Apple heeft een Password Manager-app voor Windows gebouwd.
  • De volgende macOS heeft een voorkeurenpaneel Wachtwoorden.
  • iOS 15 en Monterey brengen automatisch aanvullen voor eenmalige codes.
Image
Image

Waarom maakt Apple een app voor wachtwoordbeheer voor Windows, maar niet voor de Mac, iPad of iPhone?

De nieuwste update van Apple's iCloud voor Windows voegt een wachtwoordbeheerder toe, waarmee je toegang hebt tot je iCloud-sleutelhanger op je Windows-computer. Aan het begin van het jaar stelde Apple zijn iCloud-wachtwoordbeheerder ook beschikbaar als extensie voor de Chrome-browser. En toch moet je op de Mac en iOS diep in de instellingen-apps of in de voorkeuren van Safari graven om toegang te krijgen tot je wachtwoorden. Is dit niet allemaal een rommeltje?

"De huidige app voor wachtwoordbeheer doet het absolute minimum en zal niets extra's doen om een gebruiker te overtuigen om over te stappen van een robuustere app zoals 1Password. Als Apple echter een goede app zou maken, zou deze kunnen concurreren met 1Password of Nordpass, vooral met de toegankelijkheidsfuncties van Apple's software, "vertelde Katherine Brown, oprichter van de beveiligingsservice Spyic voor bewaking op afstand, via e-mail aan Lifewire.

Windows eerst?

Apple's wachtwoordsituatie is momenteel een beetje een puinhoop, maar dat komt omdat het in transitie is. Momenteel heb je toegang tot je wachtwoordinstellingen in de Sleutelhangertoegang-app op de Mac en in het gedeelte Wachtwoorden van de Instellingen-app op iOS.

Image
Image

De Windows-app is als eerste verschenen, maar in de volgende versie van macOS, Monterey, krijgen de wachtwoordinstellingen hun eigen paneel in Systeemvoorkeuren. Het is geen op zichzelf staande app, maar het is logisch om het daar te plaatsen, samen met al die andere instellingen.

Dit is des te vervelender omdat Apple in iOS 15 iCloud-sleutelhanger echt heeft verbeterd, waardoor het voor de meeste gebruikers apps en services zoals 1Password kan vervangen.

De volgende stap

Apple heeft langzaam uitstekende functies voor wachtwoordbeheer toegevoegd aan de Mac en iOS. Wanneer u zich aanmeldt voor een nieuwe service in Safari, wordt u gevraagd een nieuw gegenereerde, veilige wachtwoordzin te gebruiken die veel beter is dan de naam van uw hond of uw naam plus uw geboortejaar (u weet wie u bent). Het slaat dit wachtwoord op, synchroniseert het met al uw andere apparaten en biedt aan om het automatisch in te vullen wanneer u zich moet aanmelden.

iCloud-sleutelhanger werkt ook in apps, dus je kunt je Netflix-wachtwoord invullen in de Netflix-app en op de website.

In iOS 15 en macOS Monterey vult de wachtwoordbeheerder ook automatisch tweefactorauthenticatiecodes in. Weet u wanneer u zich aanmeldt en de site/app/service u naast uw gebruikersnaam en wachtwoord ook om uw eenmalige code vraagt? Dat is een eenmalige toegangscode, of OTP, of 2FA toegangscode.

"Passkeys in iCloud Keychain is mijn favoriete nieuwe wachtwoordfunctie in iOS 15 en macOS Monterey", zegt Brown. "Met deze upgrade kan een gebruiker inloggen op een app of website met Face ID, Touch ID of een beveiligingssleutel. De inloggegevens worden vervolgens gesynchroniseerd op uw Apple-apparaten met iCloud."

Voorheen moest je een andere app gebruiken in combinatie met de ingebouwde iCloud-sleutelhanger, zoals Authy of de wachtwoord-app van Google, of gewoon voor alles bij 1Password of Nordpass blijven. Nu staat het allemaal op één plek. En omdat het is ingebouwd en speciale Apple-privileges krijgt, vult het automatisch het 2FA-veld in. En zoals Brown zegt, misschien wel het beste is dat je het allemaal kunt activeren met een Touch ID of Face ID.

Een kleine stap

Het is maar een kleine stap van hier naar een volledig functionele app voor wachtwoordbeheer. Op zichzelf staande apps zoals 1Password bieden leuke extra's zoals beveiligde notities (voor het bewaren van kopieën van paspoorten en andere privédocumenten) en het delen van families, waarmee u die notities of aanmeldingen kunt delen die niet noodzakelijk privé zijn, bijvoorbeeld uw factureringssite voor kabel-tv. Gedeelde toegang betekent dat u een gewijzigd wachtwoord maar op één plek hoeft bij te werken, en iedereen heeft altijd de nieuwste versie.

Apple heeft al een redelijk robuust concept van gezinsdeling. U kunt apps, abonnementen, iCloud-opslag en meer delen. Gedeelde wachtwoorden zouden een geweldige aanvulling zijn, net als gedeelde notities.

Image
Image

Dit alles zou kunnen worden gedaan in de huidige mengelmoes van voorkeurenpanelen, maar het samenvoegen tot een goede app zou een grote bijdrage leveren om ervoor te zorgen dat ervaren gebruikers het net zo vertrouwen als hun externe, stand-alone wachtwoord beheerders. Een app kan robuuste import- en exportopties hebben, opgeslagen zoekopdrachten, een manier om papieren documenten te scannen en misschien een manier om beveiligde notities rechtstreeks in de app te knippen.

Maar bovenal is de huidige oplossing te verborgen en te afschuwelijk. Een app kan een broodnodige nieuwe laag pixels toevoegen aan wat lijkt op een UI bijzaak.

"De gebruikersinterface uit het stenen tijdperk halen zou een mooi begin zijn", vertelde techjournalist Andrea Nepori aan Lifewire via Twitter. We zijn het er niet meer mee eens.

Aanbevolen: