Hoe Jay-Ann Lopez gaming inclusief maakt

Inhoudsopgave:

Hoe Jay-Ann Lopez gaming inclusief maakt
Hoe Jay-Ann Lopez gaming inclusief maakt
Anonim

Belangrijkste afhaalrestaurants

  • De vrouwen in de game-industrie doen grote dingen om gamen voor iedereen inclusief te maken.
  • Jay-Ann Lopez is vooral bekend vanwege het oprichten van Black Girl Gamers en het pleiten voor diversiteit en inclusiviteit in gaming.
  • Lopez wil meer zwarte vrouwen vertegenwoordigd zien in de ontwikkeling en het creëren van content van gaming.
Image
Image

Vrouwen egaliseren het speelveld in de game-industrie. De belangrijkste spelers die vrouwen in gaming vormen, schudden de status-quo vrijwel op alle gebieden door elkaar.

Jay-Ann Lopez, de maker van Black Girl Gamers (BGG), pleit niet alleen voor meer vrouwen in gaming, maar ook voor meer gekleurde vrouwen in gaming en een meer inclusieve en diverse sfeer voor alle gamers. In een industrie die grotendeels wordt gedomineerd door blanke mannen, is BGG hier om dat te veranderen.

"Ik wil dat mijn nalatenschap bekend staat als een van de mensen die gaming in het algemeen heeft gediversifieerd en het landschap van gaming op verschillende manieren heeft veranderd", vertelde Lopez aan Lifewire in een telefonisch interview.

Niveau één

Lopez was lang voordat ze de game-industrie diversifieerde, een klein meisje dat graag Super Mario speelde.

"Ik kocht mijn eerste console - Super Nintendo - toen ik 6 of 7 was", zei ze.

Hoewel ze dol was op gamen, vertelde ze eerder aan BBC Radio 4 dat ze racistische en seksistische opmerkingen van andere spelers kreeg tijdens het spelen van haar favoriete games, en ze werd er moe van.

Pas in 2015 brak Lopez door in de game-industrie om deze fundamenteel te veranderen. Toen richtte ze BGG op als een Facebook-groep, en het is sindsdien uitgegroeid tot een multi-platform, online gaming-community die de inclusiviteit van gaming promoot.

De community is uitgegroeid tot meer dan 80.000 volgers op Twitch, Twitter, Facebook en Instagram, met meer dan 7.000 officiële leden wereldwijd. BGG organiseert workshops en evenementen die de stemmen van zwarte vrouwen in gaming versterken, evenals advies en begeleiding voor vrouwen die willen doorbreken in het veld, of dat nu aan de kant van de ontwikkeling van games is of als maker van inhoud.

De regels van BGG zijn eenvoudig: geen racisme, anti-LGBTQA of bekwaamheid; geen haatdragende taal of seksisme; geen gaming op de achterbank; en wees respectvol naar anderen. Het is een inclusieve community met streamers zoals SheGamerxo, FindingKyKy en KeekeexBabyy, die dagelijks spelen.

Niveau twee

Lopez zei dat een ander belangrijk aspect van BGG zijn stem op sociale media is en gamingbedrijven verantwoordelijk houdt.

"Veel bedrijven hebben hun interne diversiteitskwesties nog steeds niet aangepakt", zei ze. "Soms is onze strijd het ontcijferen van wat bedrijven eigenlijk het werk doen, in tegenstelling tot het symboliseren van BGG."

Maar dankzij zinvolle partnerschappen met grote bedrijven zoals Facebook voor BGG's Gamer Girls Night In, Twitch voor de Black Girl Gamers Online Summit en Intel's AnyKey-organisatie heeft BGG meer vrouwelijke gamers kunnen bereiken en hun stem kunnen laten horen.

Image
Image

Lopez zei dat haar grootste inspiratie en rolmodellen zijn ontstaan door het creëren van BGG.

"De vrouwen van wie ik altijd feedback heb gevraagd, waren vrouwen in de [BGG]-gemeenschap", zei ze.

Ze zei dat de structuur van BGG - van het communitymanagementteam tot de officiële BGG-streamers - haar blijft inspireren om door te gaan, ondanks de strijd.

"Er zijn aanvallen op mij geweest, en het platform en het doel ervan - niet iedereen binnen de zwarte gemeenschap of daarbuiten is het ermee eens," zei ze.

Niveau drie

Toch blijven zij en de BGG-gemeenschap doorgaan om diversiteit en inclusie in gaming een echte realiteit te maken in plaats van slechts een eendaagse ideale wereld.

"Ik zou graag meer diversiteit zien in organisaties - vrouwen in het algemeen aan het roer van gamingbedrijven", zei ze.

Wat de echte games betreft, zei Lopez dat er een duidelijke behoefte is aan meer vrouwelijke personages, vooral in franchises met grote namen.

"Er zijn zoveel verschillende mannelijke representaties van franchisespellen en we hebben niet genoeg vrouwen", zei ze. "En ik bedoel niet alleen geseksualiseerde representaties en niet alleen blanke representaties."

Voor die meisjes die denken dat ze niet in de game-industrie thuishoren, heeft Lopez wat advies.

"Zoek de vrouwen die al in de industrie werken en vind een mentor", zei ze. "Gebruik sociale media om contact te maken en wees niet bang om contact te zoeken."

Lopez zei vooral dat je jezelf het beste kunt zijn als je door wilt breken in de game-industrie.

"Opvallen in je uniciteit," zei Lopez.

Aanbevolen: