Hoe een nummer op iPhone of iPad te deblokkeren

Inhoudsopgave:

Hoe een nummer op iPhone of iPad te deblokkeren
Hoe een nummer op iPhone of iPad te deblokkeren
Anonim

Wat te weten

  • Tik op Instellingen > Telefoon > Geblokkeerde contacten. Veeg van rechts naar links over het nummer en tik vervolgens op Deblokkeren.
  • Om mensen die u sms'en te deblokkeren: Ga naar Instellingen > Berichten > Geblokkeerde contacten. Veeg van rechts naar links op het nummer en tik op Deblokkeren.
  • Een contact deblokkeren: Ga naar de app Contacten. Tik op het item van de persoon en tik vervolgens op Deblokkeren van deze beller.

Dit artikel legt uit hoe je een contact op de iPhone en iPad kunt deblokkeren. De instructies zijn van toepassing op iOS 11 en hoger (en iPadOS 13 en hoger). De exacte menunamen kunnen enigszins verschillen voor verschillende OS-versies, maar de basisstappen zijn nog steeds van toepassing.

Een nummer op iPhone of iPad deblokkeren

Als je eerder een nummer op je iPhone of iPad hebt geblokkeerd, kun je het nummer als volgt deblokkeren zodat het contact je weer kan bellen, sms'en en FaceTimen:

  1. Tik op Instellingen > Telefoon. Tik op een iPad die de app Telefoon niet gebruikt op Instellingen > FaceTime.
  2. Tik op Geblokkeerde contacten (in oudere versies van het besturingssysteem tikt u op Oproepblokkering en identificatie).
  3. Veeg in de lijst Geblokkeerde contacten van rechts naar links over het nummer en tik vervolgens op Deblokkeren.

    Image
    Image

Hoe deblokkeer je mensen die je sms'en

Als je iemand in Berichten hebt geblokkeerd om te voorkomen dat die persoon je sms't, kun je het nummer deblokkeren in de instellingen van Berichten, zodat ze je opnieuw kunnen sms'en.

  1. Open Instellingen en tik op Berichten.
  2. Scroll naar beneden en tik op Geblokkeerde contacten (op oudere besturingssystemen is dit gewoon Geblokkeerd).
  3. Veeg van rechts naar links op het nummer dat je wilt deblokkeren en tik op Deblokkeren.

    Image
    Image

Hoe u bellers in uw contactenlijst kunt deblokkeren

Als het geblokkeerde nummer van iemand in je contactenlijst is, deblokkeer dan het nummer van hun lijst in Contacten. Ga naar de app Contacten en zoek het item van de persoon. Tik erop.

Scroll vervolgens naar de onderkant van de contactgegevens van de persoon en tik op Deblokkeer deze beller.

Een nummer deblokkeren bij uw telefoonbedrijf

De in iPhone en iPad ingebouwde functie voor het blokkeren van oproepen gebruiken om een contact te blokkeren is snel en eenvoudig, maar het is niet de enige manier om nummers te blokkeren. De meeste telefoonmaatschappijen bieden een dienst aan, soms tegen betaling, soms gratis, waarmee je telefoonnummers kunt blokkeren. Als je telefoonnummers op die manier hebt geblokkeerd, werken de stappen eerder in dit artikel niet voor jou. Die zijn alleen van toepassing op nummers die op uw Apple-apparaat zijn geblokkeerd met behulp van de ingebouwde functies.

Als je de oproepblokkeringsservice van je telefoonmaatschappij hebt gebruikt en een nummer wilt deblokkeren, bel dan de telefoonmaatschappij of probeer de online hulp of iPhone-app (als die er is). De telefoonmaatschappij kan het nummer voor je deblokkeren.

Aanbevolen: