192.168.2.1 Standaard IP-adres voor sommige thuisnetwerkrouters

Inhoudsopgave:

192.168.2.1 Standaard IP-adres voor sommige thuisnetwerkrouters
192.168.2.1 Standaard IP-adres voor sommige thuisnetwerkrouters
Anonim

Het standaard IP-adres van het lokale netwerk voor sommige breedbandrouters voor thuisgebruik, waaronder de meeste Belkin-modellen en sommige modellen gemaakt door Edimax, Siemens en SMC, is 192.168.2.1. Dit IP-adres is ingesteld op bepaalde merken en modellen wanneer ze voor het eerst worden verkocht, maar elke router of computer op een lokaal netwerk kan worden geconfigureerd om het te gebruiken.

Zoek je misschien in plaats daarvan naar 192.168.1.2?

192.168.2.1 gebruiken om verbinding te maken met een router

Alle routers gebruiken een IP-adres om verbinding te maken met de beheerdersconsole van de router en de instellingen ervan te configureren. Mogelijk hoeft u deze instellingen nooit te openen, omdat de meeste thuisrouters een wizardachtige interface bieden die u door de installatie leidt. Als u echter problemen heeft met het installeren van de router of als u een geavanceerde configuratie wilt uitvoeren, moet u mogelijk toegang krijgen tot de console van de router.

Image
Image

Als een router 192.168.2.1 gebruikt, log dan in op de routerconsole vanaf het lokale netwerk door dit IP-adres in de adresbalk van een webbrowser in te voeren:

https://192.168.2.1/

Eenmaal verbonden, vraagt een thuisrouter de gebruiker om een beheerdersgebruikersnaam en -wachtwoord. Deze combinatie van gebruikersnaam en wachtwoord is in de fabriek ingesteld, wordt gebruikt tijdens de eerste aanmelding en moet worden gewijzigd in iets dat veiliger is nadat de router is ingesteld.

We hebben lijsten samengesteld met de meest voorkomende combinaties van gebruikersnaam en wachtwoord voor Belkin-, Cisco-, D-Link-, Linksys- en NETGEAR-routers.

Sommige internetproviders voor thuis die routers en andere netwerkapparatuur aan huishoudens leveren, bieden een functie waarmee beheerders een beschrijvende naam in de webbrowser kunnen typen in plaats van het IP-adres. Belkin biedt bijvoorbeeld:

https://router

Image
Image

Problemen met aanmelden bij router oplossen

Als de browser reageert met een fout die lijkt op "Deze webpagina is niet beschikbaar", is de router offline - niet verbonden met het netwerk - of kan hij niet reageren vanwege een technisch probleem. Hier zijn enkele acties die u kunt ondernemen om de verbinding met de router te herstellen.

Het is ook mogelijk dat je op het verkeerde netwerk zit, wat vrij vaak voorkomt bij wifi. Mogelijk hebt u het verkeerde IP-adres verkeerd getypt, of er kan een soortgelijk probleem optreden. Zorg ervoor dat u nogmaals controleert of u naar het juiste IP-adres gaat.

Controleer de kabel

Zorg ervoor dat de ethernetkabel die de router met de modem verbindt, in goede staat is en stevig vastzit. Controleer voor niet-draadloze routers de kabel die het apparaat met de router verbindt.

Controleer de router

Controleer de LED-lampjes op de router om er zeker van te zijn dat de juiste indicatielampjes branden. De meeste routers geven bijvoorbeeld de verbindingsstatus weer met behulp van een internet-LED, draadloze LED en een genummerde LED die aangeeft op welke poort de computer is aangesloten. Vergelijk deze met de gebruikershandleiding van de fabrikant om er zeker van te zijn dat alle verbindingen geldig zijn.

Sluit de router opnieuw aan

Zo kunt u uw verbindingen resetten:

  1. Schakel de router uit. Er is mogelijk een aan / uit-schakelaar aan de achterkant, of u kunt de stekker uit het stopcontact halen.
  2. Wacht 15-30 seconden en zet de router dan weer aan.
  3. Probeer opnieuw verbinding te maken. Als het nog steeds niet lukt, ga dan verder met stap 4.

  4. Start je computer opnieuw op.
  5. Probeer opnieuw om opnieuw verbinding te maken.

Als je nog steeds problemen hebt met de router en geen verbinding kunt maken met de beheerconsole, neem dan contact op met de fabrikant van de router.

Beperkingen voor het gebruik van dit adres

Het adres 192.168.2.1 is een privé IPv4-netwerkadres, wat betekent dat het niet kan worden gebruikt om verbinding te maken met een router van buiten het thuisnetwerk. In plaats daarvan moet het openbare IP-adres van de router worden gebruikt.

Om IP-adresconflicten te voorkomen, kan slechts één apparaat tegelijk op het lokale netwerk 192.168.2.1 gebruiken. Thuisnetwerken met twee routers die tegelijkertijd draaien, moeten bijvoorbeeld worden ingesteld met verschillende adressen.

Om te bevestigen welk adres een lokale router gebruikt, zoekt u de standaardgateway die is ingesteld op alle apparaten die er momenteel op zijn aangesloten. Open op een Windows-pc het IP-adres van de router (de standaardgateway genoemd) met de opdracht ipconfig.

Image
Image

Om ipconfig te gebruiken, opent u de opdrachtprompt en voert u ipconfig inHiermee wordt een lijst weergegeven met de netwerkadapters van de computer. Op een laptop ziet u er waarschijnlijk twee, misschien 'Ethernet' en 'WiFi', zo niet meer. Het IP-adres van de router (ervan uitgaande dat de computer is aangesloten op het lokale netwerk) is de "Standaardgateway" onder de sectie Local Area Connection.

Dit adres wijzigen

U kunt het routeradres wijzigen, zolang het binnen het toegestane bereik voor privé-IP-adressen ligt. Hoewel 192.168.2.1 een veelvoorkomend standaardadres is, verbetert het wijzigen van het adres de beveiliging van het thuisnetwerk niet significant.

Routers die niet-standaard IP-adresinstellingen gebruiken, kunnen worden hersteld om de oorspronkelijke standaardinstellingen te gebruiken via het harde resetproces.

Aanbevolen: