Hoe maak je een gratis ProtonMail-account aan

Inhoudsopgave:

Hoe maak je een gratis ProtonMail-account aan
Hoe maak je een gratis ProtonMail-account aan
Anonim

Wat te weten

  • Op ProtonMail-site > Aanmelden > Gratis > Selecteer gratis abonnement >Maak uw account aan > Gebruikersnaam en domein > Wachtwoord > Account aanmaken.
  • Om de PGP-sleutel te downloaden, logt u in op ProtonMail-account > Settings > Sleutels > Contact encryptiesleutels> kopiëren Fingerprint link.
  • Om authenticatielogboeken in te schakelen, gaat u naar Instellingen > Beveiliging > Authenticatielogboeken > Geavanceerd > Verzenden.

Dit artikel legt uit hoe u een gratis ProtonMail-account kunt aanmaken. Aanvullende informatie behandelt hoe u uw openbare ProtonMail PGP-sleutel kunt downloaden en hoe u authenticatielogboeken kunt verkrijgen.

Uw gegevens zijn onderworpen aan de privacywetten van Zwitserland waar de service zich bevindt, niet die van de Europese Unie of de Verenigde Staten.

Aan de slag met ProtonMail

Het opzetten van een ProtonMail-account is eenvoudig en u hoeft helemaal geen persoonlijke informatie te delen, hoewel de service het IP-adres van uw locatie kan registreren wanneer u zich aanmeldt.

Een nieuw account aanmaken bij ProtonMail:

  1. Open een webbrowser en ga naar de ProtonMail-aanmeldingspagina.
  2. Select Aanmelden > Gratis > Selecteer gratis abonnement. U kunt ook een premium ProtonMail-accountplan kiezen om meer opslagruimte, filters en andere functies te krijgen en om de ontwikkeling van ProtonMail te ondersteunen.

    Je kunt je accounttype op elk moment wijzigen nadat je je hebt aangemeld.

    Image
    Image
  3. Ga in het Create Your Account scherm naar de Username and domain sectie en voer de gebruikersnaam in die je wilt gebruiken voor je ProtonMail e-mailadres.

    Het is het beste om kleine letters te gebruiken in je gebruikersnaam. U kunt onderstrepingstekens, streepjes, punten en een paar andere tekens gebruiken, maar ze dragen niet bij aan het unieke karakter van uw ProtonMail-gebruikersnaam. ex.ample is bijvoorbeeld dezelfde gebruikersnaam als example.

    Image
    Image
  4. Voer in het gedeelte Password het wachtwoord in dat je wilt gebruiken en typ het opnieuw om te bevestigen. Dit is het wachtwoord dat u zult gebruiken om in te loggen op uw ProtonMail-account.
  5. Voer optioneel in het Herstel-e-mailadres (optioneel) een van uw alternatieve e-mailadressen in. Als u hulp nodig heeft bij het onthouden van uw accountnaam of wachtwoord, dan is dit het adres waarop ProtonMail contact met u zal opnemen.
  6. Selecteer Account aanmaken.

Bottom Line

Wanneer u een browser gebruikt om toegang te krijgen tot ProtonMail, logt u in op https://mail.protonmail.com/login en zorgt u ervoor dat de browser een geverifieerd en gevalideerd beveiligingscertificaat voor de site toont. Zoek naar een slotsymbool in de adresbalk.

ProtonMail en POP, IMAP en SMTP

ProtonMail biedt geen IMAP- of POP-toegang en u kunt geen e-mail verzenden met uw ProtonMail-adres via SMTP. U kunt ProtonMail niet instellen in Microsoft Outlook, macOS Mail, Mozilla Thunderbird, iOS Mail of andere e-mailclients. Evenzo kunt u uw ProtonMail niet doorsturen naar een ander adres.

Download uw openbare ProtonMail PGP-sleutel

Anderen kunnen u versleutelde e-mails sturen op ProtonMail zolang hun e-mailserviceprovider inline OpenPGP gebruikt en zij uw openbare PGP-sleutel hebben. Om uw openbare PGP-sleutel te delen, uploadt u deze naar een sleutelserver zoals de MIT PGP openbare sleutelserver. Van daaruit kunnen e-mailprogramma's de sleutel automatisch ophalen.

Een kopie van de openbare PGP-sleutel voor uw ProtonMail-e-mailadres verkrijgen:

  1. Open een webbrowser en log in op uw ProtonMail-account.
  2. Selecteer Instellingen.
  3. Ga naar de Toetsen tab.

    Image
    Image
  4. Kopieer de Fingerprint link in de Contact encryptiesleutels sectie.

Authenticatielogboeken inschakelen in ProtonMail

Om ProtonMail alle pogingen om toegang te krijgen tot uw account en het IP-adres van elke inlogpoging te laten loggen, moet u authenticatielogboeken inschakelen.

  1. Selecteer Instellingen.

    Image
    Image
  2. Ga naar de Security tab.
  3. In de Authenticatielogboeken sectie, selecteer Advanced.

    Image
    Image
  4. Voer desgevraagd het wachtwoord van uw ProtonMail-account in.
  5. Selecteer Verzenden.

Aanbevolen: