Hoe te verkopen op Facebook

Inhoudsopgave:

Hoe te verkopen op Facebook
Hoe te verkopen op Facebook
Anonim

Facebook Marketplace is een gratis functie op Facebook waar je online spullen kunt verkopen aan lokale kopers. Je kunt aanbiedingen maken voor producten en services die je wilt verkopen op Facebook Marketplace met behulp van de Facebook-website of -app. Het proces duurt meestal een paar minuten om te voltooien.

Verkopen op Facebook Marketplace op desktop

Facebook Marketplace is ingebouwd in de Facebook-website, toegankelijk via een webbrowser. Je hebt een Facebook-account nodig en je moet erop zijn ingelogd om toegang te krijgen tot de Marketplace-sectie van de site.

  1. Ga naar de Facebook-website en selecteer Marketplace in het linkermenu.

    U kunt ook rechtstreeks naar Facebook Marketplace gaan door in de adresbalk in te voeren.

    Image
    Image
  2. Selecteer Nieuwe vermelding maken.

    Image
    Image
  3. Selecteer een Vermeldingstype. De opties zijn items, auto's en huizen te huur of te koop.

    Image
    Image
  4. Selecteer Foto's toevoegen om foto's van het item in je aanbieding op te nemen.

    Facebook Marketplace-vermeldingen moeten ten minste één foto bevatten.

    Image
    Image
  5. Voer een Title, Price en Category in voor uw vermelding.

    Plaats uw vermelding in de juiste categorie om kopers te helpen deze te vinden. Facebook kan de vermelding verwijderen en je account straffen als je het aan de verkeerde sectie toevoegt.

    Image
    Image
  6. Voer een Description in om details over het item te geven, zoals de staat, functie of iets anders dat verkopers mogelijk moeten weten.

    Image
    Image
  7. Uw algemene locatie moet worden ingevuld. Als deze onjuist is of als u deze wilt wijzigen, klikt u op het veld en voert u een nieuw gebied in.

    Dit is het geografische gebied waarin je wilt verkopen, niet je thuisadres.

    Image
    Image
  8. Gebruik het Beschikbaarheid menu om aan te geven hoeveel stuks je verkoopt. De opties zijn:

    • Lijst als enkel item: Je hebt één stuk om te verkopen.
    • Lijst als op voorraad: als u meerdere exemplaren van hetzelfde artikel wilt verkopen, gebruikt u deze optie om de aanbieding actief te houden nadat iemand er een heeft gekocht.
    Image
    Image
  9. Selecteer Publish onderaan het scherm om de vermelding live te maken.

Verkopen op Facebook Marketplace op mobiel

Facebook Marketplace is niet alleen beschikbaar op de hoofdwebsite van Facebook, maar is ook toegankelijk via de officiële iOS- en Android-apps voor smartphones en tablets. Net als bij de desktopoptie, moet je inloggen op Facebook om producten en diensten te kopen en verkopen op Facebook Marketplace.

  1. Open de officiële Facebook-app op je smartphone of tablet.
  2. Selecteer het pictogram met drie lijnen in het horizontale menu.

    Het menu bevindt zich bovenaan het scherm op Android-apparaten en onderaan op iOS-apparaten zoals de iPhone en iPad.

  3. Selecteer Marktplaats.

    De iPod touch ondersteunt de Marketplace-functie niet. De link verschijnt niet bij gebruik van de app op een van die apparaten.

  4. Selecteer Verkopen.

    Image
    Image
  5. Er verschijnt een lijst met drie categorieën. Selecteer degene die het beste past bij wat u verkoopt.
  6. Voeg foto's toe en vul de beschrijvingsvelden in om het item te beschrijven.
  7. Selecteer Volgende in de rechterbovenhoek van het scherm.

    Image
    Image
  8. Selecteer op het volgende scherm de stippen naast overal waar u de vermelding op Facebook wilt promoten en tik vervolgens op Publiceren.

    Je vermelding kan worden gevonden in Facebook Marketplace, ongeacht of je ervoor kiest om deze te promoten met een van deze opties. Deze pagina is optioneel.

    Image
    Image
  9. De vermelding gaat onmiddellijk live en verschijnt bovenaan de Facebook Marketplace-pagina op de Facebook-website en in de apps.

Wat gebeurt er daarna?

Nadat je Facebook Marketplace-vermelding live gaat, sturen geïnteresseerde kopers je een bericht vanuit Facebook Messenger om interesse te tonen. Op dit punt onderhandel je over een betalingsmethode en een tijd en plaats om de uitwisseling uit te voeren.

Facebook Marketplace verwerkt geen betalingen en organiseert geen verzending. Het koppelt alleen verkopers aan potentiële kopers. Het innen van de betaling en de levering van de dienst of het product is aan de verkoper.

Veel verkopers van Facebook Marketplace kiezen ervoor om contant geld te accepteren. Andere betalingsopties zijn echter peer-to-peer betalingsapps, bankoverschrijvingen en cryptocurrency.

Beste app om spullen te verkopen op Facebook Marketplace

Er is geen officiële Facebook Marketplace-app voor iOS- of Android-apparaten, aangezien de app-functionaliteit voor kopen en verkopen is geïntegreerd in de hoofdapp en website van Facebook.

Hoewel verschillende onofficiële apps de Facebook Marketplace-ervaring kunnen verbeteren, is de meest betrouwbare manier om te verkopen en kopen op Facebook Marketplace de belangrijkste Facebook-app die op de meeste smartphones en tablets is geïnstalleerd.

Algemene Facebook Marketplace-tips

Items en services verkopen via Facebook Marketplace is snel en redelijk toegankelijk. Er zijn echter enkele dingen om in gedachten te houden bij het verkopen op het platform.

  • Ontmoet kopers van Facebook Marketplace op een openbare plaats met veel mensen. Als je meubels of grote spullen vanuit huis verkoopt, zorg er dan voor dat er ook een vriend, buur of familielid aanwezig is.
  • Geef nooit een product of dienst aan een koper voordat hij de betaling heeft ontvangen.
  • Facebook Marketplace gebruikt je belangrijkste Facebook-account om artikelen en diensten te kopen en verkopen. Dit is handig, maar het kan een probleem zijn als u niet wilt dat vreemden uw volledige naam weten.
  • Kopers kunnen hun ervaring met u beoordelen, dus wees professioneel met uw communicatie en levering van de dienst of het product. Slechte recensies kunnen toekomstige kopers afwijzen.
  • Bijna alles kan worden verkocht op Facebook Marketplace. Het verkopen van dieren en gezondheidsproducten is echter verboden.
  • Als je meer dan één item op Facebook Marketplace verkoopt, ontmoet dan meerdere kopers tegelijkertijd en op dezelfde plaats om te ruilen. Dit kan je de tijd besparen om elke persoon afzonderlijk te ontmoeten.
  • Als je geïmporteerde elektronica verkoopt, neem dan contact op met de koper om er zeker van te zijn dat ze weten hoe ze het moeten gebruiken. Je wilt niet dat ze in een negatieve recensie beweren dat je product defect is.
  • Facebook Marketplace-kopers staan erom bekend op het laatste moment van gedachten te veranderen over een aankoop of vergeten te komen opdagen op de afgesproken tijd en plaats. Om frustraties te voorkomen, stuur je kopers op de ochtend van de meetup een herinnerings- of bevestigingsbericht via Facebook Messenger om er zeker van te zijn dat ze het niet vergeten en toch geïnteresseerd zijn.

Aanbevolen: