Een computer-ping-test uitvoeren (en wanneer dat nodig is)

Inhoudsopgave:

Een computer-ping-test uitvoeren (en wanneer dat nodig is)
Een computer-ping-test uitvoeren (en wanneer dat nodig is)
Anonim

Wat te weten

  • Om een netwerkapparaat te pingen, typt u het commando ping, spatie, het IP-adres van het apparaat enEnter.
  • Om een website te pingen, typt u de opdracht ping, spatie, de hostnaam en Enter.

Dit artikel legt uit hoe ping-tests werken, netwerkapparaten pingen, een ping-test lezen en ping-testbeperkingen voor versies van Windows die de opdrachtprompt uitvoeren, waaronder Windows 11, 10, 8, 7.

Ping-tests zijn niet hetzelfde als internetsnelheidstesten. Een ping test of er verbinding gemaakt kan worden; een ping bepa alt niet de verbindingssnelheid.

Hoe ping-tests werken

Image
Image

Ping gebruikt het Internet Control Message Protocol (ICMP) om verzoeken te genereren en reacties af te handelen.

Wanneer u een ping-test uitvoert, verzendt deze ICMP-berichten van het lokale apparaat naar het externe apparaat. Het ontvangende apparaat herkent de inkomende berichten als een ICMP-pingverzoek en antwoordt dienovereenkomstig.

De verstreken tijd tussen het verzenden van het verzoek en het ontvangen van het antwoord op het lokale apparaat is de ping-tijd.

Ping netwerkapparaten

In het Windows-besturingssysteem voert het ping-commando ping-tests uit. Het is ingebouwd in het systeem en wordt uitgevoerd via de opdrachtprompt. U moet het IP-adres of de hostnaam weten van het apparaat dat moet worden gepingd.

Gebruik het IP-adres om problemen met DNS te voorkomen. Als DNS het juiste IP-adres van de hostnaam niet vindt, ligt het probleem mogelijk bij de DNS-server en niet bij uw apparaat.

Het Windows-commando om een ping-test uit te voeren tegen een router met het 192.168.1.1 IP-adres ziet er als volgt uit:

ping 192.168.1.1

De syntaxis om een ping-test uit te voeren op een website met de hostnaam lifewire.com ziet er als volgt uit:

ping lifewire.com

Als je dingen wilt doen zoals de time-outperiode, de Time To Live waarde of de buffergrootte aanpassen, wijzig dan de syntaxis van de ping-opdracht.

Een ping-test lezen

Wanneer een ping wordt verzonden naar een website zoals lifewire.com, ziet het resultaat er als volgt uit:

Pinging lifewire.com [151.101.1.121] met 32 bytes aan gegevens:

Beantwoorden van 151.101.1.121: bytes=32 tijd=20ms TTL=56

Beantwoorden van 151.101.1.121: bytes=32 tijd=24ms TTL=56

Antwoord van 151.101.1.121: bytes=32 tijd=21ms TTL=56

Antwoord van 151.101.1.121: bytes=32 tijd=20ms TTL=56

Ping-statistieken voor 151.101.1.121:

Pakketten: verzonden=4, ontvangen=4, verloren=0 (0% verlies), Geschatte retourtijden in milliseconden:

Minimum=20ms, Maximum=24ms, Gemiddelde=21ms

Het IP-adres in dit voorbeeld behoort toe aan Lifewire, wat het ping-commando heeft getest. De 32 bytes is de buffergrootte en wordt gevolgd door de responstijd.

Het resultaat van een ping-test is afhankelijk van de kwaliteit van de verbinding. Een goede breedbandinternetverbinding resulteert in een ping-testlatentie van minder dan 100 ms, en vaak minder dan 30 ms. Een internetverbinding via satelliet kan een latentie hebben die groter is dan 500 ms.

Beperkingen van ping-testen

Ping meet nauwkeurig verbindingen tussen twee apparaten op het moment dat een test wordt uitgevoerd. Netwerkomstandigheden veranderen in een oogwenk, waardoor oude testresultaten irrelevant zijn. Bovendien variëren de resultaten van de internetping-test sterk, afhankelijk van de gekozen doelserver.

Om maximale waarde uit ping-tests te halen, kiest u gemakkelijk te gebruiken ping-tools en wijst u ze naar de juiste servers en services die u wilt oplossen.

Aanbevolen: