Hoe 3 monitoren op een computer aan te sluiten

Inhoudsopgave:

Hoe 3 monitoren op een computer aan te sluiten
Hoe 3 monitoren op een computer aan te sluiten
Anonim

Wat te weten

  • Sluit de videokabel voor de eerste monitor aan op de pc en monitor. Wacht tot er een afbeelding wordt weergegeven en herhaal dit voor de andere monitoren.
  • Klik vervolgens met de rechtermuisknop op het Windows-bureaublad en selecteer Beeldscherminstellingen. Selecteer onder Meerdere schermen Deze schermen uitbreiden.
  • Controleer in het menu Weergave of de monitoren zijn gerangschikt zoals u wilt door een venster te openen en het tussen de monitoren te slepen.

Dit artikel legt uit hoe je drie monitoren op een computer kunt aansluiten voor een productiviteitsboost.

Image
Image

Hoe 3 monitoren op één computer aan te sluiten

Soms heb je een commandocentrum nodig, of je nu aan het gamen bent, codeert of met meerdere documenten werkt. Hier leest u hoe u drie monitoren aan uw computer kunt toevoegen.

  1. Sluit elke monitor aan op de voeding en zet elke monitor aan.
  2. Bekijk de poorten op je pc om te bepalen welke video-uitgangen je beschikbaar hebt.
  3. Bekijk de video-ingangen die beschikbaar zijn op de drie monitoren die u gaat gebruiken. De poorten op je pc hoeven niet overeen te komen met die op je monitoren, maar je hebt een kabel of adapter nodig met de juiste aansluitingen als ze verschillend zijn.

    HDMI en DisplayPort zijn de meest voorkomende video-aansluitingen.

    Image
    Image

    Verschillende monitoren kunnen verschillende video-aansluitingen gebruiken. U kunt bijvoorbeeld twee monitoren aansluiten met HDMI en vervolgens een derde met DisplayPort.

  4. Sluit de videokabel voor de eerste monitor aan op uw pc en vervolgens op de monitor. Wacht even totdat de pc de monitor detecteert en een afbeelding weergeeft. Als het gelukt is, herha alt u dit voor de tweede monitor en ten slotte voor de derde.
  5. Klik met de rechtermuisknop op het Windows-bureaublad en klik op Beeldscherminstellingen.

    Image
    Image
  6. Een diagram zal zichtbaar zijn bovenaan het Display menu. Als dit de eerste keer is dat u meerdere monitoren aansluit, toont het diagram één rechthoek met de nummers 1, 2 en 3 samen. Scroll naar beneden tot je de Multiple Displays optie vindt. Klik op het vervolgkeuzeveld en vervolgens Deze schermen uitbreiden

    Image
    Image
  7. Scroll terug naar de bovenkant van het Display menu. Het toont nu drie rechthoeken, elk gelabeld met een nummer. Deze rechthoeken geven de positie van elke monitor op uw Windows-bureaublad aan. Wijzig het diagram zodat de locatie van elke rechthoek ongeveer hetzelfde is als de fysieke locatie van elke monitor op uw bureau.

    Controleer of de monitoren zijn gerangschikt zoals u wilt door een venster te openen en het tussen monitoren te slepen.

    Image
    Image
  8. Sluit het Display menu.

Kan mijn computer drie monitoren ondersteunen?

Een computer heeft de juiste hardware en software nodig om drie monitoren tegelijk te ondersteunen. Zelfs een met voldoende fysieke video-uitgangen ondersteunt mogelijk geen drie monitoren als de driver voor zijn grafische hardware geen ondersteuning biedt voor zoveel schermen.

De ongelooflijke diversiteit aan pc-hardware betekent dat er geen snelle, gemakkelijke regel is om te bepalen of uw pc drie monitoren ondersteunt. U moet in plaats daarvan de beschikbare fysieke connectoren en de gepubliceerde specificaties voor de grafische hardware van uw pc onderzoeken.

Je kunt de fysieke video-uitgangen die beschikbaar zijn met een blik op de poorten van je pc optellen, maar er is één veelvoorkomende uitzondering om op te merken. De meeste desktops kunnen slechts videoverbindingen van één grafische oplossing tegelijk aan. U kunt video-uitvoer van een moederbord niet gebruiken naast video-uitvoer van een videokaart als u er een hebt geïnstalleerd.

Je zult ook de gepubliceerde specificaties voor je grafische hardware willen controleren. Bepaal de hardware die uw pc gebruikt met een Windows-zoekopdracht naar Apparaatbeheer Open Apparaatbeheer en zoek vervolgens Beeldschermadapters in de vervolgkeuzelijst. Vouw deze optie uit om de grafische hardware te bekijken die uw pc gebruikt.

Image
Image

Als je de grafische hardware kent, ga dan naar je favoriete zoekmachine. Zoek naar een ondersteunings- of specificatiepagina op de officiële website van het bedrijf die de grafische hardware van uw pc heeft geproduceerd.

Misschien heb je moeite met het vinden van officiële specificaties voor hardware van meer dan vijf jaar oud. Pas op voor resultaten van niet-officiële websites. Veel websites van derden proberen grafische hardwarespecificaties samen te stellen, maar de meeste zijn onbetrouwbaar.

Hoe sluit ik 3 monitoren aan met een HDMI-splitter?

Je kunt een HDMI-splitter gebruiken om drie monitoren aan te sluiten, maar de resultaten zullen waarschijnlijk niet zijn wat je hoopt.

Een "splitter" is een videoadapter die een enkele uitgang gebruikt en deze splitst in meerdere dubbele uitgangen. Het kan slechts een enkele video-uitgang op meerdere monitoren weergeven.

Met andere woorden, alle drie de monitoren geven hetzelfde beeld weer, wat niet zo handig is op een pc.

Er is geen gemakkelijke manier om de weergavebeperking van een pc uit te breiden met een splitter of adapter. De enige optie die de weergave-uitvoer van een pc echt vergroot, is een externe grafische kaart, een kaart die de standaard grafische hardware omzeilt. Het is een dure niche-optie en werkt alleen met een kleine selectie pc's.

3 monitoren aansluiten met een Daisy Chain

Een andere optie voor het aansluiten van drie monitoren is een serieschakeling. Deze optie wordt ondersteund door DisplayPort 1.2 en Thunderbolt 3 (of nieuwer) en USB-C-verbindingen met een DisplayPort-modus. HDMI ondersteunt geen serieschakelingen.

In een serieschakeling wordt de eerste monitor op uw pc aangesloten via een van de hierboven vermelde video-uitgangen. Vervolgens maakt de eerste monitor verbinding met de tweede en de tweede met de derde.

Een daisy chain is functioneel maar heeft beperkingen. De eerste en tweede monitor moeten video-aansluitingen hebben die als uitgang kunnen werken. Deze configuratie is ongebruikelijk, dus u moet de specificaties van de monitoren die u wilt gebruiken zorgvuldig controleren.

Uw pc moet deze functie ondersteunen. De meeste pc's die de afgelopen jaren zijn verkocht, doen dat wel, maar oudere modellen vaak niet. Controleer de website van de pc-fabrikant of de website van het bedrijf dat uw grafische kaart heeft gemaakt, om te zien of serieschakelingen worden ondersteund.

FAQ

    Hoe sluit je drie monitoren aan op een laptop?

    Zorg er eerst voor dat de grafische kaart van uw laptop drie monitoren ondersteunt. Sluit vervolgens uw laptop en monitoren aan op een dock en ga naar Settings > System > DisplayAls u niet alle monitoren ziet, scrolt u omlaag naar Meerdere schermen en selecteert u Detect

    Waar kun je oude computerschermen recyclen?

    Retailers zoals Best Buy en Staples hebben programma's voor het recyclen van elektronica. Dell en HP hebben ook afvalrecyclinglocaties. Er kunnen ook recyclingcentra in uw omgeving zijn die monitoren gebruiken.

    Wat zijn de beste computermonitoren?

    Lifewire beveelt onder andere de LG 4K UHD 27UD88-W aan, de Dell UltraSharp U2718Q voor 4K en de Acer SB220Q bi voor budgetkopers. Welke monitor u ook kiest, zorg ervoor dat deze een goede resolutie en verversingssnelheid heeft, alle connectiviteitsopties bevat die u nodig heeft en groot genoeg is om comfortabel te kunnen kijken.

    Hoe lang gaan computerschermen mee?

    Hoewel het onmogelijk is om de levensduur van een elektronisch apparaat met 100% nauwkeurigheid te voorspellen, kunt u verwachten dat de meeste LCD-monitoren onder normale gebruiksomstandigheden 10-20 jaar meegaan. Als u zich op kantoor bevindt of uw monitor meer dan acht uur per dag gebruikt, zal de levensduur waarschijnlijk korter zijn.

Aanbevolen: