Hoe HEIC-bestanden in Windows te openen

Inhoudsopgave:

Hoe HEIC-bestanden in Windows te openen
Hoe HEIC-bestanden in Windows te openen
Anonim

Wat te weten

  • Zoek in Windows 10 het bestand en dubbelklik erop om het te openen in een voorbeeldvenster zoals elk ander afbeeldingsbestand.
  • Als je Windows 7 of 8 hebt, heb je een tool van derden nodig, zoals CopyTrans HEIC. Download en installeer het en dubbelklik vervolgens op het bestand om het te openen.

Moderne iOS-apparaten slaan afbeeldingen op in het HEIC/HEIF-formaat. In dit artikel wordt uitgelegd hoe u deze afbeeldingsbestanden opent in Windows. De instructies werken voor Windows 10, Windows 8 en Windows 7. MacOS opent dergelijke bestanden zonder extra aanpassingen.

Hoe een HEIC-bestand te openen in Windows 10

Ervan uitgaande dat uw pc up-to-date is, hoeft u niet veel te doen om een HEIC-bestand te openen. Dit is wat erbij komt kijken.

  1. Zoek het bestand op uw pc.

    Image
    Image
  2. Dubbelklik op het bestand.

    Met deze methode is het niet mogelijk om een voorbeeld van de afbeelding te zien zoals bij sommige andere bestanden.

  3. Het zou nu moeten openen in een fotovoorbeeldvenster, net als elk ander afbeeldingsbestand.

    Image
    Image

    Bestand wil niet openen? Download de HEIF Image Extensions-add-on van de Microsoft Store.

Als je afbeeldingsbestanden verzendt vanaf je iOS-apparaat, zoals via e-mail of Dropbox, zou je iOS-apparaat het bestand automatisch naar-j.webp

Hoe een HEIC-bestand te openen in Windows 7 en 8

Het openen van een HEIC/HEIF-bestand is een beetje lastiger op Windows 7 en 8 omdat er geen directe ondersteuning is voor de bestandsextensie. De beste oplossing is om een tool genaamd CopyTrans HEIC voor Windows te downloaden. Het is een plug-in die HEIC-bestanden net zo gemakkelijk opent als andere bestanden, zonder dat verdere interactie nodig is nadat u de tool hebt geïnstalleerd.

U kunt CopyTrans HEIC voor Windows ook gebruiken op een pc met Windows 10. Het toont miniatuurvoorbeelden van uw afbeeldingen en biedt ook eenvoudige conversietools.

  1. Bezoek
  2. Selecteer Download en installeer vervolgens de software.

    Image
    Image
  3. Dubbelklik op een HEIC-bestand om het te openen.

Wat zijn HEIC-bestanden eigenlijk?

Het HEIC-formaat werd in 2017 door Apple aangenomen als vervanging voor het JPEG-formaat. Efficiënter in termen van grootte en kwaliteit, is de HEIC-bestandsextensie ook bekend als een HEIF-bestand. Het is in het verleden gebruikt voor de portretmodus van Apple's iPhone, waardoor afbeeldingen van veel hogere kwaliteit mogelijk zijn dan een gewone JPEG, naast andere voordelen.

Aanbevolen: