Hoe slimme camera's cool en opdringerig kunnen zijn

Inhoudsopgave:

Hoe slimme camera's cool en opdringerig kunnen zijn
Hoe slimme camera's cool en opdringerig kunnen zijn
Anonim

Belangrijkste afhaalrestaurants

  • De gemotoriseerde PICK-camera van Canon maakt automatisch foto's van je familie en vrienden.
  • Foto's worden lokaal opgeslagen op een microSD-kaart.
  • Je kunt een app gebruiken om PICK te vertellen op wie je je moet concentreren.
Image
Image

Canon's nieuwe PowerShot PICK is ofwel een geweldige nieuwigheid, of een griezelige, onwelkome inbreuk, mogelijk afhankelijk van je leeftijd.

De PICK is een kleine robotcamera die in je huis zit en foto's maakt, maar ondanks de mogelijke privacyproblemen, is het een indrukwekkend klein gadget dat op je kan groeien naarmate je er meer over leert.

"Hoewel de PowerShot PICK eruitziet als een interessant stukje technologie, zijn er een paar privacyproblemen", vertelde Chris Hauk, privacyexpert voor consumenten bij PixelPrivacy, via e-mail aan Lifewire. "Afhankelijk van de lokale wetgeving kunnen gebruikers worden verplicht om iedereen die hun huis binnenkomt te informeren dat ze het onderwerp kunnen zijn van foto's en video's."

Kies een foto

De kleine PICK is 90 mm of 3,5 inch lang, heeft een 12 megapixelsensor, een zoomlens en motoren waarmee hij kan draaien en kantelen in elke richting. Je zet hem neer in een kamer of buiten (er zit een statief aan de onderkant) en PICK gaat aan het werk. De camera maakt gebruik van Canon's gezichts- en scèneherkenningstechnologie, die angstaanjagend goed is in moderne camera's.

"AI-focustracking voor mensen en huisdieren, vogels, enz. is opmerkelijk", vertelde fotograaf Orlando Sydney via e-mail aan Lifewire. "Wat vrij primitief begon met beperkt gebruik voor professionele fotografen, is nu ontwikkeld tot geweldige tools voor professionals om te gebruiken bij commerciële opnamen."

Het scant de ruimte, selecteert gezichten en geeft de voorkeur aan gebieden met een groot aantal mensen. Het zal dan afbeeldingen samenstellen en vastmaken, zogenaamd precies goed getimed. De PICK schakelt automatisch tussen stilstaande beelden en video, afhankelijk van wat hij ziet. Foto's en video's worden opgeslagen op een microSD-kaart en je kunt het apparaat verbinden met een app op je telefoon. Het is indrukwekkend, maar het is geen menselijke fotograaf.

Op dit moment kan ik zien dat het geweldig is voor thuisfeesten…

"Als het gaat om het maken van goede foto's, denk ik soms dat de juiste instelling van de camera (het onderwerp inkaderen, de camera op een goede plek plaatsen, enz.) belangrijker is dan het kunnen herkennen van gezichten of het analyseren van de scene, "vertelde fotograaf Michael Sand via e-mail aan Lifewire. "En dit is nog steeds mensenwerk."

Delen en staren

Er zijn een paar manieren om de PICK te besturen, maar het doet meestal zijn eigen ding. Je kunt hem bijvoorbeeld opdracht geven om een foto of video te maken met je stem, of hem laten stoppen. Maar de camera komt pas echt tot zijn recht bij het gebruik van de bijbehorende app. En dit is waar de ethiek en privacy een beetje duister worden.

Je kunt bijvoorbeeld een persoon als favoriet markeren, en vanaf dat moment zal de PICK ze vaker targeten. Dit is geweldig om ervoor te zorgen dat je meer foto's krijgt van het feestvarken of de jarige op een kinderfeestje, maar minder welkom als je iemand target op een meer volwassen bijeenkomst.

Image
Image

"Op dit moment kan ik zien dat het geweldig is voor thuisfeesten voor de leeftijdsgroep van 20 tot 50 jaar die, a) zich bewust zijn van de camera en het doel ervan, en b) niet willen rotzooien of afgeleid zijn en [moeten] daadwerkelijk de camera oppakken om foto's van hun vrienden te maken", zegt Sydney.

Canon heeft slim de cloud-component weggelaten, ervoor gekozen om op een lokale SD-kaart op te slaan en je zelf afbeeldingen te laten delen met behulp van de app. Maar de problemen beginnen voordat het delen begint. Zoals Hauk opmerkt, kan dit als toezicht gelden en op sommige plaatsen onderhevig zijn aan openbaarmakingswetten.

…gebruikers kunnen worden verplicht om iedereen die hun huis binnenkomt te informeren dat ze het onderwerp kunnen zijn van foto's en video's.

En zelfs als dat niet zo is, zullen sommige gasten niet blij zijn dat ze automatisch worden gevolgd en gefotografeerd. Het is gemakkelijk om een mens te zien die je foto maakt, maar veel moeilijker om een kleine camera op een tafel bij te houden. En wat doet de eigenaar dan met de afbeeldingen?

Dit is een gevoelige kwestie, en een die gevoeliger kan worden naarmate we meer slimme luidsprekers en camera's in onze huizen uitnodigen.

"Als de gebruiker zijn foto's opslaat in iCloud, Google Foto's of een andere online opslagservice", zegt Hauk, "kunnen ze kwetsbaar zijn voor datalekken, zoals in het verleden is gebeurd."

Aanbevolen: