Hoe maak je een inhoudsopgave in Microsoft Word

Inhoudsopgave:

Hoe maak je een inhoudsopgave in Microsoft Word
Hoe maak je een inhoudsopgave in Microsoft Word
Anonim

Wat te weten

  • Ga naar Referenties > Inhoudsopgave en kies een stijl. De tabel verschijnt waar de cursor zich bevindt.
  • Update the table: Kies Update Table in het tabel drop-down menu. Kies ervoor om alleen paginanummers of de hele tabel bij te werken.
  • Aanpassen: markeer de tekst en ga naar het tabblad Home. Kies More Options voor geavanceerde instellingen, of klik met de rechtermuisknop en selecteer Edit Field.

In Microsoft Word kunt u een inhoudsopgave maken die onmiddellijk wordt bijgewerkt om wijzigingen in een document weer te geven. De eenvoudigste manier om een inhoudsopgave te maken en te onderhouden is met stijlen. In deze handleiding laten we u zien hoe u dit doet met de volgende versies van Word: Word voor Microsoft 365, Word Online, Word 2019, Word 2016, Word 2013, Word 2010, Word 2007, Word voor Microsoft 365 voor Mac, Word 2019 voor Mac en Word 2016 voor Mac.

Een inhoudsopgave invoegen

Een inhoudsopgave in Microsoft Word is gebaseerd op de koppen in het document. Koppen die zijn opgemaakt met de stijl H1 worden hoofdonderwerpen, terwijl koppen die zijn opgemaakt met H2 subonderwerpen worden.

Misschien werkt u met een document dat al is geschreven en waaraan een inhoudsopgave moet worden toegevoegd, maar u wilt het lettertype en de opmaak van het document behouden. Als u de automatische koppen wilt aanpassen aan wat er al in het document staat, formatteert u ze met de H1- of H2-stijlen zoals van toepassing.

Zodra dat is gebeurd, volgt u deze stappen:

  1. Plaats uw cursor waar u de inhoudsopgave wilt toevoegen.
  2. Ga naar de Referenties tab.

    Image
    Image
  3. Selecteer Inhoudsopgave en kies een van de automatische stijlen.

    Voor Word 2003 en eerder, selecteer Insert > Reference > Tables and Indexes, selecteer vervolgens de Inhoudsopgave optie.

    Image
    Image
  4. De inhoudsopgave verschijnt op de locatie die u hebt geselecteerd.

Hoe de inhoudsopgave bij te werken

Als u de inhoudsopgave wilt bijwerken wanneer u wijzigingen aanbrengt in het document die van invloed zijn op de inhoudsopgave, selecteert u een willekeurige plaats in de inhoudsopgave en kiest u Update Table. Kies vervolgens of u alleen de paginanummers wilt bijwerken of de hele inhoudsopgave.

Bij het toepassen van kopstijlen die automatisch worden opgenomen, moet u de hele tabel bijwerken om rekening te houden met eventuele tekstbewerkingen of paginawijzigingen in het document.

Image
Image

Hoe de inhoudsopgave te gebruiken en aan te passen

Een automatische inhoudsopgave heeft ingebouwde hyperlinks om snel door het document te navigeren. Om een hyperlink te gebruiken, beweegt u de muis over het juiste item in de tabel en Control+Klik om de link te volgen. Dit is een bijzonder handig hulpmiddel voor lange documenten.

Er zijn ook veel manieren om een inhoudsopgave aan te passen. Om het lettertype en de grootte aan te passen, markeert u de tekst zoals u dat normaal zou doen in een Word-document en gaat u vervolgens naar het tabblad Home om een lettertype, grootte, kleur of andere tekstindeling te selecteren. Om toegang te krijgen tot geavanceerde opties voor het aanpassen van lettertypen, selecteert u het Meer opties pictogram.

Om meer aanpassingsopties te vinden, klikt u met de rechtermuisknop op de tabel en selecteert u Veld bewerkenScroll naar beneden en selecteer TOC en kies vervolgens Inhoudsopgave Hier kunt u kiezen of u paginanummers, paginanummeruitlijning, algemene opmaak wel of niet wilt weergeven, en meer.

Aanbevolen: