Motorola Moto Z4 Review: Moto Mods kunnen een gemiddelde telefoon niet verbeteren

Inhoudsopgave:

Motorola Moto Z4 Review: Moto Mods kunnen een gemiddelde telefoon niet verbeteren
Motorola Moto Z4 Review: Moto Mods kunnen een gemiddelde telefoon niet verbeteren
Anonim

Bottom Line

Het is moeilijk om enthousiast te worden over een andere Moto Mod-compatibele mid-range telefoon in 2019. Er zijn betere allround telefoons voor dezelfde prijs of zelfs minder.

Motorola Moto Z4

Image
Image

We hebben de Motorola Moto Z4 gekocht zodat onze deskundige recensent hem grondig kon testen en beoordelen. Blijf lezen voor onze volledige productreview.

Motorola's Moto Z was een gewaagd idee toen het in 2016 werd geïntroduceerd, en biedt mensen een gemakkelijke manier om een smartphone uit te breiden, aan te passen en te verbeteren door magnetische Moto Mods-accessoires op de achterkant te klikken. Er is de afgelopen drie jaar behoorlijk wat veranderd op de smartphonemarkt, maar Motorola blijft met de nieuwe Moto Z4 aan het concept hangen.

De Moto Z4 zit nu boordevol specificaties en functies voor het middensegment en biedt nog steeds de mogelijkheid om eenvoudig dingen vast te klikken, zoals batterijpakketten, achterkanten en zelfs een snelle 5G-netwerkmod, maar het uitgangspunt van Moto Mods heeft ' Het was niet de revolutionaire game-changer die Motorola bedoelde, en de naleving van het concept door het bedrijf heeft in de loop van de tijd geleidelijk minder opwindende resultaten opgeleverd. Wat maakt de Moto Z4 daarom speciaal in 2019? Niet veel, zijn we bang.

Image
Image

Design: vertrouwd, met een fris gezicht

De vorm en het gevoel van de Moto Z zijn in de loop der jaren grotendeels hetzelfde gebleven om plaats te bieden aan de bestaande Moto Mods, maar de voorkant van de telefoon is aangepast aan veranderende trends. Op de Moto Z4 betekent dit dat het scherm het grootste deel van het gezicht domineert, met een kleine inkeping in een waterdruppel aan de bovenkant van het scherm voor de selfie-camera aan de voorzijde. Het is veel kleiner dan de inkeping op een iPhone XS of Pixel 3 XL, en ligt dichter bij wat er op de OnePlus 6T te vinden is.

Dit soort benadering minimaliseert de hoeveelheid rand of lege ruimte rond het scherm zelf, hoewel er een klein beetje aan de bovenkant is en een grotere kin onder het scherm. Toch is het effect aangenaam, waarbij het 6,4-inch OLED-scherm een echte kans krijgt om te schitteren.

De Moto Z4 is een superdunne handset, met een dikte van minder dan 0,3 inch. Motorola heeft de randen gladgestreken in vergelijking met de Moto Z3, die een beetje scherp aanvoelde bij het vastpakken, maar dat had zowel positieve als negatieve resultaten. Positief is dat de Moto Z4 voldoende comfortabel in de hand ligt. Helaas hebben de licht gewijzigde afmetingen geresulteerd in slecht passende Moto Mods, wat een groot probleem is. Daarover later meer in de recensie.

Vanwege de Moto Mods-aanpak is de achterkant van de Moto Z4 functioneel identiek aan de achterkant. De achterkant van matglas heeft een grote cameramodule in het midden bovenaan. Er is een reeks magnetische knooppunten aan de onderkant waarmee de Mods veilig verbinding maken. Toegegeven, de telefoon voelt een beetje vreemd aan zonder een Mod. Je zou kunnen overwegen om een achtercover te krijgen - verkrijgbaar in verschillende ontwerpen - om de telefoon een iets voller uiterlijk en een persoonlijk tintje te geven.

De licht gewijzigde afmetingen hebben geresulteerd in slecht passende Moto Mods, wat een groot probleem is.

Gelukkig heeft Motorola de 3,5 mm koptelefoonpoort teruggebracht die ontbrak in de Moto Z3. Helaas heeft de telefoon geen water- en stofbestendigheid; Motorola noemt dezelfde P2i spatwaterdichte nanocoating als zijn goedkopere Moto G7-telefoons, maar dat is geen geruststellende belofte. De Moto Z4 wordt geleverd in Flash Grey en Frost White varianten, elk met 128 GB ingebouwde opslag en de mogelijkheid om tot 1 TB meer toe te voegen via microSD-kaarten.

Je zult geen vingerafdruksensor zien op de Moto Z4 omdat deze nu is ingebed in het scherm, in plaats van aan de zijkant zoals bij de telefoon van vorig jaar. Helaas is het, net als veel van de vroege in-display-sensoren, een downgrade. De sensor van de Moto Z4 is gewoon niet altijd betrouwbaar en leest je vingerafdruk vaak verkeerd bij de eerste poging, en soms bij de tweede en derde poging. Dat is een heel bekende ervaring van Samsung's Galaxy S10, die ook worstelt met zijn in-display sensor. De grotere sensor van de OnePlus 7 Pro is echter de beste die we tot nu toe hebben gebruikt, dus er is hoop voor de technologie. Het is gewoon niet erg goed op de Moto Z4.

Image
Image

Bottom Line

Gelukkig is het scherm een aspect van de Moto Z4 waar we geen echte fouten in kunnen vinden. Het 6,4-inch Full HD+ (1080p) scherm is groot en helder, en het OLED-paneel levert levendige kleuren en diepe zwartwaarden. Het contrast is goed, het detail is constant sterk, echt, dit is een van de beste schermen die we hebben gezien op een telefoon van $ 499. Het is zelfs een beetje beter dan de overdreven verzadigde schermen van de Pixel 3a-telefoons.

Configuratieproces: geen groot gedoe

Met Android 9 Pie geïnstalleerd, is aan de slag een fluitje van een cent. Houd gewoon de aan / uit-knop aan de rechterkant van de telefoon ingedrukt en volg de aanwijzingen op het scherm. U moet inloggen op een Google-account, de algemene voorwaarden accepteren en een aantal instellingen en opties overwegen. U kunt ook kiezen of u al dan niet wilt herstellen vanaf een back-up of gegevens wilt verplaatsen vanaf een andere telefoon. Het zou in ieder geval niet meer dan een kwestie van minuten moeten duren om te beginnen.

Prestaties: Meestal goed, maar ruw voor gaming

De Moto Z4 maakt een verandering in aanpak met de keuze van de processor. De telefoon van vorig jaar koos voor een toen jaar oude vlaggenschipprocessor, de Snapdragon 835, waarmee een relatief klein hoekje werd gesneden om het prijskaartje te verlagen. Maar de Moto Z4 kiest in plaats daarvan voor een hogere middenklasse-chip, de Snapdragon 675. Zoals het grotere aantal bevestigt, is de telefoon een klein beetje krachtiger dan de Snapdragon 670-chip die te zien is in de Google Pixel 3a van $ 399, maar hij zit in de hetzelfde honkbalveld.

Voor het grootste deel is het moeilijk om te klagen over de verschuiving naar een lagere reeks processors. Rond vegen in Android 9 Pie voelt snel en responsief, apps werken doorgaans goed en de camera is helemaal niet traag. De 4 GB RAM helpt hier zeker bij. De Moto Z4 is solide goed uitgerust als een alledaagse smartphone, en de 7, 677 score die we hebben opgenomen in de PCMark Work 2.0 prestatietest is een beetje beter dan de 7, 380 score die we zagen van de Pixel 3a XL.

Helaas heeft Motorola gekozen voor een zwakkere GPU dan in de Pixel 3a-lijn, en de resultaten zijn teleurstellend. In GFXBench-tests behaalde de Adreno 612 GPU scores van slechts 7,2 frames per seconde (fps) in de Car Chase benchmark-demo en 38 fps in de T-Rex-demo. De Adreno 615-chip van de Pixel 3a haalde ondertussen 11 fps in Car Chase en 53 fps met T-Rex.

Verplaatsing in Android 9 Pie voelt snel en responsief, apps werken doorgaans goed en de camera is helemaal niet traag.

Wat triest is, is dat de Moto Z3 de laatste keer een veel krachtigere, gaming-ready GPU had, maar de duurdere Moto Z4 ziet een grote downgrade. We merkten het verschil in actie tijdens het racen in Asph alt 9: Legends, dat constant haperde tijdens het spelen op de Moto Z4. Gelukkig liep online shooter PUBG Mobile soepeler, maar reken er niet op dat de Moto Z4 nu of in de toekomst gemakkelijk 3D-gaming aankan.

We merkten ook dat de Moto Z4 soms erg warm werd tijdens intensief gebruik, zoals bij het spelen van games of het verwerken van grote downloads. Het is een erg dunne telefoon en hij lijkt de hitte niet te verminderen zoals veel recentere apparaten.

Image
Image

Bottom Line

De Moto Z4 heeft vergelijkbare downloadscores gepost als wat we onlangs van andere handsets hebben gezien op het 4G LTE-netwerk van Verizon, net ten noorden van Chicago. Met behulp van de Speedtest.net-app vielen onze downloadsnelheden meestal in het bereik van 30-50 Mbps, terwijl uploadsnelheden rond de 10-18 Mbps waren. Browsen op het web voelde snel en responsief, en downloads waren snel. De Moto Z4 draait op 2,4 Ghz en 5 Ghz wifi-netwerken, en we hadden ook geen problemen.

Geluidskwaliteit: Niets bijzonders

Verwacht helaas niet veel van het afspelen van audio op de Moto Z4. Met de benadering voor alle schermen heeft het gekozen voor een enkele monoluidspreker - en het bevindt zich merkwaardig genoeg aan de bovenkant van de telefoon. Afspelen is prima voor YouTube-video's en dergelijke, maar het klinkt dun en er is niet veel basweergave. Het is niet het soort telefoon waar je muziek vanaf zou willen blazen, hoewel Motorola en JBL beide stereoluidspreker Moto Mods bieden om op de achterkant te klikken.

Image
Image

Camera- en videokwaliteit: het is een solide shooter

In tegenstelling tot zelfs Motorola's budget Moto G7, heeft de Moto Z4 niet meerdere camera's aan de achterkant, maar dat is geen klacht. De Moto Z4 heeft slechts één hoofdcamera, een 48-megapixelsensor (f/1.7 diafragma), maar hij is goed genoeg om de klus alleen te klaren. Dankzij pixelbinning combineert het pixels om verbeterde resultaten van 12 megapixels te produceren, en ze zijn vaak behoorlijk goed.

De Moto Z4 maakt sterke foto's met veel licht, met behoorlijk wat details, hoewel ze niet altijd zo levendig zijn als we zouden willen. Optische beeldstabilisatie zorgt voor stabiele opnamen wanneer de verlichting goed is, hoewel de Moto Z4 niet zo succesvol is in scenario's met weinig licht binnenshuis; we eindigden met een behoorlijk aantal wazige foto's in die situaties. Toch wordt de Moto Z4 in deze prijsklasse alleen verslagen door de Pixel 3a op het gebied van camerakwaliteit.

Een meegeleverde nachtopnamemodus helpt de zichtbaarheid in zeer donkere omgevingen te verbeteren, maar de resultaten waren een allegaartje in termen van kleur en detail. Nogmaals, het kan niet overeenkomen met de Night Sight-functie van de Pixel 3a. Ondertussen doet de 25-megapixel camera aan de voorkant uitstekend werk door heldere, goed beoordeelde selfies te maken.

Batterij: hij is gemaakt om lang mee te gaan

De levensduur van de batterij is een hoogtepunt van de Moto Z4, die verpakt is in een stevig pakket van 3.600 mAh. Dat is genoeg om in onze tests anderhalve dag gemiddeld gebruik te leveren. Aan het einde van een gemiddelde dag hadden we vaak nog ongeveer 50 procent over om mee te spelen. De batterij leek op dag twee echter sneller leeg te raken, dus het is onwaarschijnlijk dat u twee volle dagen krijgt zonder zeer licht gebruik.

Toch is het geweldig om de flexibiliteit te hebben om de oplader een nacht over te slaan, of een beetje extra verzekering voor het geval je tijdens een enkele dag harder pusht met games of streaming media. Als je op zoek bent naar een duurzamere optie, dan is Motorola's budget Moto G7 Power, die voor de helft van de prijs van de Z4 wordt verkocht, maar ook zwakkere componenten heeft, uitgerust met een enorme 5.000mAh-cel die 48 uur meegaat zonder een kapotte batterij. zweet.

Er is helaas geen draadloos opladen op de Moto Z4, maar met de meegeleverde 15W TurboPower-oplader kun je snel opladen via de USB-C-kabel.

Software: alleen positieve aanpassingen

De Moto Z4 draait op het Android 9 Pie-besturingssysteem van Google, en zoals gebruikelijk bij Motorola, is de telefoon niet vastgelopen door bloatware of agressieve skins. Het is bijna standaard Android en werkt goed op zijn mid-range processor.

Motorola's tweaks zijn allemaal positieve toevoegingen in de vorm van een lijst met optionele Moto Actions, die handige snelkoppelingen en software tweaks bevatten die de toegang tot functies kunnen versnellen. U kunt bijvoorbeeld twee snelle hakbewegingen met de telefoon uitvoeren om de zaklamp te openen, of uw telefoon omdraaien om automatisch de modus Niet storen in te schakelen. U kunt ook overschakelen naar een op gebaren gebaseerde navigatiemodus in plaats van de klassieke navigatiebalk van Android-software onder aan het scherm te gebruiken. Het is een solide alternatieve manier om de interface te omzeilen.

Moto Mods: Wat is er gebeurd?

Ondanks verheven doelen heeft het Moto Mod-ecosysteem niet het soort verbazingwekkende bijlagen opgeleverd waarop we hadden gehoopt. Sommige hebben een redelijk nut, zoals opklikbare batterijpakketten, terwijl andere beslist veel nieuwer zijn, zoals een bevestigbare pico-projector die een film of tv-programma op een nabijgelegen muur kan gooien.

De snap-on accessoire-rage voelt alsof hij zijn beloop heeft gehad, en de Moto Z4 heeft verder niet een sterk genoeg haak.

De nieuwste en potentieel beste is de 5G Moto Mod, waarmee je gebruik kunt maken van de opkomende draadloze standaard van de volgende generatie van Verizon, vóór de overgrote meerderheid van de telefoons op de markt. Dat klinkt geweldig, maar er zijn twee grote problemen: ten eerste is het $ 349 voor alleen de Moto Mod. Ten tweede, en vooral, er is op dit moment nauwelijks een 5G-service om aan te boren, en het is behoorlijk kieskeurig. Het is een goed idee, maar een idee dat op dit moment niet erg nuttig is.

De ontgrendelde Moto Z4 wordt eigenlijk geleverd met een 360-graden Moto Mod-camerabevestiging die op de achterkant klikt en over de bovenkant uitsteekt, vanuit alle hoeken filmt en een 360-graden video aan elkaar naait die je naar believen kunt pannen. Dat is een coole truc en een welkome freebie, ook al is het waarschijnlijk niet iets waar we een aanzienlijk bedrag voor zouden hebben betaald (het wordt geschat op $ 199).

De 360 Moto Mod Camera klikt gemakkelijk vast, maar past niet perfect in de Moto Z4. Dat is niet erg bij een Mod die je waarschijnlijk na een paar minuten uittrekt, maar bij anderen is dat een probleem. We hebben geprobeerd een achtercover vast te klikken die we vorig jaar perfect op de Moto Z3 hadden passen, maar dankzij de aangepaste contouren van de Moto Z4 is er een opvallende lip tussen de telefoon en de hoes. Het is onaangenaam genoeg dat we niet de moeite hebben genomen om het te gebruiken. Rapporten suggereren dat andere eerdere Moto Mods niet perfect passen, zelfs als ze uiteindelijk nog steeds werken. Dat is een grote teleurstelling, vooral met de vierde versie van de telefoon.

Prijs: het is te duur voor wat je krijgt

Als een grabbelton met functies en componenten heeft de Moto Z4 enkele voordelen. Het grote scherm is geweldig, de camera is over het algemeen erg goed en de levensduur van de batterij is indrukwekkend. Aan de andere kant is hij niet krachtig genoeg om te gamen, de vingerafdruksensor werkt niet goed en Moto Mods zijn gewoon niet de grote haak die Motorola hoopte dat ze zouden zijn - ze passen niet eens goed.

De prijs van $ 499 (MSRP) voelt hoog aan voor de algehele ervaring hier. U kunt bijvoorbeeld $ 399 uitgeven voor een Pixel 3a of $ 479 voor de Pixel 3a XL en een nog betere camera en vergelijkbare prestaties krijgen, inclusief verbeterde spelresultaten. Of u kunt de OnePlus 6T van $ 549 tegen het lijf lopen en prestaties op vlaggenschipniveau krijgen. Beide opties zijn aantrekkelijker in ons boek. Eerlijk gezegd voelt het alsof Motorola in de 360 Moto Mod Camera is gestopt om te proberen de prijs beter te rechtvaardigen. We hebben liever gewoon een betere allround telefoon dan een gratis gimmick.

Motorola Moto Z4 versus Google Pixel 3a XL

Als je een geweldige telefoon met een groot scherm voor minder dan $ 500 wilt, is onze keuze de Google Pixel 3 XL, die een geweldige camera van topkwaliteit heeft die ongelooflijk veel details vastlegt. Het heeft een sterk voordeel ten opzichte van de redelijk goede camera op de Moto Z4. Het 6-inch scherm is bijna net zo sterk als dat van de Moto Z4, de dagelijkse prestaties zijn ook bijna gelijk en de spelprestaties zien een solide verbetering.

Toegegeven, de Pixel 3a XL kiest voor plastic in plaats van aluminium en glas aan de zijkanten en achterkant, maar het is nog steeds een mooi onderscheidend toestel. En als je het kleinere 5,6-inch scherm niet erg vindt, heeft de standaard Pixel 3a dezelfde briljante camera voor een prijs van $ 399.

Een middelmatige Motorola-telefoon

De Moto Z4 is een solide telefoon in een tijd waarin echt geweldige telefoons de smartphonemarkt van $ 400- $ 500 domineren. Als je al geïnvesteerd hebt in Moto Mods en je wilt een nieuwere telefoon om ze op te zetten, dan kan de Moto Z4 je drang bevredigen. Anders voelt de rage van de snap-on-accessoire aan alsof hij zijn beloop heeft gehad, en de Moto Z4 heeft verder niet een sterk genoeg haak.

Specs

  • Productnaam Moto Z4
  • Product Merk Motorola
  • UPC 723755132757
  • Prijs $499.99
  • Releasedatum mei 2019
  • Productafmetingen 6,2 x 2,95 x 0,29 inch.
  • Garantie 1 jaar
  • Platform Android 9 Pie
  • processor Qualcomm Snapdragon 675
  • RAM 4GB
  • Opslag 128GB
  • Camera 48MP
  • Batterijcapaciteit 3, 600mAh
  • Poorten USB-C, 3,5 mm koptelefoonpoort

Aanbevolen: