De 6 beste slaapzaal- en kleine appartement-tv's van 2022

Inhoudsopgave:

De 6 beste slaapzaal- en kleine appartement-tv's van 2022
De 6 beste slaapzaal- en kleine appartement-tv's van 2022
Anonim

De beperkte ruimte van een slaapzaal of een klein appartement kan het moeilijk maken om een tv te vinden die past, maar de beste tv's in een slaapzaal en een klein appartement hebben schermen van klein formaat en bieden toch alle functies die je hebt gekregen te verwachten voor thuisentertainment. Merken als Sony, Samsung en TCL bieden kleinere tv-modellen met 4K UHD- en HDR-ondersteuning voor een uitstekende beeldkwaliteit tijdens het streamen of het gebruik van afspeelapparaten zoals Blu-Ray-spelers en gameconsoles. Veel moderne televisies bieden compatibiliteit met virtuele assistenten zoals Alexa en Google Assistant voor handsfree bediening van de tv en gemakkelijker zoeken en browsen.

Sommige modellen hebben speciale spelmodi die automatisch de verversingssnelheid van het scherm aanpassen en de responstijden van de input verlagen voor vloeiende bewegingen en vrijwel vertragingsvrij gamen. De nieuwste televisieserie van Samsung maakt gebruik van dubbele LED-panelen om tegelijkertijd koele en warme kleuren te produceren voor meer briljante kleuren. Met functies zoals Dolby Atmos-audiotechnologie en Bluetooth-connectiviteit, krijg je helder, schoon, kamervullend geluid met of zonder extra audioapparatuur zoals soundbars of subwoofers; wat geweldig is voor studio-appartementen en slaapzalen waar elke centimeter ruimte is opgenomen. We hebben onze topkeuzes voor kleinformaat televisies uitgesplitst om u te helpen beslissen welke geschikt is voor u en uw ruimte.

Beste algemeen: Sony X800H 43-inch 4K UHD TV

Image
Image

De Sony X800H 43-inch 4K UHD-tv biedt de beste balans tussen functies, grootte en prijs. Deze tv levert een verbluffende 4K UHD-resolutie met HDR10-ondersteuning en Dolby Vision-technologie voor de best mogelijke kijkervaring. De X1-processor scha alt op intelligente wijze standaard- en Full HD-media op, zodat je een geweldig beeld krijgt, waar je ook naar kijkt. De dubbele luidsprekers van 10 watt maken gebruik van Dolby Atmos-technologie om kristalhelder geluid te produceren dat de kamer vult zonder vervorming.

Met spraakopdrachten die in de afstandsbediening zijn ingebouwd, kun je je Alexa- of Google Assistant-apparaten integreren voor handsfree bediening. De tv gebruikt het AndroidTV-besturingssysteem voor automatische updates en om al je favoriete streaming-apps op één handige plek te bewaren. Het ondersteunt meer dan 5.000 verschillende apps voor het streamen van muziek, films en shows, evenals AirPlay 2- en Chromecast-connectiviteit voor schermspiegeling met uw smartphone of tablet. Het ondersteunt 71 talen en ondertiteling, zodat iedereen kan genieten van filmavonden of bingewatch-feestjes.

Runner-Up Beste algemeen: LG 43UN7300PUF 43-inch 4K UHD met Alexa

Image
Image

De LG UN7300 is een goede tweede na de Sony X800H. Dit model biedt u ook een uitstekende 4K UHD-resolutie en de quad-coreprocessor biedt ruisonderdrukking in twee stappen bij het opschalen van media met een lagere resolutie voor een schoon, helder beeld. Met HDR10- en HLG-ondersteuning krijg je verbeterd contrast en scherpte voor nog betere weergave. LG heeft hun ThinkQ AI-programmering geïntegreerd in deze tv die werkt met je slimme luidsprekers en Apple Homekit om je toegang te geven tot je favoriete virtuele assistenten zoals Alexa en Siri voor handsfree bediening.

Als je een filmliefhebber bent, heeft deze tv een filmmaker-modus die automatisch de beeld- en geluidsinstellingen aanpast, zodat je je favoriete films kunt bekijken zoals ze bedoeld zijn. Je krijgt ook toegang tot LG Channels: 180 gratis live en originele contentkanalen om sport, nieuws en meer te streamen. Met het WebOS-besturingssysteem kun je je favoriete streaming-apps zoals Netflix en Hulu rechtstreeks naar de tv downloaden. Met tekst-naar-spraak-mogelijkheden kunnen degenen die de voorkeur geven aan audio-aanwijzingen of slechtzienden gemakkelijk door menu's navigeren.

Beste voor streaming: TCL 43S525 43-inch 5-serie 4K UHD

Image
Image

Als je het snoer met je kabel- of satelliet-tv-provider wilt doorknippen en je volledig wilt richten op streaming voor je entertainment, kun je niet veel beter doen dan de TCL 43S525. Deze tv is gebouwd op het Roku TV-platform, waardoor je toegang hebt tot duizenden shows, films en apps in één handig hubmenu. Met dit menu kun je ook je ingang kiezen als je een gameconsole of over-air-antenne op de tv hebt aangesloten, zonder dat je door verwarrende menu's hoeft te scrollen of ingangsnamen hoeft te onthouden. Met Dolby Vision HDR-ondersteuning en geweldige 4K UHD-resolutie krijg je keer op keer een geweldig beeld. De minimale rand rond het scherm geeft je een voller kijkgebied dan andere TCL-modellen.

Met de Roku-app kun je van je smartphone of tablet een afstandsbediening maken voor eenvoudiger browsen en zoeken. Je kunt ook spraakopdrachten instellen met Alexa en Google Assistant. Als je een gamer bent, heeft deze tv een automatische gamemodus die de verversingssnelheid en het contrast verbetert voor vloeiendere bewegingen en meer detail. De tv heeft ook drie HDMI-poorten, een USB-poort en RF- en composietvideo-ingangen, zodat u uw thuisbioscoopsysteem snel en eenvoudig kunt instellen. Het heeft ook een koptelefoonaansluiting voor privé luisteren terwijl je films en shows kijkt of videogames speelt, zodat je huisgenoten of buren niet stoort.

Beste QLED: Samsung Q60T 43-inch Smart TV

Image
Image

De Q60T is de nieuwste 4K UHD smart-tv van Samsung. Dit model is voorzien van een verbeterde processor voor snellere beeldweergave en betere opschaling van niet-4K-inhoud voor een betere kijkervaring. Het heeft ook het nieuwe Tizen-besturingssysteem waarmee u uw favoriete streaming-apps rechtstreeks naar de tv kunt downloaden voor snellere en gemakkelijkere toegang. De meegeleverde afstandsbediening heeft een ingebouwde microfoon waarmee je virtuele assistenten zoals Bixby, Alexa of Google Assistant kunt gebruiken.

Het scherm maakt gebruik van dubbele LED-verlichting die tegelijkertijd warme en koele kleuren produceert voor een beter kleurvolume en meer verzadiging. Met Dolby Vision HDR-ondersteuning krijgt u verbeterd contrast en scherpte. Er is ook een automatische spelmodus die gebruikmaakt van de verversingssnelheid van 120 Hz voor soepelere actie. De minimale rand rond het scherm geeft je een voller beeld voor een meer meeslepende kijkervaring. De dubbele luidsprekers van 10 watt maken gebruik van Dolby Audio-technologie om een rijk, kamervullend geluid te produceren. Zoals alle nieuwere Samsung-televisies, heeft de Q60T een ambient-modus die van je tv een kunstwerk maakt dat opgaat in je interieur wanneer hij niet in gebruik is.

Bixby Voice maakt het maken van verbale snelkoppelingen (snelle opdrachten) voor complexe taken mogelijk. In plaats van bijvoorbeeld iets als "Hallo Bixby - Open YouTube en speel kattenvideo's" te zeggen, kun je een snel commando maken, zoals "katten" en Bixby doet de rest. Robert Silva, productexpert

Beste budget: TCL 40S325 40-inch 1080p Smart TV

Image
Image

Je hoeft geen fortuin uit te geven om een geweldige tv voor je slaapzaal of appartement te krijgen. De TCL 40S325 verkoopt minder dan $ 200, dus zelfs de meest prijsbewuste shoppers kunnen zich op hun gemak voelen met het prijskaartje. Het draait op het Roku-streamingplatform, waardoor je een vereenvoudigd hubmenu hebt om al je apps, gameconsoles, over-air-antennes en afspeelapparaten allemaal op één plek te openen. Dit betekent dat u geen HDMI-ingangen hoeft te onthouden of door verwarrende menu's hoeft te navigeren om uw favoriete programma's en films te bekijken of videogames te spelen.

De Roku-app kan uw mobiele iOS- of Android-apparaten veranderen in een spraakgestuurde afstandsbediening voor eenvoudiger browsen en zoeken; je kunt de tv ook aansluiten op je Amazon Echo of Google Home slimme luidspreker voor uitgebreide spraakbediening. Het LED-scherm produceert een uitstekende 1080p Full HD-resolutie, zodat je keer op keer een geweldig beeld krijgt, en met een verversingssnelheid van 60 Hz krijg je zijdezachte bewegingen, zelfs tijdens intense actiescènes. Met drie HDMI-ingangen kunt u uw veelgebruikte apparaten allemaal tegelijk aansluiten.

Beste voor Amazon Alexa-gebruikers: Insignia NS-43DF710NA19 43" 4K Fire TV

Image
Image

Als je niet zonder je Amazon Alexa-apparaten kunt, past de Insignia Fire TV precies in je slimme thuisnetwerk. Deze tv is gebouwd op het Fire TV-platform en beschikt over ingebouwde Alexa-spraakbediening. Met vooraf geladen apps zoals Netflix, HBO, YouTube en Prime Video krijg je direct toegang tot duizenden shows en films. U kunt het koppelen met een Echo-apparaat voor handsfree bediening. Het direct verlichte LED-paneel geeft je een geweldige 720p HD-resolutie, en de quad-coreprocessor zorgt voor sneller laden van apps en betere beeldweergave. De dubbele luidsprekers gebruikten DTS TruSurround-technologie om u een meer meeslepende luisterervaring te geven bij het streamen van films of muziek.

Deze tv heeft ingebouwde Wi-Fi-connectiviteit om je automatische updates te geven, zodat je televisie altijd de nieuwste versies van apps en het Fire TV-platform heeft. Het wordt geleverd in zowel 24 als 32-inch maten, dus het past vrijwel overal. Deze tv heeft drie HDMI-ingangen, waaronder een ARC-ingang voor het aansluiten van soundbars en andere audioapparatuur, een USB-poort, een composietvideo-ingang en RF-ingangen voor kabel- en satellietverbindingen of een over-air-antenne.

De Sony X800H is de beste 4K UHD-televisie die is gebouwd met slaapzalen en kleine appartementen in gedachten. Met een geweldige resolutie en opschaling krijg je een kristalhelder beeld, waar je ook naar kijkt. Voor meer prijsbewuste shoppers biedt de Hisense 40H5500F kwaliteitsfuncties zoals spraakbediening en het AndroidTV-besturingssysteem voor een lagere prijs.

Over onze vertrouwde experts

Taylor Clemons heeft op verschillende gebieden gewerkt, waaronder: productie, marketing en e-commerce. Ze heeft geschreven voor TechRadar, GameSkinny en haar eigen website, Steam Shovelers.

Mark Harris is een voormalig schrijver van digitale muziek voor Lifewire. Hij heeft ervaring met digitale muziekformaten, spelers en streamingdiensten.

Robert Silva brengt sinds 1998 verslag uit over consumentenelektronica. Hij heeft geschreven voor Dishinfo.com en verscheen in de YouTube-serie Home Theater Geeks.

De ultieme koopgids voor slaapzalen en kleine appartementen

Als je op zoek bent naar een tv voor je slaapzaal, klein appartement of appartement, is de kans groot dat je iets relatief kleins wilt, maar dat betekent niet per se dat je goedkoop moet gaan - jij kan geweldige opties vinden die passen binnen wat uw budget ook is, of het nu gaat om een eenvoudige tv met een lage resolutie die u in een hoekje kunt plaatsen voor informeel kijken of een 4K UHD-scherm met ultrahoge resolutie om de nieuwste films in al hun HDR-glorie.

Naast waar je het gaat plaatsen, moet je nadenken over vragen zoals waarvoor je het gaat gebruiken en wat voor soort apparaten je wilt aansluiten. Als je' als gamer wil je bijvoorbeeld iets met een hogere resolutie en een betere verversingssnelheid, maar als je een beperkt budget hebt of een beperkte internetverbinding hebt, kan een goede digitale tuner veel belangrijker zijn dan streamen kenmerken.

Image
Image

Schermgrootte en resolutie

Als je een tv probeert te laten passen in een specifieke ruimte in een slaapzaal of een klein appartement, moet je er rekening mee houden dat tv's diagonaal worden gemeten, van de ene hoek naar de andere. Dit betekent dat de breedte van je tv normaal gesproken iets minder is, dus je hoeft misschien niet zo klein te gaan als je zou denken. Een 43-inch tv is bijvoorbeeld meestal tussen de 37 en 40 inch breed, afhankelijk van de grootte van de rand.

Het bepalen van de ideale resolutie is een veel lastiger vraag bij het kopen van een tv voor een kleinere ruimte, want er is echt een punt waarop je je geld zou kunnen verspillen door te betalen voor hogere resoluties op kleinere schermen.

Als u bijvoorbeeld niet binnen een straal van ongeveer 2 meter van uw tv gaat zitten, zult u waarschijnlijk niet veel verschil merken tussen 1080p en 4K op een scherm van minder dan 40 inch, dus de hoe kleiner je gaat, hoe minder reden er is om voor 4K UHD te betalen, in ieder geval voor een televisie (computerschermen zijn een ander verhaal, aangezien je meestal veel dichter bij je computer zit).

Dat gezegd hebbende, betekent het kopen van een 4K-tv echter wel dat je dichterbij kunt komen terwijl je nog steeds hetzelfde detailniveau ziet, dus je moet jezelf echt afvragen waar je hem gaat plaatsen en waar je zit meestal. Een goede vuistregel is dat voor een 4K-tv je kijkafstand tussen 1x en 1,5x de breedte van het scherm moet zijn, terwijl dat voor 1080p HD springt naar 2x tot 2,5x. Dus voor een 40-inch scherm betekent dat 40-60 inch afstand voor 4K, of 80-100 inch afstand voor 1080p HD.

Smart TV-functies

Bijna alle tv's worden tegenwoordig geleverd met ondersteuning voor ingebouwde streamingdiensten, met Netflix als standaard. Als uw streamingsmaak echter wat gevarieerder is, moet u ervoor zorgen dat u op zoek gaat naar een tv met de apps die bij uw voorkeuren passen. Hoewel de meeste smart-tv's bijvoorbeeld ook andere reguliere services zoals Hulu bevatten, doen ze dat niet allemaal, en zelfs minder dingen als Disney+ of Apple TV+.

Je hebt natuurlijk ook altijd de mogelijkheid om een set-top streaming-box toe te voegen, zoals een Roku of een Apple TV, wat je een schat aan extra opties geeft, maar dat zijn extra kosten, en hoewel ze zijn vrij klein, ze nemen ook nog steeds wat ruimte in beslag en hebben extra ingangen en stroomaansluitingen nodig. Merk op dat je ook tv's kunt krijgen met ingebouwde Roku-mogelijkheden.

Houd er ook rekening mee dat smart TV-functies via internet werken, dus je moet een fatsoenlijke internetverbinding hebben om ze te ondersteunen, en een goede draadloze router die daarbij past. 4K Ultra HD Netflix-streaming vereist bijvoorbeeld meestal een internetverbinding van minimaal 25 Mbps, en als je datacaps hebt, kan deze ook vrij snel doorbranden - met een snelheid van ongeveer 11-12 GB per uur streaming. Streaming in HD-kwaliteit is daarentegen aanzienlijk lichter met ongeveer 5 mbps. Je moet ook niet verwachten dat je betrouwbare 4K-streaming krijgt als je wifi in een slaapzaal gebruikt, omdat het vaak langzamer en veel drukker zal zijn.

Image
Image

Connectiviteit

Kleinere tv's hebben vaak beperktere ingangen, dus je moet nadenken over wat je op je tv wilt aansluiten voordat je het koopt, en natuurlijk precies hoe je het gaat gebruiken.

Het goede nieuws is dat dit waarschijnlijk een beetje minder ingewikkeld is dan het kopen van een tv voor een thuisbioscoopsysteem, omdat je waarschijnlijk geen soundbars of AV-ontvangers zult aansluiten, maar je moet nog steeds heb een paar vrije HDMI-ingangen als je een Blu-ray-speler, gameconsole, streamingbox wilt toevoegen of je tv als monitor voor je computer wilt gebruiken.

Als je een krap budget hebt, kan het hebben van een goede QAM-tuner de voorkeur hebben boven het betalen voor een heleboel streamingdiensten en de internetverbinding die nodig is om ze te ondersteunen. Op veel plaatsen kun je gratis veel over-the-air HD-signalen ontvangen, en hoewel je geen premium filmnetwerken krijgt, kun je, als je bereid bent een goedkope antenne aan te sluiten, de meeste van de de grote netwerken in goede stabiele kwaliteit.

Audio

Hoewel je waarschijnlijk geen donderend 5.1-kanaals surround sound-systeem in je slaapzaal gaat opzetten, betekent dat niet dat je genoegen moet nemen met tweederangs audio. Veel kleinere tv's bieden nog steeds behoorlijk degelijke ingebouwde luidsprekers, maar als goede audio belangrijk voor je is, moet je ervoor zorgen dat de tv analoge of digitale optische audio-uitgangen heeft, zodat je je eigen luidsprekers kunt aansluiten.

Sommige tv's hebben zelfs Bluetooth-ondersteuning, wat waardevol kan zijn voor het koppelen van een koptelefoon als je een kleine ruimte deelt en je huisgenoten of buren niet wilt storen.

Image
Image

Merken

Er zijn tientallen bedrijven die tv's maken, en je kunt behoorlijk goede "off-brand" -sets vinden, vooral als je een beperkt budget hebt. Terwijl reguliere bedrijven zoals Sony, Samsung en LG een aantal absoluut geweldige tv's maken, leveren minder bekende merken zoals TCL en Hisense nog steeds kwaliteitssets met veel slimme functies tegen behoorlijk geweldige prijzen, en bevatten ze vaak zelfs ingebouwde ondersteuning voor goed- bekende streamingplatforms zoals Roku.

De grotere merken bieden natuurlijk nog meer, inclusief functies zoals Dolby Atmos virtual surround sound, geavanceerde schermtechnologie en zelfs ondersteuning voor stemassistenten zoals Amazon Alexa, maar veel van deze zijn dingen die je misschien niet nodig hebt in een kleinere tv, vooral als het alleen voor je slaapzaal is.

Toekomstige behoeften

Alleen omdat je een kleinere tv koopt voor je slaapzaal, wil nog niet zeggen dat je niet een beetje vooruit moet denken. Aangezien tv-technologie niet zo vaak verandert, is de kans groot dat welke tv je nu ook koopt, je nog jaren van dienst kan zijn.

Dus als je het budget hebt, overweeg dan waar je je tv in de toekomst voor wilt gebruiken. Zelfs als je nu bijvoorbeeld geen 4K-streamingmogelijkheden nodig hebt, is de kans groot dat je dat ooit zult doen, dus het is een goed idee om vandaag een tv te vinden die je morgen nog kan geven wat je nodig hebt, ook al is het maar iets je kunt het in een secundaire kamer plaatsen als je naar een grotere ruimte gaat.

FAQ

    Repareert Best Buy tv's?

    Als je een Sony-tv hebt die kapot is of niet goed werkt, kun je hem laten repareren bij Best Buy. Als je tv kleiner is en kleiner is dan 42 inch, kun je hem naar een plaatselijke Best Buy brengen om hem te laten repareren. Best Buy repareert het zelfs als je het niet bij Best Buy hebt gekocht. Voor een grotere tv van 42 inch en groter, kun je hun huisreparatie bellen en een afspraak plannen als je een Total Tech Support-lid bent of Geek Squad Protection hebt.

    Waar vind je de beste aanbiedingen voor tv's?

    Als je op zoek bent naar goede aanbiedingen voor tv's, is een goed moment om te kopen vlak voor de Superbowl, die meestal veel verkopen heeft. Een ander goed moment is tijdens Black Friday of Cyber Monday. Dat zijn enkele van de grootste winkelevenementen van het jaar, maar zelfs als ze voorbij zijn, kun je misschien nog steeds een deal vinden op Best Buy, die vaak wekelijkse verkopen heeft. Bekijk zeker onze verzameling tv-deals op Best Buy.

    Waar tv's recyclen?

    Als je een tv moet recyclen, gooi hem dan niet zomaar in de prullenbak, want het is elektronisch afval. Bekijk ons artikel voor de verschillende manieren waarop je een oude tv kunt recyclen en doneren. U kunt kiezen uit recyclingbeheerbedrijf van elektronicafabrikanten, milieugezondheid en -veiligheid online, 1-800-Got-Junk, CallRecycle en Recycler's World.

Aanbevolen: