OnePlus Nord N10 5G Review: negeer deze Nord niet

Inhoudsopgave:

OnePlus Nord N10 5G Review: negeer deze Nord niet
OnePlus Nord N10 5G Review: negeer deze Nord niet
Anonim

Bottom Line

De OnePlus Nord 5G compenseert zijn bescheiden zwakke punten met solide prestaties en premium voordelen. Dit is de beste 5G-telefoon die je kunt kopen voor slechts $ 300.

OnePlus Nord N10 5G

Image
Image

We hebben de OnePlus Nord N10 5G gekocht zodat onze recensent hem op de proef kon stellen. Blijf lezen voor onze volledige productreview.

OnePlus kreeg bekendheid (meestal buiten de VS) door 'budgetvlaggenschip'-telefoons te produceren, of smartphones die er premium uitzagen en aanvoelden, maar rivalen ondermijnden door slimme aanpassingen aan te brengen in termen van functies en componenten. De laatste tijd heeft OnePlus zijn belangrijkste telefoons echter verplaatst naar een krachtig vlaggenschipgebied - zoals gezien met de enigszins teleurstellende OnePlus 8T - en dat heeft ruimte gemaakt voor een nieuwe klasse van budgetvriendelijke apparaten.

We hebben de standaard OnePlus Nord van vorig jaar niet in de Verenigde Staten gekregen. Maar de OnePlus Nord N10 5G is gearriveerd om een betaalbaar alternatief te bieden voor de Google Pixel 4a 5G en Samsung Galaxy A51 5G. Voor $ 300 voor een grote 5G-telefoon is het een schokkend goede prijs - en geen van de hoeken die door deze budgettelefoon worden bezuinigd, is bijzonder pijnlijk.

Ontwerp: Curven en glans

Gezien de prijs is het geen verrassing dat de OnePlus Nord N10 5G plastic gebruikt voor zowel het frame als de achterkant. Dat is prima: aluminium frames en glazen achterkanten zijn meestal gereserveerd voor duurdere telefoons, en zelfs de Google Pixel 4a 5G van $ 499 is helemaal van plastic voor de achterkant. De Nord N10 ziet er echter niet goedkoop uit. Het is rond en verfijnd en voelt aan als een vlaggenschip, en hoewel het plastic aan de achterkant een absolute vingerafdruk en veegmagneet is, is in ieder geval de reflecterende afwerking van Midnight Ice (donkerblauw/grijs) in het oog springend.

Image
Image

De Nord N10 5G heeft wel een grote "kin" van de rand onder het scherm, maar verder is het vrijwel het hele scherm aan de voorkant dankzij een kleine camera-uitsparing in de linkerbovenhoek van die grote 6,49-inch scherm. Het is een erg hoge telefoon van 6,42 inch, maar met een breedte van minder dan 3 inch en een gewicht van 6,7 gram vond ik hem heel gemakkelijk te hanteren voor een grote telefoon. Er staat echter geen waterbestendigheidsclassificatie of beloftes in, dus wees voorzichtig als u de Nord N10 in de buurt van water hanteert.

De Nord N10 ziet er niet goedkoop uit: hij is rond en verfijnd en voelt aan als een vlaggenschip.

De vingerafdruksensor aan de bovenkant van de achterkant van de telefoon reageert goed, maar voelt aan alsof hij een beetje hoog op de telefoon is geplaatst. Helaas is de populaire waarschuwingsschuif die op andere OnePlus-telefoons te vinden is - een fysieke schakelaar die het gemakkelijk maakt om meldingsinstellingen te beheren - niet te vinden op de Nord N10.

Je krijgt hier 128 GB interne opslag, wat een stevige hoeveelheid is, maar je kunt ook tot 512 GB meer toevoegen via een microSD-kaart. En de Nord N10 5G heeft gelukkig een 3,5 mm koptelefoonpoort, die al een paar jaar ontbreekt op vlaggenschip OnePlus-telefoons.

Bottom Line

Het 6,49-inch scherm is hier groot en heeft een heel mooi voordeel in de vorm van een snellere verversingssnelheid van 90 Hz dan de 60 Hz-standaard op de meeste telefoons, wat leidt tot vloeiendere animaties en overgangen. Dat is een zeer onverwacht voordeel voor een telefoon van $ 300, maar het scherm van de Nord N10 is niet zo indrukwekkend als rivalen op een aantal andere belangrijke gebieden. Het is een LCD-scherm in plaats van de OLED-panelen op de Pixel 4a 5G en Galaxy A51 5G, dus het contrast is hier niet zo pittig of opvallend. Bovendien is dit scherm een beetje zwak - het ha alt niet de piekhelderheidsniveaus van concurrerende telefoons.

Configuratieproces: gemakkelijk doet het

OnePlus is misschien een onbekend merk voor veel Amerikaanse kopers, maar de Nord N10 5G draait Android 10 in hart en nieren en heeft een vergelijkbaar installatieproces als andere recente Android-smartphones. Houd gewoon de aan / uit-knop ingedrukt om de telefoon in te schakelen en volg de aanwijzingen op het scherm, die u door het proces leiden van online verbinding maken (via uw mobiele verbinding of wifi), inloggen op uw Google-account en kiezen uit enkele opties voor basisinstellingen.

Prestaties: Soepel genoeg

De OnePlus Nord N10 5G draait op een Qualcomm Snapdragon 690 5G-processor, wat een iets lagere snelheidsklasse van de chip is dan de Snapdragon 765G die wordt gebruikt in de Pixel 4a 5G, maar het verschil is nauwelijks merkbaar in gebruik. Naast elkaar zouden apps meestal in exact hetzelfde tempo tussen de twee telefoons worden geopend, maar de Pixel was af en toe een slag sneller klaar.

Het is over het algemeen geen enorme afwijking, en het zijn beide solide middenklasse-chips die een breed scala aan dagelijkse behoeften aankunnen, met 6 GB RAM om grote vertragingen te voorkomen. Bij benchmarktests ligt de PCMark Work 2.0-score van de Nord N10 van 8, 061 niet significant ver achter op de Pixel 4a 5G's 8, 378 of de Galaxy A51 5G's 8, 294.

Image
Image

De gameprestaties zijn behoorlijk en beter dan verwacht voor een telefoon van $ 300. Speedy racer Asph alt 9: Legends liep met slechts af en toe haperingen op de standaardinstellingen en zag er best goed uit, en Call of Duty Mobile was overal soepel. Benchmarkscores zijn ook zoals verwacht voor een mid-range telefoon, met 13 frames per seconde op GFXBench's resource-intensieve Car Chase-demo (hetzelfde als de Pixel 4a 5G) en een soepele 58 fps op de T-Rex-demo.

Connectiviteit: het is snel genoeg

De OnePlus Nord N10 5G kan verbinding maken met sub-6GHz-netwerken, maar er zijn tegenstrijdige berichten over welke Amerikaanse providers de telefoon daadwerkelijk ondersteunen. T-Mobile is de enige Amerikaanse provider die het toestel verkoopt, dus daar zit je goed, maar Verizon en AT&T lijken het toestel officieel niet te ondersteunen.

De Nord N10 5G bereikte een topsnelheid die ongeveer drie keer sneller is dan ik normaal gesproken zie op het 4G LTE-netwerk van Verizon, en het is indrukwekkend om te zien hoe een telefoon van $ 300 zulke geweldige snelheden ha alt.

Ik heb echter de ontgrendelde Nord N10 5G getest op het 5G Nationwide (sub-6GHz) netwerk van Verizon en kon de 5G-snelheden verlagen. De downloadsnelheid van 182 Mbps was zelfs de snelste die ik heb gezien op het 5G Nationwide-netwerk van Verizon (hoewel telefoons die mmWave 5G-connectiviteit ondersteunen, dramatisch hogere snelheden kunnen halen op het 5G Ultra Wideband-netwerk van Verizon). Hoe dan ook, de Nord N10 5G bereikte een topsnelheid die ongeveer drie keer sneller is dan ik gewoonlijk zie op het 4G LTE-netwerk van Verizon, en het is indrukwekkend om te zien hoe een telefoon van $ 300 zulke geweldige snelheden worstelt.

Bottom Line

De OnePlus Nord N10 5G levert stereogeluid via zijn oortje en speciale luidspreker aan de onderkant, wat meer is dan de mono Galaxy A51 5G kan zeggen voor $ 500. Houd echter uw verwachtingen in toom voor deze budgettelefoon. De luidsprekers van de Nord N10 worden luid, maar het afspelen is een beetje vlak en mist bas. Het werkt prima voor muziek in een mum van tijd of bij het bekijken van video's, maar een gekoppelde Bluetooth-luidspreker of hoofdtelefoon levert voller klinkende muziek.

Camera-/videokwaliteit: een solide hoofdcamera

Voor een telefoon van $ 300 is de hoofdcamera van de OnePlus Nord N10 5G grotendeels solide, maar de rest is minder opmerkelijk. De 64-megapixel hoofdgroothoeksensor maakt behoorlijk goede foto's bij voldoende licht met veel detail en typisch goed beoordeelde kleuren. Ik heb gemerkt dat de 8-megapixelcamera de neiging heeft om donkere en minder scherpe foto's te maken, maar het kan handig zijn voor het fotograferen van landschappen en andere grote scènes.

Image
Image

opnamen bij weinig licht en onhandig verlichte foto's zijn hier beslist een schot in de roos, maar dat is normaal voor vrijwel elke budget- of middenklasse telefoon die geen Pixel is. Beide Pixel 4a-modellen leggen een groter dynamisch bereik vast in goed verlichte opnamen en zijn in de meeste scenario's aanzienlijk consistenter, waardoor ze solide opnamen bieden, zelfs als de verlichting niet geweldig is.

Ondertussen voelen de 2-megapixel macro- en 2-megapixel zwart-witcamera's van Nord onnodig en gimmickachtig aan. Een quad-camerasysteem klinkt goed op papier, maar de standaard $ 349 Pixel 4a (niet-5G) maakt betere foto's dan alle andere en heeft slechts een enkele camera aan de achterkant. Je hebt geen speciale camera nodig voor macro- of zwart-witfoto's.

Batterij: ruime uptime, snel opladen

Het batterijpakket van 4 300 mAh in de OnePlus Nord N10 5G is een cel met een lange levensduur die meer dan genoeg vermogen heeft om een gemiddelde dag door te komen. De meeste dagen eindigde ik met 40-50 procent over in de tank, dus er was voldoende buffer voor zwaarder gebruik van media of games of het gebruiken van de GPS tijdens het verkennen.

Het batterijpakket van 4 300 mAh in de OnePlus Nord N10 5G is een cel die lang meegaat en meer dan genoeg vermogen heeft om een gemiddelde dag door te komen.

Beter nog, de Nord N10 5G wordt geleverd met een snelle Warp Charge 30T power-steen die snel opladen van 30 W mogelijk maakt, zodat je snel veel sap kunt toevoegen voor het geval je vergeet op te laden of nodig hebt herstellen na zwaarder gebruik. De Nord N10 5G begon helemaal leeg en stuiterde tot 64 procent na slechts 30 minuten op de oplader en bereikte 100 procent na slechts 53 minuten. Dat is ongelooflijk handig, en dat soort extraatjes zie je meestal niet op zo'n goedkope telefoon.

Image
Image

Software: het is soepel, maar de ondersteuning is beperkt

OnePlus 'OxygenOS-skin hier is gebaseerd op Android 10. Hoewel het geen grote functionele afwijking is van Google's smaak van Android die te zien is op de Pixel-telefoons, ben ik een grote fan van de schone esthetiek, vloeiende menu-animaties en het onderscheidende systeemlettertype. Er zijn hier tal van aanpassingsopties beschikbaar voor het uiterlijk van Android, maar zelfs zonder tweaks is de software van de Nord N10 direct uit de doos erg aantrekkelijk. En de verversingssnelheid van 90 Hz draagt alleen maar bij aan het boterzachte resultaat.

Tenzij OnePlus zijn plannen wijzigt, zal de telefoon nooit de onlangs onthulde Android 12-upgrade ontvangen.

Er is echter één groot voorbehoud om te overwegen: de Nord N10 5G ontvangt alleen de Android 11-upgrade en minimaal twee jaar beveiligingsupdates. Tenzij OnePlus zijn plannen wijzigt, zal de telefoon nooit de onlangs onthulde Android 12-upgrade ontvangen. Zowel de Pixel 4a 5G als de Galaxy A51 5G wordt beloofd voor drie jaar Android-upgrades te ontvangen, maar de goedkopere Nord N10 5G stopt blijkbaar na Android 11. Je kunt de Nord N10 5G natuurlijk nog jaren gebruiken, maar er worden geen verdere functie-upgrades en verfijningen toegevoegd.

Prijs: een fantastische waarde

De OnePlus Nord N10 5G is een schokkend uitstekende deal voor slechts $ 300. Er is geen andere 5G-compatibele telefoon die dit soort functies levert voor de prijs, en bovendien zijn voordelen zoals de 90Hz schermverversingssnelheid en 30W opladen bijna ongehoord voor deze prijs. De camera's zijn slechts gemiddeld en het LCD-scherm is helaas zwak, plus de beperkte plannen voor Android-updates kunnen sommige gebruikers een pauze geven.

Als je 5G-ondersteuning wilt overslaan en een kleiner scherm niet erg vindt, biedt de standaard Google Pixel 4a je een uitstekende camera, een beter 5,8-inch OLED-scherm en drie jaar aan Android-updates voor $ 49 meer. Ik zou persoonlijk die route volgen, maar als je budget maximaal $ 300 bedraagt of je bent ingesteld op functies zoals 5G-snelheden en een groot scherm, maakt de OnePlus Nord N10 5G indruk voor de prijs.

De OnePlus Nord N10 5G is een schokkend uitstekende deal voor slechts $ 300. Er is geen andere 5G-compatibele telefoon die dit soort functies levert voor de prijs.

OnePlus Nord N10 5G versus Google Pixel 4a 5G

Met zijn fantastische camera's, krachtiger 6,2-inch OLED-scherm en jarenlange beloofde Android-updates, heeft de Pixel 4a 5G opmerkelijke voordelen ten opzichte van de OnePlus Nord 10 5G, maar hij kost ook $ 200 meer. De Pixel 4a 5G is een goed geprijsde middenklasse 5G-telefoon, maar als je geen $ 499 aan een telefoon wilt uitgeven, krijg je nog steeds een geweldig apparaat met de Nord N10 5G.

Een indrukwekkende optie van $300

OnePlus blonk uit in het maken van budgetvlaggenschepen, maar op dit moment is het meest indrukwekkende brouwsel een budget 5G mid-ranger. De OnePlus Nord N10 is de beste 5G-telefoon die je voor $ 300 kunt kopen, en hij komt niet eens in de buurt. Het heeft enkele van de bekende zwakke punten van goedkopere telefoons, maar het heeft ook enkele onverwachte voordelen om wat al een behoorlijk sterke kernervaring is, op te pompen. Zonder grote problemen is dit de 5G-telefoon bij uitstek voor iedereen die geen $ 500 of meer wil uitgeven aan een handset.

Specs

  • Productnaam Nord N10 5G
  • Productmerk OnePlus
  • UPC 6921815613138
  • Prijs $300.00
  • Releasedatum januari 2021
  • Gewicht 1,08 lbs.
  • Productafmetingen 6,42 x 2,94 x 0,35 inch.
  • Kleur Middernachtijs
  • Garantie 1 jaar
  • Platform Android 10
  • processor Qualcomm Snapdragon 690
  • RAM 6GB
  • Opslag 128GB
  • Camera 64MP/8MP/2MP/2MP
  • Batterijcapaciteit 4, 300mAh
  • Poorten USB-C, 3,5 mm audio
  • Waterdicht N.v.t.

Aanbevolen: