Muziek op een iPod zetten

Inhoudsopgave:

Muziek op een iPod zetten
Muziek op een iPod zetten
Anonim

Wat te weten

  • iTunes: ga naar het tabblad Music, schakel het selectievakje Sync Music in, kies de gewenste nummers en selecteer vervolgensToepassen.
  • Nieuwe Macs: je iTunes-muziekbibliotheek bevindt zich in de Muziek-app en je kunt muziek overzetten naar je iPod met behulp van de Finder.
  • iPod touch: synchroniseer muziek van iCloud en download muziek-apps voor iOS zoals Pandora, Spotify en Apple Music.

Dit artikel legt uit hoe je muziek op een iPod zet die geen verbinding met internet heeft, inclusief de iPod Classic, iPod Mini, iPod Nano en iPod Shuffle.

Muziek op een iPod Classic, Mini, Nano en Shuffle zetten

Zorg ervoor dat iTunes op je computer is geïnstalleerd en dat je muziek hebt toegevoegd aan je iTunes-bibliotheek. U kunt muziek krijgen door nummers van cd's te rippen, deze van internet te downloaden en deze onder andere te kopen in online winkels zoals de iTunes Store.

Apple verving iTunes voor Mac in 2019 met de release van macOS Catalina. Je iTunes-muziekbibliotheek bevindt zich nu in de Muziek-app, maar je zet muziek over naar je iPod met behulp van de Finder. Wanneer u uw iPod op de Mac aansluit, verschijnt deze in de Finder. U hoeft alleen maar bestanden naar het apparaat te slepen en neer te zetten. Windows-pc-gebruikers kunnen iTunes voor Windows nog steeds gebruiken.

  1. Sluit je iPod aan op je computer met de meegeleverde USB-kabel. Je kunt niet zomaar een kabel gebruiken; je hebt er een nodig die past op Apple's Dock Connector of Lightning-poort, afhankelijk van je model. Als iTunes nog niet op uw computer is geopend, wordt het nu geopend. Als u uw iPod nog niet hebt ingesteld, leidt iTunes u door het installatieproces.

  2. Nadat u het installatieproces hebt doorlopen of als uw iPod al is ingesteld, ziet u het hoofdscherm van de iPod-beheer. Als u het niet ziet, klikt u op het iPod-pictogram in iTunes om naar dit scherm te gaan. Het scherm toont een afbeelding van je iPod en heeft een aantal tabbladen aan de zijkant of aan de bovenkant, afhankelijk van de versie van iTunes die je hebt. Het eerste tabbladmenu is Muziek Selecteer het.
  3. De eerste optie op het tabblad Music is Sync Music. Vink het vakje ernaast aan. Als je dat niet doet, kun je geen nummers downloaden.
  4. De beschikbare opties zijn:

    • Volledige muziekbibliotheek doet wat het zegt. Het synchroniseert alle muziek in je iTunes-bibliotheek met je iPod (als de ruimte het toelaat).
    • Sync Geselecteerde afspeellijsten, artiesten en genres stellen je in staat de muziek te kiezen die op je iPod gaat met behulp van die categorieën. Vink de vakjes aan naast de items die u wilt synchroniseren.
    • Muziekvideo's opnemen synchroniseert alle muziekvideo's in uw iTunes-bibliotheek met uw iPod (ervan uitgaande dat deze video kan afspelen).
  5. Voor meer nauwkeurige controle over de nummers die worden gesynchroniseerd met je iPod, maak je een afspeellijst en synchroniseer je alleen die afspeellijst of schakel je nummers uit om te voorkomen dat ze aan je iPod worden toegevoegd.

  6. Selecteer Toepassen onderaan het iTunes-venster nadat je de instellingen hebt gewijzigd en hebt bepaald welke nummers je wilt downloaden.

    Hiermee begint het proces van het synchroniseren van nummers naar je iPod. Hoe lang het duurt, hangt af van het aantal nummers dat u downloadt. Wanneer de synchronisatie is voltooid, hebt u met succes muziek toegevoegd aan uw iPod.

  7. Als u andere inhoud wilt toevoegen, zoals audioboeken of podcasts (als uw iPod deze ondersteunt), zoekt u naar andere tabbladen in iTunes, in de buurt van het tabblad Muziek. Klik op de juiste tabbladen en kies uw opties op die schermen. Synchroniseer opnieuw en die inhoud wordt ook naar uw iPod overgebracht.

In sommige oudere versies van iTunes kon je muziek synchroniseren met mp3-spelers die door andere bedrijven dan Apple zijn gemaakt. Lees meer over alle niet-Apple MP3-spelers die compatibel waren met iTunes.

Muziek op een iPhone of iPod Touch zetten

De vroege iPods waren allemaal beperkt tot het synchroniseren met iTunes, maar dat is niet het geval met de iPhone en iPod touch. Omdat die apparaten verbinding kunnen maken met internet en apps kunnen uitvoeren, hebben ze veel meer opties om muziek toe te voegen.

Image
Image

iPods synchroniseren met iTunes, niet met iCloud

De iPod Classic, iPod Mini, iPod Nano en iPod Shuffle hebben geen eigen internetverbinding. Als je er media op wilt zetten, gebruik je het iTunes-programma op je desktop- of laptopcomputer om nummers naar de iPod te downloaden, met behulp van een proces dat synchronisatie wordt genoemd, niet iCloud. Deze iPods ondersteunen geen streaming muziekdiensten zoals Spotify of Apple Music.

Als je je iPod aansluit op een computer waarop iTunes draait, kun je bijna alle muziek en, afhankelijk van het model dat je hebt, andere inhoud, zoals video, podcasts, foto's en audioboeken op die computer, aan de iPod toevoegen.

Aanbevolen: