Zal Big Tech zelfrijdende auto's versnellen?

Inhoudsopgave:

Zal Big Tech zelfrijdende auto's versnellen?
Zal Big Tech zelfrijdende auto's versnellen?
Anonim

Belangrijkste afhaalrestaurants

  • Microsoft is het nieuwste Big Tech-bedrijf dat investeert in zelfrijdend onderzoek en technologie.
  • Experts zeggen dat Big Tech helpt bij het helpen van autonome technologie om zelfrijdende auto's sneller te innoveren en normaliseren.
  • Er zullen hindernissen moeten worden genomen als Big Tech de ruimte betreedt, zoals privacykwesties en algemeen vertrouwen.
Image
Image

Microsoft sluit zich aan bij de zelfrijdende sector door samen te werken met GM om autonome technologie te creëren.

De Windows-maker is niet het enige bedrijf in Silicon Valley dat autonoom rijdt. In december onthulde Amazon's Zoox-dochteronderneming een zelfrijdende robotaxi die tot 120 km/u kan rijden. Hoewel Microsoft en Amazon geen autobedrijven zijn, zeggen experts dat hun expertise zal helpen om zelfrijdende voertuigen uiteindelijk te realiseren, maar niet zonder enige hindernissen.

"Spelers met grote namen zullen zeker helpen de snelheid te verhogen waarmee we zelfrijdende vloten kunnen uitrollen", schreef TerraNet-CEO Pär-Olof Johannesson in een e-mail aan Lifewire. "Big Tech heeft hun werk voor hen gedaan: prioriteit geven aan veiligheid bij hun uitrol."

Een zelfrijdende toekomst

Autonome voertuigtechnologie is in de maak sinds de jaren tachtig, maar we moeten zelfrijdende auto's nog echt normaal en verkrijgbaar maken. Natuurlijk zijn grote spelers zoals Tesla al succesvol op de markt, maar experts zeggen dat we meer innovatie nodig hebben om de technologie wijdverbreid en meer geaccepteerd te maken, en dat Big Tech daarbij zal helpen.

De auto-industrie zoals we die kennen zal waarschijnlijk voor altijd veranderen, wat goed en slecht kan zijn, afhankelijk van of je deze visie persoonlijk steunt.

"Er is veel expertise op het gebied van technologie, vooral in [kunstmatige intelligentie], waarvan ik denk dat het lang zou duren om in de autowereld zelf te creëren", Kelly Franznick, mede-oprichter en chief innovation officer bij Blink, vertelde Lifewire in een telefonisch interview.

Franznick zei dat dit soort externe expertise nodig is voor gevestigde autofabrikanten om zelfrijdende technologie te ontwikkelen en te implementeren. Hij voegde eraan toe dat Big Tech deze ruimte nu ineens betreedt omdat mensen eindelijk beseffen dat we op weg zijn naar een zelfrijdende toekomst.

Image
Image

"Veel mensen zien [zelfrijdende auto's] nu als onvermijdelijk - het is niet alleen meer een experiment, maar ze zien het echt als een levensvatbare toekomst", zei Franznick.

De toekomst van elk huishouden met een autonoom voertuig in hun garage is echter nog ver weg, en Franznick denkt dat de technologie voor het eerst zal verschijnen in andere soorten vervoer.

"Misschien worden zelfrijdende auto's of bestelwagens over 3-5 jaar de nieuwe norm", zei hij.

Potentiële wegversperringen

Zoals met alle nieuwe technologie, hebben zelfrijdende voertuigen zeker een lange weg te gaan om de mainstream te worden. En omdat Big Tech er nu bij betrokken is, zijn er andere problemen aan die wegversperringen toegevoegd.

Een potentieel probleem is het algehele gebrek aan vertrouwen dat veel mensen, waaronder de overheid, hebben in Big Tech-bedrijven. Microsoft en Amazon lopen beide onder antitrustonderzoeken en er zijn ook problemen geweest met de privacy van gebruikers.

Experts zeggen dat wanneer je zelfrijdende AI-mogelijkheden in voertuigen introduceert, ze kwetsbaarder zullen worden voor privacykwesties, bovenop de bestaande privacyzorgen van Big Tech.

Image
Image

"Bijvoorbeeld zero-day exploits die een volledige overname van de functies van de auto mogelijk maken of het privacybeleid met betrekking tot diensten zoals OnStar", schreef Ashley Simmons, een webmaster bij avoidthehack!, in een e-mail aan Lifewire."Dit probleem wordt verergerd met de introductie van Big Tech vanwege de vele privacykwesties die ermee gepaard gaan."

Voor zover de overheid Big Tech in de autonome ruimte reguleert, zeggen experts echter dat deze sector de minste van hun zorgen is.

"Als er een Big Tech-breuk komt, betwijfel ik of de regeringsfunctionarissen vooruitziend genoeg zullen zijn om na te denken over waar autonome auto's in die mix zullen zijn, "zei Franznick. "Ik zie het niet als een grote zorg."

Big Tech heeft hun werk voor hen gedaan: geef prioriteit aan veiligheid bij hun uitrol.

Dan is er de kwestie van het veranderen van de rijcultuur en het overtuigen van bestuurders om de controle weg te gooien ten gunste van zelfrijdende auto's.

"De auto-industrie zoals we die kennen zal waarschijnlijk voor altijd veranderen, wat goed en slecht kan zijn, afhankelijk van of je deze visie persoonlijk steunt", schreef Cody Crawford, mede-oprichter bij Low Offset, aan Lifewire in een e-mail."Echte autopuristen die houden van hun handgeschakelde transmissies zullen niet gemakkelijk worden beïnvloed, hoe luxe de technologie ook is."

Anderen geloven echter dat Big Tech ons zal helpen om op een punt te komen waarop we autonome technologie kunnen vertrouwen en eindelijk achter het idee kunnen komen om passagier te worden in plaats van chauffeur.

"Als Big Tech-bedrijven achter de inspanningen staan, denk ik dat het mensen in zekere zin een gevoel van comfort zal geven", zei Franznick. "Bedrijven op die schaal kunnen waarschijnlijk lobbyen en ook helpen bij het consumeren en op de markt brengen van sommige van deze grote veranderingen."

Aanbevolen: