Het is officieel. Netflix voegt door advertenties ondersteunde laag toe

Het is officieel. Netflix voegt door advertenties ondersteunde laag toe
Het is officieel. Netflix voegt door advertenties ondersteunde laag toe
Anonim

Het gaat eindelijk gebeuren. Na maanden van speculatie en hints door het bedrijf, zal streaminggigant Netflix zich aansluiten bij Hulu, Peacock, Paramount Plus en andere contentproviders door een advertentie-ondersteund abonnementsniveau aan te bieden.

Zowat iedereen op de planeet verwachtte deze stap, maar er zat een verrassing in de aankondiging. Netflix geeft veel van de technisch zware aspecten van deze service door aan computergigant Microsoft.

Image
Image

Wacht, Microsoft? Het bedrijf treedt op als de "technologie- en verkooppartner" van de streamer en maakt gebruik van zijn marketingvermogen om contact te leggen met potentiële adverteerders en zijn technologieplatform om de advertenties te implementeren.

Netflix zegt dat het om een aantal redenen voor Microsoft heeft gekozen, waaronder de focus van het bedrijf op privacybescherming voor gebruikers.

"Microsoft heeft het bewezen vermogen om al onze advertentiebehoeften te ondersteunen terwijl we samenwerken om een nieuw advertentie-ondersteund aanbod op te bouwen", schreef Netflix COO Greg Peters. "Belangrijker is dat Microsoft de flexibiliteit bood om in de loop van de tijd te innoveren, zowel aan de technologie- als aan de verkoopkant."

Beide bedrijven blijven stil over prijzen en beschikbaarheid, maar Netflix heeft verklaard dat het advertentie-ondersteunde abonnement geen bestaande abonnementen zal vervangen, zoals de advertentievrije basis-, standaard- en premiumabonnementen.

Het kan ook een tijdje duren voordat de laag beschikbaar komt voor consumenten, aangezien COO Peters zegt dat de technologie nog in de "zeer vroege dagen" staat en ze veel hindernissen moeten nemen.

Dit is niet de eerste keer dat de twee reuzen samenwerken. De originele Netflix Watch Instantly-functie, in 2007, werd mogelijk gemaakt door Microsoft's Silverlight, en de Xbox 360 was de eerste gameconsole die een HD Netflix-streaming-app ontving.

Aanbevolen: