Hoe Indie-apps het behoorlijk goed deden in 2020

Inhoudsopgave:

Hoe Indie-apps het behoorlijk goed deden in 2020
Hoe Indie-apps het behoorlijk goed deden in 2020
Anonim

Belangrijkste afhaalrestaurants

  • COVID had zowel positieve als negatieve effecten op softwareontwikkelaars.
  • Het grootste niet-pandemische nieuws voor Mac-ontwikkelaars in 2020 was het App Store Small Business-programma van Apple.
  • 46% van de ondervraagde Mac-ontwikkelaars zei dat ze geen impact hadden op hun bedrijf van COVID-19.
Image
Image

2020 behandelde niet iedereen hetzelfde, en softwareontwikkelaars, vooral indie-ontwikkelaars, hebben een beter jaar achter de rug dan velen. Het is niet allemaal goed nieuws, maar vooral 2021 lijkt omhoog te kijken.

Elk jaar houdt softwarehuis MacPaw een ontwikkelaarsenquête. MacPaw zit achter de op abonnementen gebaseerde Setapp, een alternatief voor de Mac App Store. Dit geeft de in Oekraïne gevestigde MacPaw een uniek inzicht in de wereld van app-ontwikkelaars.

"Een van de grootste veranderingen voor ontwikkelaars is het versnellen van de levering van apps aan de markt om tegemoet te komen aan de grote vraag naar apps", vertelde Oleksandr Kosovan, CEO en oprichter van MacPaw, Lifewire via e-mail, "wat gedeeltelijk is gedreven door de overgang naar werken op afstand."

Het App Store-programma voor kleine bedrijven

Voor softwareontwikkelaars werd 2020 gedomineerd door twee dingen. Een daarvan was natuurlijk COVID-19. De andere was Apple's App Store Small Business Program, dat de korting halveert die Apple beta alt van app-makers, zolang ze minder dan $ 1 miljoen per jaar verdienen.

Voor zelfs een klein softwareteam is $ 1 miljoen per jaar niet zo veel, maar voor individuele indie-ontwikkelaars is het een groot probleem. Volgens het onderzoek van MacPaw werkt 68% van de ontwikkelaars van Mac-apps alleen, terwijl 22% in kleine teams (2-5 personen) werkt.

Image
Image

"Voor een indie-ontwikkelaar was het Small Business-programma van Apple heel goed nieuws", vertelde Sergey Krivoblotsky, macOS-ontwikkelaar en maker van NSBeep, via e-mail aan Lifewire. "Ontwikkelaars die minder dan $ 1 miljoen per jaar verdienen met verkopen in de App Store ontvangen een commissievermindering van 30-15 procent."

Van de ondervraagde ontwikkelaars "had 90% een zeer gunstig of eerder gunstig beeld van deze verandering", zegt het onderzoek. Sommige ontwikkelaars grapten dat ze nu een Mac App Store-versie van hun app mogen maken, nu ze daar wat geld kunnen verdienen. Ongeveer 50% van de respondenten is van plan zich dit jaar aan te melden voor het programma van Apple.

COVID-19 in 2020

Apple's App Store Small Business-programma zal zijn effecten niet laten zien in 2021, dus de pandemie was de grootste deal van vorig jaar. Lockdown veranderde dingen voor zowel de ontwikkelaars als hun klanten.

In zakelijk opzicht waren de effecten echter gemengd. 55% van de ontwikkelaars zei geen enkele impact op hun bedrijf te hebben ondervonden. Van degenen die wel een impact ervoeren, waren de resultaten even gemengd, 29% negatief en 24% positief.

Voor onafhankelijke ontwikkelaars is thuiswerken business as usual. Maar voor hun klanten betekende het plotseling gebruiken van hun eigen computers en het instellen ervan voor het werk een zegen voor het bedrijfsleven. Volgens de enquête was een van de belangrijkste pluspunten van de pandemie een toename van websitebezoekers en een toename van het aantal gebruikers.

Een van de grootste veranderingen voor ontwikkelaars is het versnellen van de levering van apps aan de markt om tegemoet te komen aan de grote vraag naar apps.

"Omdat steeds meer mensen thuis werken en hun computers gebruiken, heb ik een toename van de vraag naar apps gezien", vertelde softwareontwikkelaar Charlie Monroe via e-mail aan Lifewire.

"Ik experimenteer veel met mijn producten, en ik steek alle inkomsten uit mijn applicaties terug in ontwikkeling (zoals veel van de indie-ontwikkelaars die ik ken): in reclame, ontwikkeling en design," zei Krivoblotsky.

"Daarom kan ik nu meer geld besteden aan de ontwikkeling van mijn applicaties."

Het lijkt erop dat indie-ontwikkelaars zijn ontsnapt aan de ergste economische verwoesting van de pandemie, deels omdat ze al vanuit huis werken, en deels omdat - volgens het onderzoek van MacPaw - de softwarebusiness niet zo hard is getroffen als, laten we zeggen, de horeca. En met vaccinaties en Apple's App Store Small Business Program in het vooruitzicht, ziet 2021 er nog beter uit.

Aanbevolen: