Waarom uw smartphone-apps u kunnen volgen

Inhoudsopgave:

Waarom uw smartphone-apps u kunnen volgen
Waarom uw smartphone-apps u kunnen volgen
Anonim

Belangrijkste afhaalrestaurants

  • Nieuw onderzoek toont aan dat verboden trackingsoftware nog steeds wordt gedownload.
  • Uit een rapport bleek dat trackers die zijn vrijgegeven door X-Mode, een gegevensmakelaar die betrokken is bij meerdere privacyschandalen, in veel meer apps voorkomen dan eerder gemeld.
  • Experts zeggen dat er manieren zijn om jezelf te beschermen tegen de trackers met behulp van softwaretools.
Image
Image

Trackingsoftware die in apps is verborgen, kan volgens nieuw onderzoek al je bewegingen volgen.

Het ExpressVPN Digital Security Lab ontdekte dat trackers die zijn vrijgegeven door X-Mode, een gegevensmakelaar die betrokken is bij meerdere privacyschandalen, in veel meer apps voorkomen dan eerder gemeld. X-Mode-trackers verschenen in apps die minstens 1 miljard keer zijn gedownload. De trackers, die uw locatie kunnen onthullen, geven aanleiding tot bezorgdheid over de privacy.

"De locatie-informatie van een persoon onthult veel van hen", zei Sean O'Brien, een hoofdonderzoeker bij cyberbeveiligingsbedrijf ExpressVPN, in een e-mailinterview.

"Het kan bijvoorbeeld onthullen waar uw huis is, met wie u tijd doorbrengt, uw hobby's, politieke voorkeur of seksuele geaardheid en datingvoorkeuren, alleen op basis van uw locatiespoor."

Verbannen maar niet geslagen

De getroffen apps omvatten gezondheids- en weer-apps, games en fotofilters, volgens onderzoek van ExpressVPN. Google en Apple hebben de X-Mode-trackers verboden vanwege vermeende verkoop van trackinginformatie aan het leger. Ondanks het verbod ontdekte ExpressVPN dat slechts 10% van deze apps van Google Play is verwijderd.

De sector voor locatiebewaking is verreikend, met veel spelers die biljoenen datapunten verzamelen en delen over miljarden gebruikers.

De bevindingen maken deel uit van een breder onderzoek naar locatietrackers door het ExpressVPN Digital Security Lab. Alle 450 apps die ExpressVPN heeft geanalyseerd, bevatten dubieuze trackers. Deze apps zijn samen minstens 1,7 miljard keer gedownload door consumenten over de hele wereld, aldus het bedrijf.

Het gevaar is dat de informatie die via deze trackers van gebruikers wordt overgeheveld, in verkeerde handen terechtkomt, zei Caleb Chen, het hoofd van het cyberbeveiligingsbedrijf Private Internet Access, in een e-mailinterview.

Een voorbeeld van de mogelijke implicaties voor de privacy van trackingsoftware zijn de recente gevallen van moslimgebeds-apps die trackers bevatten van bedrijven die deze informatie aan de Amerikaanse overheid gingen verkopen.

"Een toegewijde aanvaller zou zogenaamd geanonimiseerde gegevens kunnen kopen van derden die de informatie van verschillende trackers verzamelen en de gegevens vervolgens deanonimiseren door te correleren met externe informatie of door te zoeken naar patronen," zei Chen.

Trackers zijn big business voor degenen die ze maken. Locatie- en nabijheidsgegevens zijn waardevol om profielen op te bouwen over consumenten, hun gedrag en hun relaties met mensen en plaatsen, zei O'Brien.

Image
Image

"Inzichten uit de gegevens worden zeer gewaardeerd door de fysieke detailhandel en zijn nuttig in sectoren zoals entertainment, verzekeringen en financiën", voegde hij eraan toe. "De industrie voor locatiebewaking is verreikend, met veel spelers die biljoenen datapunten verzamelen en delen over miljarden gebruikers."

Trackermakers omzeilen beperkingen door de code diep in een app te begraven. "In sommige gevallen weten ontwikkelaars misschien niet eens welke software development kits (SDK's) in hun app zijn gebundeld," zei O'Brien.

"Als Google en Apple niet voldoende gedetailleerdheid en controle van apps bieden tijdens het publicatieproces, is het volledig afhankelijk van de ontwikkelaars om het gebruik van locatietracker-SDK's bekend te maken."

Vecht tegen de Trackers

Een essentiële stap om tracking te bestrijden is om je due diligence te doen voordat je apps downloadt, zei O'Brien. En let op andere tekenen dat uw apps u mogelijk bespioneren, zoals overmatig leegraken van de batterij, netwerkcongestie of hoog geheugengebruik.

Kijk regelmatig door en controleer de machtigingen die u aan uw apps geeft.

"Moet uw app voor het bijhouden van uitgaven bijvoorbeeld echt de locatie volgen om te kunnen functioneren?" hij voegde toe. "We moedigen gebruikers ook aan om onze uitgebreide gids voor iPhone- en Android-beveiliging te volgen voor meer tips om zichzelf te beschermen."

Image
Image

Om jezelf te beschermen tegen trackers, kun je softwaretools gebruiken die fungeren als trackerblokkers.

De apps kunnen aan een browser worden toegevoegd, zodat je privé op al je apparaten kunt zoeken en bladeren, zei Nat Maple, chief marketing officer van cyberbeveiligingsbedrijf BullGuard, in een e-mailinterview."Sommige van deze tools waarschuwen gebruikers als ze worden gevolgd en wissen ook de browsegeschiedenis", voegde hij eraan toe.

Maple zei dat het net zo belangrijk is om een virtueel particulier netwerk (VPN) te gebruiken, dat je echte internetlocatie verbergt, waardoor je in wezen anoniem online bent. "Je bewegingen kunnen nog steeds worden gevolgd", voegde hij eraan toe. "Maar de tracker kent uw identiteit of ware locatie niet."

Aanbevolen: