10 tips en trucs om de Evernote-gebruikersinterface aan te passen

Inhoudsopgave:

10 tips en trucs om de Evernote-gebruikersinterface aan te passen
10 tips en trucs om de Evernote-gebruikersinterface aan te passen
Anonim

Dit is je gids voor tien manieren om het uiterlijk van Evernote aan te passen. De desktopversies hebben meer aanpassingsmogelijkheden dan de web- of mobiele versies, maar je zou nieuwe ideeën moeten kunnen vinden om deze tool voor het maken van aantekeningen op verschillende apparaten te gebruiken.

Wijzig het standaardlettertype in Evernote

Image
Image

Bureaubladversies van Evernote laten je een standaardlettertype voor notities specificeren. Dit betekent dat toekomstige notities worden gemaakt met het standaardlettertype.

Ga bijvoorbeeld in Windows naar Extra > Options > Note.

Gebruik Evernote-snelkoppelingen om het maken van aantekeningen nog eenvoudiger te maken

Image
Image

U kunt tot 250 snelkoppelingen maken voor notities, notitieblokken, stapels, zoekopdrachten en meer. De snelkoppelingszijbalk bevindt zich aan de linkerkant van het scherm en kan worden aangepast.

Bijvoorbeeld, in de Android-tabletversie, tik lang of klik met de rechtermuisknop op de notitie (zonder deze te openen) en selecteer Toevoegen aan snelkoppelingen. Of sleep een notitieblok naar de snelkoppelingen in de zijbalk aan de linkerkant.

Voeg een notitie toe aan het Evernote-startscherm

Image
Image

Wilt u een bepaalde notitie voorop en in het midden wanneer u Evernote opent? Het eerste dat je ziet is het Evernote-startscherm, dus plaats daar prioriteitsitems.

In de Android-tabletversie, tik lang of klik met de rechtermuisknop op de notitie voordat u deze opent en selecteer Startscherm.

Of selecteer het pictogram met drie vierkanten in de rechterbovenhoek terwijl u in de notitie bent en selecteer vervolgens Startscherm.

Aanpassen van notitieweergaven in Evernote

Image
Image

Als u wilt aanpassen hoe notities in een notitieblok worden weergegeven, gaat u naar de rechterbovenhoek om opties te vinden onder View. Het vervolgkeuzemenu heeft opties voor Kaarten, Uitgebreide kaarten, Snippets of Lijst, afhankelijk van uw accounttype en apparaat.

Je hebt een aantal opties voor het weergeven van notebooks op sommige apparaten. In de rechterbovenhoek van het scherm Notebooks kunt u schakelen tussen Lijstweergave en Rasterweergave.

Schakel linkerpaneelweergaven in of uit in Evernote

Image
Image

In de desktopversies van Evernote kun je de interface stroomlijnen door opties zoals notitie-, notitieblok-, tag- en navigatiepanelen in of uit te schakelen.

Het linkerpaneelscherm heeft bijvoorbeeld standaardinstellingen die u kunt aanpassen in de desktopversies. Selecteer bijvoorbeeld in Windows Bekijken > Linkerpaneel.

Pas de Evernote-werkbalk aan

Image
Image

In Evernote kun je de werkbalk aanpassen in desktopversies.

Open bijvoorbeeld in de Windows-versie een notitie en selecteer Tools > Customize Toolbar. Opties zijn onder meer het tonen of verbergen van gereedschappen of het invoegen van scheidingslijnen tussen gereedschappen, waardoor een georganiseerd uiterlijk ontstaat.

Taalopties wijzigen in Evernote

Image
Image

Evernote is beschikbaar in verschillende talen, inclusief woordenboekinstellingen.

In de Windows-desktopversie wijzigt u bijvoorbeeld de taal via Tools > Options > Language.

Automatische titel in Evernote in- of uitschakelen

Image
Image

In mobiele versies van Evernote is de standaardinstelling waarschijnlijk ingesteld dat titels automatisch worden gegenereerd.

Schakel het automatisch titelen van nieuwe notities in of uit door Instellingen > Instellingen voor het maken van notities te selecteren en vervolgens het vakje te selecteren of te deselecteren.

Toon of verberg de statusbalk in Evernote

Image
Image

In desktopversies kunt u het aantal woorden, het aantal tekens, de bestandsgrootte en meer weergeven door de statusbalk weer te geven. Zet dit aan of uit onder View.

Knipopties aanpassen in Evernote

Image
Image

Stel een standaard Evernote-notebookmap in voor webknipsels, om aan te passen hoe Windows wordt gestart en meer in de desktopversies.

In de Windows-desktopversie vindt u deze instellingen bijvoorbeeld onder Tools > Options > Clipping.

Aanbevolen: