Hoe gebruikte stereo's online te verkopen

Inhoudsopgave:

Hoe gebruikte stereo's online te verkopen
Hoe gebruikte stereo's online te verkopen
Anonim

Wat te weten

  • eBay: geweldig voor stereosystemen met een laag en middenbereik. Wees voorbereid om vragen van potentiële kopers te beantwoorden. Heb foto's klaar.
  • Craigslist: volg de best practices door door Craigslist verstrekte proxy-e-mails te gebruiken, in het openbaar te vergaderen en nooit alleen een koper te ontmoeten.
  • Speciale online sites: StereoBuyers, Classic Audio, Oak Tree Enterprises, Audio Classics.

Als je merkt dat je omringd bent door gebruikte stereocomponenten terwijl je voortdurend een nieuwer, beter systeem bouwt, is het tijd om de oude apparatuur uit te laden en wat geld te verdienen om je verbeterde audio-ervaring te blijven financieren. Hier zijn enkele tips voor het online verkopen van oude stereoapparatuur.

Houd foto's van je apparatuur bij de hand. Maak van tevoren foto's van uw gebruikte stereoapparatuur om potentiële kopers te laten zien hoe uw apparatuur eruitziet en wat ze van uw aanbod kunnen verwachten.

Gebruikte stereo's verkopen op eBay

eBay is een geweldige plek om stereosystemen en componenten van lagere en middenklasse te verkopen. Nadat u uw apparatuur heeft vermeld, moet u erop voorbereid zijn om snel vragen van geïnteresseerde kopers over het product en de staat ervan te beantwoorden.

Zodra de veiling voorbij is en de hoogste bieder het item heeft gewonnen, stuurt u een factuur naar de koper voor het totale bedrag van de verkoop, inclusief verzend- en administratiekosten. Zodra de betaling is ontvangen, verzendt u het artikel zo snel mogelijk naar de koper.

Maak een lijst van elk apparaat in de stereo-installatie die je verkoopt, inclusief details over bedieningspanelen, specifieke soorten luidsprekers en handleidingen.

Image
Image

Gebruikte stereo-installaties verkopen op Craigslist

Craigslist is een andere geweldige plek om stereo's en componenten van lagere en gemiddelde kwaliteit te verkopen en is een nog betere optie voor het verkopen van grote of zware items. Aangezien Craigslist een lokale online geclassificeerde dienst is, zijn de verzendkosten geen probleem.

Lokaal ophalen is snel en handig, maar pas op voor oplichters en afpersers. Volg de beste praktijken van Craigslist, zoals het gebruik van een door Craigslist verstrekt proxy-e-mailadres, in het openbaar vergaderen en nooit alleen een koper ontmoeten.

Image
Image

Speciale online sites

Verschillende online sites zijn gespecialiseerd in gebruikte of vintage audiocomponenten. Deze sites kunnen ook dienen als goede informatiebron over de waarde van uw gebruikte stereocomponenten, en misschien vindt u zelfs de apparatuur die u zoekt. Sommige sites hebben aanvullende bronnen, zoals gebruikershandleidingen, service, accessoires en prijsrichtlijnen voor vintage stereocomponenten.

StereoBuyers

StereoBuyers biedt een fantastisch, handig systeem waar je een offerte kunt aanvragen, een offerte kunt afspreken en vervolgens ha alt StereoBuyers de apparatuur op. Bekijk de lijst met merken en componenten die de site koopt (de site koopt geen versterkers, luidsprekers of autoradio's) en vraag een offerte aan.

Image
Image

Klassieke audio

Classic Audio verkoopt allerlei vintage audioapparatuur, van tuners tot versterkers en alles daartussenin. Het koopt per geval hoogwaardige gebruikte apparatuur.

De site heeft een Gezocht: Dead or Alive-sectie met moeilijk te vinden apparatuur en onderdelen die het zoekt, dus bekijk het om te zien of je gewilde componenten hebt. Bekijk voor de lol de galerij met vintage audio-advertenties van Classic Audio en geniet van het verleden.

Image
Image

Oak Tree Enterprises

Oak Tree Enterprises handelt in gebruikte, vintage, nieuwe en retro-elektronica, met de nadruk op stereo- en hifi-apparatuur uit de jaren 60-80. Vintage uitrusting is zowel cosmetisch als functioneel gerestaureerd en opgeknapt. De site heeft een consignatie-/handelsruimte waar u uw artikelen kunt verkopen of ruilen. Controleer de site om te zien of deze momenteel dergelijke uitrusting accepteert, omdat deze tijdelijk kan worden afgesloten vanwege een hoog volume.

Image
Image

Audioklassiekers

Audio Classics heeft de Dealer of the Year-prijs 2019 gewonnen voor uitmuntendheid in verkoop en service. Het is gemakkelijk te begrijpen waarom u kijkt naar het enorme aanbod aan audiosystemen en componenten. De site biedt een uitwisselingsprogramma voor audio-inruil en koopt ook enkele componenten voor contant geld.

Het enige probleem is dat je de onderdelen naar de Audio Classics-winkel in New York moet brengen voor beoordeling. (Op de site staat dat afhalen en bezorgen mogelijk is, met beperkingen.)

Aanbevolen: