Hoe maak je een Mac-toetsenbord schoon

Inhoudsopgave:

Hoe maak je een Mac-toetsenbord schoon
Hoe maak je een Mac-toetsenbord schoon
Anonim

Wat te weten

  • Vuil op het oppervlak: Haal de stekker uit het stopcontact, draai op zijn kant en tik om vuil los te maken. Veeg af met een vochtige doek. Gebruik een met alcohol bevochtigd wattenstaafje voor hoeken.
  • Diepte reiniging: spuit onder een hoek ingeblikte lucht tussen toetsen en van rand tot rand. Gebruik een jerrycan/winkelzuiger om het resterende vuil voorzichtig te verwijderen.
  • Bluetooth-toetsenbord: verwijder de batterijen. Gebruik ingeblikte lucht zoals hierboven. Reinig de elementen met een zachte doek die is bevochtigd met isopropylalcohol.

In dit artikel wordt uitgelegd hoe je je Mac- of MacBook-toetsenbord schoonmaakt, zodat het helder en responsief blijft, of je nu een snelle reiniging van het oppervlak doet of een diepere schrobbeurt.

Verzamel je spullen

Begin met het verzamelen van je gereedschap voor het opruimen:

  • Jerrycan of winkelzuiger met een zachte opzetborstel
  • Oude panty (optioneel)
  • Pluisvrije stoffen of papieren handdoeken
  • Katoenen oorstaafjes
  • Isopropylalcohol, 99% (verkrijgbaar bij de meeste apotheken)
  • Doek of keukenpapier voor het werkoppervlak
  • Ingeblikte lucht

Hoe u vuil op uw Mac of MacBook-toetsenbord kunt verwijderen

Door het vuil en de olie die zich in de loop van de tijd ophopen te verwijderen, blijft een toetsenbord of laptop er als nieuw uitzien en wordt voorkomen dat de grunge in de schakelaars van het toetsenbord kruipt, waar het echte schade kan aanrichten.

  1. Koppel het toetsenbord los of schakel de MacBook uit.
  2. Draai het toetsenbord of de laptop met de toetsen naar beneden en schud goed. Tik op de randen van het toetsenbord of de laptop om los vuil tussen de toetsen te verwijderen.

  3. Bevochtig een klein deel van een droge en schone pluisvrije doek of keukenpapier. Veeg vervolgens voorzichtig het oppervlaktevuil en de olie weg die zich op de toetsen hebben opgehoopt. Maak schoon tussen de toetsen, de spatiebalk en het trackpad. Draai de doek of papieren handdoek regelmatig om zodat je vuil verwijdert in plaats van het rond te duwen.
  4. Gebruik een met alcohol bevochtigd wattenstaafje om in hoeken of kleine ruimtes te komen of om hardnekkig vuil los te maken.
  5. Bij gebruik van isopropylalcohol is minder meer. Alcohol verdampt snel, dus als je wattenstaafjes en keukenpapier alleen vochtig houdt, hoef je niets af te drogen.

Maak het toetsenbord van uw Mac, MacBook of MacBook Pro grondig schoon

Als sleutels blijven plakken of er vuil onder een sleutel zit, voer dan een grondige reiniging uit.

  1. Maak het toetsenbord los of schakel de laptop uit.
  2. Druk op elke toets om er zeker van te zijn dat de toetsen goed op hun plaats zitten en op hun plaats klikken. Dit is ook een goede manier om ervoor te zorgen dat de actie op de toetsen consistent is en dat het verplaatsen van de toetsen niet wordt gehinderd door verborgen vuil.

  3. Draai de laptop of MacBook met de sleutel naar beneden en schud goed. Om los vuil tussen de toetsen te verwijderen, tikt u op de randen van het toetsenbord of de laptop. Het doel is om zoveel mogelijk van het droge en losse vuil eruit te schudden.
  4. Houd het toetsenbord schuin (Apple raadt 75 graden aan voor laptops). Spuit vervolgens de ingeblikte lucht in korte stoten in de ruimte tussen elke rij toetsen. Werk van links naar rechts, van boven naar beneden, in een zigzagpatroon.

    Image
    Image

    Lees de instructies bij het gebruik van ingeblikte lucht. Als u de bus tijdens gebruik kantelt, kan er drijfgas uit de bus spuiten in plaats van lucht, wat de gevoelige elektronica kan beschadigen.

  5. Draai het toetsenbord 90 graden naar rechts en blaas samengeperste lucht in korte stoten van rand tot rand.

    Image
    Image
  6. Gebruik een jerrycan of winkelzuiger met een zachte borstel om voorzichtig langs het toetsenbord of de laptop te borstelen om achtergebleven vuil te verwijderen.

    Als er sleutels los zitten of eerder zijn gevallen, knip dan de voet van een panty en schuif deze over het mondstuk van de stofzuiger voordat u de stofzuiger inschakelt. Als er een toetsdop loskomt van de zuigkracht van de stofzuiger, wordt deze opgevangen voordat deze de stofzuigerzak in gaat.

  7. Verwijder oppervlaktevuil en roet met behulp van de bovenstaande instructies.

MacBook (modellen van 2015 t/m 2017) en MacBook Pro (modellen van 2016 t/m 2017) hebben een toetsontwerp met ultralaag profiel dat problemen oplevert bij het verwijderen van vuil onder de toetsen. Als uw MacBook- of MacBook Pro-toetsenbord raar doet, letters herhalen of toetsen blijven plakken, laat het dan nakijken onder het Apple Keyboard Service Program.

Hoe maak ik het Bluetooth-toetsenbord van mijn Mac schoon?

Het draadloze Bluetooth-toetsenbord van een Mac is bijna onverwoestbaar. Het gaat jaren mee met preventief onderhoud en reiniging.

Image
Image

Dit is wat je moet weten:

  1. Verwijder de batterijen van het Bluetooth-toetsenbord als de batterijen verwijderbaar zijn. Door de batterijen te verwijderen, zet je het toetsenbord niet per ongeluk aan terwijl je het schoonmaakt. Het Apple Magic Keyboard heeft geen verwijderbare batterijen maar wel een aan/uit schakelaar, dus schakel het toetsenbord uit.
  2. Vergelijkbaar met hoe u een MacBook-toetsenbord schoonmaakt, houdt u het toetsenbord zijwaarts (korte kant naar boven) in een hoek en gebruikt u korte stoten perslucht om vuil van de toetsen weg te blazen. Ga van boven naar beneden.
  3. Reinig de toetsen, het trackpad en de muisbasis met een zachte doek die is bevochtigd met een kleine hoeveelheid isopropylalcohol. Zorg ervoor dat er geen vocht in een opening komt.

Zijn schone toetsenborden nodig?

Het is niet bewezen, maar een computer met een schoon toetsenbord lijkt sneller te werken, net zoals een pas gewassen auto er vrolijker uitziet.

Een paar minuten preventieve schoonmaaktijd kan een verschil maken in de prestaties van dit essentiële onderdeel van uw digitale technologietools.

Voordat je een puinhoop opruimt die is veroorzaakt door vloeistof die op een Mac-toetsenbord of MacBook is gemorst, moet je het toetsenbord loskoppelen of de laptop uitschakelen. Breng het dan naar een Apple Store of Apple Authorized Service Center. Het opstarten van een dure computer voordat deze door een specialist is schoongemaakt, kan kostbaar zijn.

Aanbevolen: