Hoe vet, cursief en doorgestreept te gebruiken in WhatsApp

Inhoudsopgave:

Hoe vet, cursief en doorgestreept te gebruiken in WhatsApp
Hoe vet, cursief en doorgestreept te gebruiken in WhatsApp
Anonim

Wat u moet weten

  • Selecteer de tekst en gebruik vervolgens het opmaakmenu om door te halen, vet, cursief, etc.
  • Speciale tekens hebben hetzelfde effect (bijv. ~text~ zal doorhalen).
  • Je kunt ze combineren om tegelijkertijd cursief, doorgestreept en vetgedrukt te worden.

Dit artikel legt uit hoe je je WhatsApp-berichten opmaakt, zodat je de tekst vet, cursief, doorhaling of monospace kunt gebruiken. U kunt dit doen vanuit de mobiele app, het desktopprogramma en WhatsApp Web.

Hoe tekst op te maken in WhatsApp

De meeste berichten-apps laten je gewoon tekst sturen, niets bijzonders. WhatsApp is een uitzondering in die zin dat u de tekst kunt opmaken voordat u deze verzendt. Het ondersteunt vet, cursief, doorgestreept en monospace.

Er zijn twee manieren: gebruik de ingebouwde functionaliteit van uw telefoon om Bold, Doorstrepen, enz. te selecteren, of typ speciale tekens rond de tekst die u wilt opmaken.

Visuele Editor

  1. Typ het woord of de woorden die u wilt bewerken.
  2. Tik en houd vast (Android) of dubbeltik (iOS) op een woord om een opmaakmenu weer te geven. Als u meer dan één woord wilt selecteren, gebruikt u de knoppen aan weerszijden van de selectie om deze uit te vouwen.
  3. Tik op Android op een van de opmaakopties: Bold, Italic, Doorstrepen, of Monospace. Als je ze niet allemaal ziet, selecteer je de knop met drie stippen aan de rechterkant.

    Kies op iOS en iPadOS BIU en vervolgens Bold, Italic, Doorhalen , of Monospace.

    Image
    Image

    Voel je vrij om vet, cursief en doorgestreept samen te gebruiken voor hetzelfde woord. Maak de selectie opnieuw en herhaal de actie om de opmaak te overlappen.

  4. Als je WhatsApp vanaf een computer gebruikt, zie je het effect pas als je het bericht verzendt. Mobiele gebruikers zullen de tekst onmiddellijk zien veranderen.

Snelkoppeling formatteren

De handmatige methode is iets sneller als je snel typt of als je de opmaak op een grote set tekst moet toepassen. Maar u moet de opmaakregels onthouden.

De manier waarop het werkt, is door een speciaal teken of een reeks tekens te typen voor en na het woord of de woorden die u wilt opmaken. U kunt bijvoorbeeld WhatsApp-tekst doorhalen door er een tilde omheen te zetten, zoals ~words~ of ~iets als dit~.

Hier is de hele lijst:

WhatsApp-opmaakregels
Formaat Wat te typen Voorbeeld
Cursief Onderstrepingsteken _text_
Vet Asterisk tekst
Doorhalen Tilde ~tekst~
Monospace Backticks ```tekst```

De tilde en backtick staan meestal naast elkaar op het toetsenbord van een telefoon. Als je WhatsApp vanaf een computer gebruikt, staan de twee op dezelfde toets op Amerikaanse toetsenborden; houd Shift ingedrukt terwijl je erop drukt om een tilde te typen.

Image
Image

Om deze stijlen te verdubbelen, moet je ervoor zorgen dat de speciale tekens op de juiste plaats staan. Het is gemakkelijk om de bestelling verkeerd te typen en een ander uiterlijk te krijgen dan u van plan was. Een manier om dit goed te doen is door de karakters aan beide kanten te spiegelen.

Hier zijn enkele voorbeelden:

  • _italic en bold_
  • ~vet en doorgestreept~
  • _~doorhalen en cursief~_

Aanbevolen: