Hoe betere ondersteuning ervoor kan zorgen dat uw telefoon langer meegaat

Inhoudsopgave:

Hoe betere ondersteuning ervoor kan zorgen dat uw telefoon langer meegaat
Hoe betere ondersteuning ervoor kan zorgen dat uw telefoon langer meegaat
Anonim

Belangrijkste afhaalrestaurants

  • Smartphones en andere slimme apparaten hebben betere ondersteuning op lange termijn nodig, zeggen experts.
  • Hoewel velen uitgebreide software-updates aanbieden, bieden veel telefoonfabrikanten nog steeds basishardwareondersteuning.
  • De behoefte aan ondersteuning op lange termijn wordt alleen maar groter naarmate er meer en meer apparaten beschikbaar komen.
Image
Image

Naarmate het aantal beschikbare smartphonemodellen wereldwijd toeneemt, zeggen experts dat de behoefte aan ondersteuning op lange termijn steeds groter wordt.

Samsung heeft onlangs aangekondigd dat slechts één van zijn nieuwe mid-range apparaten uit de A-serie minimaal drie jaar updates van het Android-besturingssysteem zou ontvangen. Degenen die de andere telefoons in de line-up kopen, krijgen geen gegarandeerde updates voor meer dan twee jaar.

Dit, zeggen experts, is gewoon weer een vermelding in de langlopende lijst met ondersteuningsproblemen die veel slimme apparaten de afgelopen jaren hebben gezien.

"Hardware- en softwareondersteuning is op lange termijn hard nodig voor consumenten, omdat er in het steeds veranderende landschap van technologie altijd nieuwe dingen uitkomen en nieuwe firmware en software die worden bijgewerkt naar apparaten dat kan ervoor zorgen dat dingen niet goed werken, "vertelde Mark Pauley, CEO van Axiom Armor, Lifewire in een e-mail.

Vechten tegen de toekomst

Als je ooit een smartphone hebt gekocht, dan ken je waarschijnlijk het gevoel dat gepaard gaat met het instellen van je nieuwe telefoon, om een paar maanden later te horen dat het bedrijf een nieuw item in de serie heeft uitgebracht.

Image
Image

Als dit gebeurt, kan het vaak lijken alsof je nieuwe apparaat een kortere levensduur heeft gekregen. Zodra de toegewezen hoeveelheid tijd is verstreken en de ondersteuning is opgedroogd, moet je overstappen op een nieuw apparaat.

Voor velen is deze levensverwachting veel te kort, waarbij de meeste grote Android-telefoons slechts drie jaar grote updates worden beloofd. Op dit moment hebben zowel LG als Samsung soortgelijke beloften gedaan, hoewel de sluiting van de mobiele activiteiten van LG sommigen heeft doen afvragen wat er van die belofte zal komen.

Software is zo'n essentieel onderdeel van de vergelijking om te beslissen welke smartphone je wilt kopen, en de beperkte ondersteuning is een belemmering waar velen mee te maken hebben. Met veel smartphones die al binnen het bereik van $ 500- $ 1.000 kosten, kan het zeer teleurstellend zijn om zoveel te betalen voor een apparaat dat al na een paar jaar verouderd aanvoelt.

Ondersteuning uitbreiden

Experts zoals Harriet Chan, marketingdirecteur en mede-oprichter van CocoFinder, een softwareontwikkelingsbedrijf, stellen ook voor dat fabrikanten speciale gemeenschapscentra creëren voor hun smartphonegebruikers.

Hardware- en softwareondersteuning is op lange termijn hard nodig voor consumenten omdat… er altijd nieuwe dingen uitkomen en nieuwe firmware en software die worden bijgewerkt…

"Ondersteuningsservice is zo belangrijk voor consumenten, omdat het de consumenten helpt met veelgestelde vragen en een breed scala aan technische ondersteuning biedt. Ondersteuningsteams bieden onder andere begeleiding bij elektronische apparatuur, software en kleding Deze informatie zal nuttig zijn voor consumenten om kleine technische problemen zelf op te lossen, "vertelde Chan Lifewire in een e-mail.

Velen bieden al diensten als deze aan. Door echter de ondersteuningsopties die ze al hebben uit te breiden, kunnen smartphonemakers een betrouwbaarder netwerk creëren voor gebruikers om de antwoorden te vinden die ze nodig hebben. Combineer dit met uitgebreide reparatie-opties, en je zou je smartphone veel langer kunnen laten werken dan normaal zou werken.

Nieuwe oplossingen

Het antwoord op deze problemen is echter niet alleen het verlengen van software-updates zoals Samsung, LG en anderen doen. In plaats daarvan zegt Pauley dat deze bedrijven zich ook moeten richten op het uitbreiden van hardware-ondersteuning.

Image
Image

"Apparaatfabrikanten kunnen de duur van de ondersteuning verlengen door op zijn minst beter beschikbare, opgeleide technici te hebben die telefonisch bereikbaar zijn. Aangezien dit voor de meeste fabrikanten niet altijd mogelijk is, werken ze samen met onafhankelijke reparatiewerkplaatsen en ondersteunend personeel is misschien wel het beste antwoord, "legde Pauley uit.

Door meer reparatiewerkplaatsen uit te rusten met de tools en vaardigheden die nodig zijn om hun telefoons te repareren, kunnen fabrikanten zoals Samsung, Apple en andere grote smartphonefabrikanten de ondersteuningsopties die klanten hebben uitbreiden.

Dit zou een enorme zegen zijn voor degenen die zich geen zorgen willen maken over wanneer de garantie voor hun apparaat afloopt of dat die garantie zelfs de problemen dekt die ze met hun apparaat hebben.

Bovendien zou het de levensduur van die apparaten kunnen verlengen, vooral als consumenten een paar extra voorzorgsmaatregelen nemen om hun apparaten veiliger te maken.

"Het gebruik van een goede schermbeschermer en een goede hoes is de beste verdedigingslinie tegen hardwarestoringen. Zowel firmware- als softwarestoringen zijn op een bepaald niveau onvermijdelijk, dus het nemen van een beschermingsplan kan in die gevallen helpen voor het geval er iets misgaat, "zei Pauley.

Aanbevolen: