Hoe maak je een back-up van je Android-telefoon

Inhoudsopgave:

Hoe maak je een back-up van je Android-telefoon
Hoe maak je een back-up van je Android-telefoon
Anonim

Wat te weten

  • Ga naar Instellingen > Cloud en accounts > Back-up en herstel (ofSystems > Backup op sommige telefoons).
  • Selecteer de opties waarvan u automatisch een back-up wilt maken.

Dit artikel legt uit hoe je automatisch een back-up van je Android-telefoon maakt. Het bevat ook informatie over het maken van back-ups met apps van derden en over het handmatig back-uppen van uw foto's. Deze informatie is van toepassing op telefoons met Android Pie, Oreo of Nougat.

Hoe u automatisch een back-up van uw Android-telefoon kunt maken

Een back-up maken van uw Android-gegevens is eenvoudig. Google slaat de meeste van uw opties en gegevens op in de cloud, zodat u deze gemakkelijk van het ene apparaat naar het andere kunt overbrengen, bijvoorbeeld wanneer u een nieuwe telefoon koopt.

Zolang uw Android-apparaat uw primaire e-mailadres gebruikt, wordt van bijna alles in de Google-suite, inclusief Agenda, Contacten, Gmail en andere Google-apps, automatisch een back-up gemaakt. Uw Android-telefoon is standaard ingesteld om automatisch een back-up van gegevens te maken. Volg deze stappen om er zeker van te zijn dat de instellingen correct zijn.

  1. Tik op de Instellingen app om de Android-instellingen te openen.
  2. Ga naar Cloud en accounts en tik op Backup and restore. Als die optie niet op uw apparaat staat, selecteert u System > Backup.

    De opties voor elke telefoon zijn anders, dus het kan zijn dat je op zoek moet naar deze instelling.

  3. Selecteer de gewenste back-upopties. Veel telefoons geven de laatste keer weer dat er een back-up van de gegevens is gemaakt, evenals een manier om handmatig een back-up te maken.

    Image
    Image

Op oudere telefoons kan er een optie zijn om handmatig een back-up te maken van al je Android-gegevens. Navigeer naar System > Advanced > Backup > Backup now.

Back-up van Android-telefoon met apps van derden

Er zijn verschillende opties van derden om een back-up van een Android-apparaat te maken. Samsung-gebruikers kunnen gebruikmaken van de Samsung Cloud-service. Hier zijn enkele andere opties:

  • G Cloud Backup: Het is gratis, gebruiksvriendelijk en een van de best beoordeelde Android-back-up-apps in de Google Play Store. G Cloud Backup is intuïtief ingesteld en u kiest zelf van welke apps, items en gegevens u een back-up wilt maken. Het heeft ook goedkope opties om een account te upgraden en meer gegevens en keuzes toe te voegen.
  • App Back-up en Herstel: App Back-up en Herstel biedt een paar meer opties voor gebruikers met veel gegevens, maar het is niet zo eenvoudig te gebruiken als G Cloud. Als u de voorkeur geeft aan een fysieke gegevensback-up (zoals een SD-kaart) boven cloudopslag, is deze een betere keuze voor gebruiksgemak.
  • SMS Backup & Restore: als u toegang wilt tot uw sms-berichten op verschillende apparaten, is dit de app voor u. Het is gemakkelijk te gebruiken en u kunt een automatisch updateschema instellen, zodat u er niet aan hoeft te denken om handmatig een back-up van uw berichten te maken. Nadat je een schema hebt ingesteld, doet deze app de rest.

Handmatig een back-up van uw foto's maken

Automatische back-ups zijn geweldig, maar bevatten geen enkele gegevens, zoals afbeeldingen. U moet afzonderlijk een back-up van foto's maken. Verschillende services kunnen een back-up maken van foto's van je Android-smartphone, waaronder Dropbox en Amazon Photos, die gratis zijn als je Amazon Prime hebt. Google Foto's is ook een goede optie en gemakkelijk te gebruiken.

Hier leest u hoe u Google Foto's gebruikt om een back-up te maken van foto's op een Android-telefoon:

  1. Download Google Foto's uit de Play Store en open de app.
  2. Tik in de zoekbalk bovenaan op Menu (de drie gestapelde horizontale lijnen) en selecteer Instellingen.
  3. Selecteer Back-up & Sync.

    Image
    Image
  4. Schakel de Back-up & synchronisatie tuimelschakelaar in.
  5. Als u een back-up wilt maken van foto's van andere locaties dan uw cameramap, selecteert u Back-up apparaatmappen en kiest u de mappen waarvan u een back-up wilt maken.

    Image
    Image

Aanbevolen: