Hoe een camera op een computer aan te sluiten

Inhoudsopgave:

Hoe een camera op een computer aan te sluiten
Hoe een camera op een computer aan te sluiten
Anonim

Wat te weten

  • Verzamel de juiste USB-kabel, een computer met een open USB-slot en je camera. Sluit de USB-kabel aan op de camera.
  • Sluit het andere uiteinde van de USB-kabel aan op de computer. Zorg ervoor dat de computer is ingeschakeld en zet de camera aan.
  • Er verschijnt een pop-up met instructies voor het downloaden van foto's. Selecteer een optie, volg de aanwijzingen en selecteer Download of Save.

In dit artikel wordt uitgelegd hoe u uw digitale camera op een computer aansluit, zodat u foto's kunt downloaden. Dit artikel biedt algemene richtlijnen. Instructies voor het merk en model van je camera kunnen verschillen.

Universele cameraverbindingsprincipes

  1. Verzamel alle benodigde componenten. Om foto's naar een computer te downloaden, hebt u een USB-kabel, een computer met een open USB-slot en uw camera nodig.

    Image
    Image

    Je kunt niet zomaar een USB-kabel gebruiken om je foto's te downloaden. De meeste point-and-shoot camera's gebruiken mini-USB-aansluitingen en alleen bepaalde USB-kabels bevatten de juiste aansluiting voor uw camera.

    Je camerafabrikant zou de juiste USB-kabel in de doos moeten hebben meegeleverd. Als u deze niet kunt vinden, moet u mogelijk uw camera naar een elektronicawinkel of kantoorboekhandel brengen en een kabel kopen met de juiste maat USB-connector.

  2. Vervolgens moet je de USB-sleuf op je camera vinden. Deze stap kan een beetje lastig zijn, omdat camerafabrikanten soms de gleuf achter een paneel of deur verbergen en ze meestal proberen het paneel of de deur te laten opgaan in het algehele ontwerp van de camera.

    Veel camera's hebben een USB-logo erop. Mogelijk ziet u ook het USB-logo naast het paneel. Sommige camerafabrikanten plaatsen het USB-slot in hetzelfde compartiment als de batterij en geheugenkaart. Kijk aan de zijkanten van de camera en aan de onderkant van de camera naar de USB-sleuf. Als u de USB-poort niet kunt vinden, raadpleeg dan de gebruikershandleiding van de camera.

    Image
    Image
  3. Sluit de USB-kabel aan op de camera. Gebruik niet veel kracht. De USB-connector zou vrij gemakkelijk in de USB-sleuf van de camera moeten schuiven.

    Image
    Image

    Om problemen te voorkomen, moet u ervoor zorgen dat u de USB-connector uitlijnt met de USB-sleuf. Als u de USB-connector "ondersteboven" probeert te plaatsen, gaat deze niet goed in de sleuf. Het past misschien met veel kracht erachter, maar als je de connector ondersteboven in de sleuf duwt, beschadig je waarschijnlijk de USB-kabel en de camera.

    Zorg er bovendien voor dat het paneel of de deur die de USB-sleuf verbergt en beschermt, volledig uit de weg zit. Als het paneel te dichtbij is, kunt u het tussen de kabel en de sleuf bekneld raken en zal de connector niet volledig worden geplaatst, waardoor de USB-kabel niet meer kan werken.

    Zorg er ten slotte voor dat u de USB-kabel in de USB-sleuf steekt. Vaak hebben camerafabrikanten zowel een USB-slot als een HDMI-slot achter hetzelfde paneel.

  4. Sluit vervolgens het andere uiteinde van de USB-kabel aan op de computer. Het moet een standaard USB-connector hebben, die in een standaard USB-slot moet passen.

    Image
    Image
  5. Zodra de USB-kabel op beide apparaten is aangesloten, controleert u of de computer is ingeschakeld en zet u de camera aan. Bij sommige camera's moet u ook op de knop foto afspelen drukken (die meestal is gemarkeerd met een afspeelpictogram zoals u dat op een dvd-speler ziet).

    Als alles correct is aangesloten, geeft uw camera mogelijk een bericht 'verbinden' op het LCD-scherm of een soortgelijk bericht of pictogram. Sommige camera's geven echter geen indicatie. U zou een pop-upvenster op het computerscherm moeten zien, vergelijkbaar met het onderstaande. Het zou je een paar opties moeten geven voor het downloaden van de foto's. Selecteer er gewoon een en volg de instructies op het scherm.

  6. (Optioneel) Download en installeer de benodigde software. De meeste nieuwere computers zouden de camera automatisch moeten herkennen en vinden nadat deze is aangesloten, zonder dat u extra software hoeft te installeren. Als uw computer uw camera echter niet herkent, moet u mogelijk de software van de camera installeren. Plaats de cd die bij uw camera is geleverd in de computer en volg de aanwijzingen op het scherm voor het installeren van de software. Als je geen cd hebt, kun je de benodigde software waarschijnlijk vinden op de website van de fabrikant.

  7. Zodra je de computer vertelt hoe je de foto's wilt downloaden, kun je hem vertellen waar de foto's moeten worden opgeslagen. Selecteer vervolgens Download of Save om het proces te starten.

    Image
    Image

    Bij de meeste computers zou je voortgangsbalken moeten zien die aangeven hoe snel de download plaatsvindt. Mogelijk ziet u ook een klein voorbeeldvenster dat laat zien hoe elke foto eruitziet.

  8. Zodra alle foto's naar uw computer zijn gedownload, kunt u de foto's van de geheugenkaart van de camera verwijderen of ze bekijken. Lifewire raadt aan om de foto's pas van de geheugenkaart te verwijderen als u de kans heeft gehad een reservekopie te maken van de zojuist gedownloade foto's.

    Bekijk de foto's terwijl het nog vers in je geheugen zit waar je ze hebt gemaakt en wat je ermee wilt bereiken, en verwijder vervolgens alle slechte.

    Image
    Image

    Meestal geeft de camera automatische, algemene namen aan de foto's, zoals '10 423 september'. Het is altijd een goed idee om ze gedenkwaardige namen te geven, zodat je ze later kunt herkennen.

    Als je gewoon geen verbinding kunt maken tussen de camera en de computer - zelfs nadat je de gebruikershandleiding van je camera hebt geraadpleegd voor instructies die specifiek zijn voor je model - heb je de mogelijkheid om de geheugenkaart naar een fotoverwerkingscentrum te brengen, die de foto's op een cd moet kunnen kopiëren. U kunt dan de foto's van de cd naar uw computer downloaden.

Aanbevolen: