IOS 16's belangrijkste functie zou deze zoekknop kunnen zijn

Inhoudsopgave:

IOS 16's belangrijkste functie zou deze zoekknop kunnen zijn
IOS 16's belangrijkste functie zou deze zoekknop kunnen zijn
Anonim

Belangrijkste afhaalrestaurants

  • iOS 16 voegt een nieuwe Spotlight-zoekknop toe aan elk startscherm.
  • Spotlight staat sinds 2009 op de iPhone.
  • De gewoonte van Apple om functies te verbergen, maakt het moeilijk om ze te ontdekken.
Image
Image

Spotlight Search is altijd al in iOS geweest, maar hoeveel mensen gebruiken het? iOS 16 voegt een kleine knop toe die het voor miljoenen gebruikers gemakkelijker maakt om te ontdekken.

Een groot probleem met moderne apparaten is vindbaarheid. App-ontwikkelaars en OS-ontwikkelaars zoals Apple en Google blijven nieuwe functies toevoegen, maar tenzij de gebruikers ze kennen of ze gemakkelijk kunnen vinden, zullen ze niet weten dat ze er zijn. Neem Spotlight bijvoorbeeld, de ingebouwde zoekfunctie voor het hele systeem op iOS-apparaten en Macs. Het staat al op de iPhone sinds iOS 3 in 2009, maar is zo verborgen dat de meeste mensen niet weten dat het er is. Een nieuwe knop, midden voor en (onder) op het startscherm, is ontworpen om dat te veranderen.

"De pull-down-zoekopdracht is mijn eerste stop geweest om te zoeken naar misschien 3 of 4 versies van iOS in plaats van in een browser. Door "Zoeken" direct op het startscherm te plaatsen, lijkt het alsof Apple denkt dat het klaar is, en het aanmoedigen van gewone gebruikers die niet bekend zijn met het vervolgkeuzescherm om eerst met Spotlight te zoeken, "zei iOS-hoofdgebruiker Ipedro op een MacRumors-forumthread.

Apple's Spotlight-zoekopdracht

Spotlight is het zoekhulpprogramma van Apple en is vrijwel overal ingebed. Het verscheen voor het eerst in Mac OS X 10.4 Tiger in 2005, en heeft sindsdien harde schijven verpletterd en batterijen opgevreten tijdens het indexeren. Daarvoor was er geen ingebouwde manier om een bestand te vinden op basis van de inhoud ervan. Je zou op naam kunnen zoeken, en de Mac zou zich met brute kracht een weg banen door alle bestanden op je systeem totdat hij het vond.

Spotlight veranderde dingen door de bestanden en hun inhoud te indexeren zodra ze waren gemaakt, dus zoekopdrachten waren uitgebreider en bijna onmiddellijk. Tegenwoordig kun je met Spotlight zoeken naar tekst in de foto's in je bibliotheek, handgeschreven notities in de Notes-app en nog veel meer. Het probleem is dat het verborgen is.

Een beter vindbare app is een app waarvan de kans groter is dat deze wordt gebruikt.

Om een Spotlight-zoekopdracht uit te voeren, sleep je naar beneden op het startscherm om de zoekbalk weer te geven en typ je. Als je ooit iemand anders opdracht hebt gegeven om dit te doen, weet je hoe slecht het is uitgevoerd. Mensen slepen de pictogrammen op het startscherm, vegen vanaf de bovenkant van het scherm en activeren meldingen of het controlecentrum. Alles behalve het opnieuw bedrade gebaar, namelijk een lege plek op het startscherm aanraken en naar beneden vegen.

In iOS 16 heeft Apple een Spotlight-knop toegevoegd. Het staat daar, onder het raster van pictogrammen, op elke startschermpagina. Je kunt het niet missen, en dit is het hele punt. Als u een functie verbergt, zijn de enige mensen die deze gebruiken degenen die websites zoals deze lezen.

iOS 16, dat in de komende weken zou moeten worden gelanceerd, voegt ook nieuwe functies toe aan Spotlight. Het kan nu bijvoorbeeld zoeken naar tekst en afbeeldingen (op basis van herkenning van wat er op de foto's staat) in Berichten, Notities en Bestanden, evenals in uw Fotobibliotheek. iOS 16 Spotlight activeert ook snelle acties, rechtstreeks vanuit het resultatenpaneel. U kunt een timer starten, alle beschikbare snelkoppelingen in een bepaalde app bekijken en nog veel meer. En je kunt nog steeds alle andere Spotlight-dingen doen, zoals snel zoeken op internet, contacten opzoeken, apps starten, enzovoort.

Vindbaarheid is gelijk aan bruikbaarheid

Voor veel gebruikers zal het toevoegen van de Spotlight-knop er waarschijnlijk uitzien alsof Apple een geheel nieuwe functie heeft toegevoegd. Dat heb je met computers. Ze hebben geen knoppen en knoppen voor elke functie. Ze hebben zelfs zoveel functies dat veel ervan moeten worden weggestopt totdat ze nodig zijn.

Op de Mac staan die functies meestal in de menubalk, die vrijwel elke Mac-gebruiker weet te gebruiken. Je muis daarboven, klik en kijk rond totdat je de functie vindt die je nodig hebt. Als je zin hebt, kun je de naam van die functie typen (Kopiëren, Exporteren, enz.) in het zoekveld van het Help-menu, en het zal je precies laten zien waar die functie zich bevindt.

Image
Image

Apple's recente ontwerptaal verbergt de meeste van deze functies. Dit resulteert in een schone, overzichtelijke interface, waardoor alles moeilijk te vinden is. Zelfs essentiële functies, zoals het delen of openen van iets met de Share-pijl, vereisen meerdere keren tikken en wachten op een menu-animatie tussen elk ervan.

"De eerste reden [vindbaarheid is zo belangrijk] is voor een betere gebruikerservaring", vertelde iOS- en Mac-app-ontwikkelaar Stavros Zavrakas via e-mail aan Lifewire. "Een beter vindbare app is een app die eerder zal worden gebruikt."

Hopelijk is dit het begin van een nieuwe trend in het ontwerp van Apple, waardoor dingen gemakkelijker te vinden en te gebruiken zijn. En als je de nieuwe zoekknop niet leuk vindt? Je kunt het verwijderen.

Aanbevolen: