Waarom referenties de beste manier zijn om veilig te blijven op internet

Inhoudsopgave:

Waarom referenties de beste manier zijn om veilig te blijven op internet
Waarom referenties de beste manier zijn om veilig te blijven op internet
Anonim

Belangrijkste afhaalrestaurants

  • 9 februari is Safer Internet Day, bedoeld om voorlichting te promoten over het veiliger maken van internet op het gebied van veiligheid, privacy en beveiliging.
  • Experts zeggen dat inloggegevens het belangrijkste zijn dat hackers gebruiken om toegang te krijgen en schade aan te richten.
  • Eenvoudige dingen, zoals het regelmatig wijzigen van uw wachtwoord en de tijd nemen om uw e-mails echt te lezen, zullen gewone mensen helpen met hun internetveiligheid.
Image
Image

Dinsdag 9 februari is het Safer Internet Day en experts zeggen dat we nog een aantal uitdagingen moeten overwinnen om het internet voor iedereen veiliger te maken.

Zelfs als het internet nog nooit zo veilig is geweest als vandaag, zijn er nog steeds genoeg beveiligingsrisico's om op te letten naarmate hackers geavanceerder worden in hun technieken. Experts adviseren om altijd op de hoogte te zijn wanneer u op internet surft en uw referenties en informatie als heilig te behandelen.

"Mensen moeten gewoon op de hoogte zijn en gezond verstand gebruiken", vertelde Ralph Pisani, president bij Exabeam, aan Lifewire in een telefonisch interview. "Als iets er abnormaal uitziet, vertraag dan. Veel van wat ons probeert te schaden, probeert ons voor de gek te houden of ons te misleiden."

Het zit allemaal in de referenties

De 16e jaarlijkse Safer Internet Day is bedoeld om mensen voor te lichten over veiligheid, privacy en beveiliging op internet. De dag is uitgegroeid tot een evenement dat zich uitstrekt over meer dan 150 landen, met deelnemende bedrijven zoals Facebook, Amazon, TikTok, Google en meer.

Maar als het erop aankomt, zeggen cyberbeveiligingsexperts dat het belangrijkste idee dat ze op deze Safer Internet Day willen benadrukken, de dagelijkse bedreiging is waarmee onze referenties worden geconfronteerd.

"Ik heb honderden instructies over inbreuken gelezen en ik moet er nog een vinden waarbij geen gestolen inloggegevens of gecompromitteerde inloggegevens zijn gebruikt", zei Pisani.

Pisani zei dat we van alle kanten worden aangevallen door potentiële hackers, zowel in ons persoonlijke leven als in ons werk, en dat onze geloofsbrieven de sleutels tot het koninkrijk bevatten. Hij benadrukte dat referenties fungeren als de laatste verdedigingslinie tegen aanvallen.

"Toegang komt van het hebben van de inloggegevens en kunnen inloggen als een normale gebruiker," zei hij. "Als je nadenkt over alle manieren waarop slechte mensen ons slechte dingen kunnen aandoen, zijn veel van hen door ons in onze geloofsbrieven te bedriegen."

Image
Image

Pisani zei dat de recente hack van Solar Winds heeft bewezen dat we nog een lange weg te gaan hebben als het gaat om het beschermen van onze digitale identiteiten. Hij zei dat de cyberbeveiligingsindustrie als geheel een nieuwe benadering nodig heeft van de manier waarop ze dingen doet, eraan toevoegend dat de industrie dezelfde verdediging gebruikt die ze al jaren gebruikt, zelfs als hackers geavanceerder zijn geworden.

“We moeten meer van onze focus en ons geld besteden aan niet alleen: 'Hoe is de slechte persoon in mijn omgeving terechtgekomen', maar: 'Hoe herken ik die inbreuk snel en beperk ik die inbreuk' zei hij.

Hoe we het veiliger kunnen maken

Volgens Pisani moet de gemiddelde persoon bewuster zijn, en dat zal het internet veiliger maken.

"Het eerste en belangrijkste is dat alles wat er niet normaal uitziet dat in een inbox komt, ernaar moet kijken", zei hij. "We moeten ons er bewust van zijn … niet haasten om op elk sms-bericht en e-mail te reageren."

Ik heb honderden instructies over inbreuken gelezen en ik moet er nog een vinden die geen gebruik van gestolen inloggegevens of gecompromitteerde inloggegevens inhield.

Dingen doen zoals aandacht schenken aan de afzender van de e-mail en zoeken naar rode vlaggen in een e-mail, regelmatig uw wachtwoorden wijzigen op al uw platforms en het gebruik van multi-factor authenticatie zal allemaal bijdragen aan een veiligere webervaring.

Pisani zei dat mensen zelfs het doelwit zijn van sociale netwerken zoals LinkedIn, dus let altijd op wie contact met je probeert te maken.

De pandemie vormt ook een nieuwe bedreiging voor de internetveiligheid waar we rekening mee moeten houden, aangezien het personeelsbestand is verschoven naar voornamelijk afgelegen gebieden.

"Thuiswerken is een nieuwe uitdaging", zei hij. "Hoe meer we vanuit huis werken, hoe waakzamer we moeten worden, vooral als het gaat om het gebruik van hardware die we zelf hebben aangeschaft."

Aanbevolen: