De Yamaha A-S1100 analoge geïntegreerde stereoversterker

Inhoudsopgave:

De Yamaha A-S1100 analoge geïntegreerde stereoversterker
De Yamaha A-S1100 analoge geïntegreerde stereoversterker
Anonim

De meeste thuisbioscoop-audiosystemen worden gebruikt om films te kijken en naar muziek te luisteren. Voor sommige toegewijde audiofielen is een thuisbioscoopontvanger gewoon niet geschikt voor serieus luisteren naar muziek. Voor hen is alleen een speciaal tweekanaals audiosysteem voldoende.

Als je zo'n opstelling nodig hebt, heeft Yamaha een indrukwekkende reeks tweekanaalsversterkers. Een onderscheidend aanbod in deze categorie is de A-S1100.

De Yamaha A-S1100 is niet meer leverbaar en wordt dus niet meer geproduceerd. Je kunt nog steeds gebruikte A-S1100-versterkers online vinden.

Kracht achter geweldige styling

De Yamaha A-S1100 is een tweekanaals geïntegreerde stereoversterker met een robuuste constructie en styling. Het bevat een zwarte of zilveren afwerkingsoptie, houten zijpanelen en een onderscheidend voorpaneel met grote linker- en rechterkanaal analoge niveau-/wattmeters.

Het voorpaneel bevat ook grote bas-, treble- en balansregelaars, evenals een roterende ingangskeuzeschakelaar en een grote, klassieke volumeregeling.

Image
Image

De A-S1100 heeft een voeding met grote capaciteit achter het voorpaneel en de bedieningselementen die gedurende lange perioden continu stroom kunnen leveren. Het biedt ook een snelle herstel- en reactietijd voor audiopieken.

Image
Image

Het uitgangsvermogen van de Yamaha A-S1100 is 90 WPC (watt per kanaal), met een testtoonbereik van 20 Hz tot 20 kHz met een belasting van 8 ohm en een THD van 0,07% (totale harmonische vervorming).

De Yamaha A-S1100 is geen lichtgewicht op het gebied van versterkers. Met een gewicht van ongeveer 50 pond is hij zwaarder dan de meeste thuisbioscoopontvangers, dus voorzichtigheid is geboden bij het optillen of verplaatsen.

Raadpleeg ons artikel Inzicht in de specificaties van het uitgangsvermogen van de versterker voor meer informatie over wat deze vermelde vermogenswaarden betekenen met betrekking tot reële omstandigheden.

Connectiviteit

De Yamaha A-S1100 heeft alle benodigde aansluitingen die nodig zijn voor een goede tweekanaals audio-luisteropstelling.

Om te beginnen zijn er drie sets analoge RCA-stereo-ingangen, evenals een audio-opname in/uit-opnamelus (voor het aansluiten van een cd-recorder, audiocassettedeck of andere opnameapparaten). Er is ook een pre-amp out/main in de lus voor aansluiting op een externe versterker.

Er is een speciale phono-draaitafelingang voor het luisteren naar vinylplaten die plaats biedt aan phono-cartridges met bewegende magneet (MM) en bewegende spoel (MC). Deze zijn schakelbaar via een bediening op het voorpaneel.

Image
Image

Wat betreft luidsprekeraansluitingen, biedt de A-S1100 zowel A- als B-luidsprekeruitgangsaansluitingen, die ook kunnen worden geconfigureerd voor een bi-wiring-opstelling met behulp van zware messing opschroefbare luidsprekeraansluitingen.

U kunt luidsprekers van 4 of 8 ohm aansluiten als u de A- of B-luidsprekerverbindingsopties gebruikt. Als u echter tegelijkertijd A- en B-luidsprekers gebruikt (ook voor bi-wiring), mag u alleen luidsprekers van 8 ohm gebruiken.

In tegenstelling tot een thuisbioscoopontvanger of -versterker die een Zone 2-functie heeft, wordt hetzelfde audiosignaal naar zowel de A- als de B-luidsprekers gestuurd als die functie wordt gebruikt.

Image
Image

Voor privé luisteren heeft de AS-1100 ook een aan de voorzijde gemonteerde 1/4-inch hoofdtelefoonaansluiting.

Een luidspreker-type verbindingsoptie die u echter niet zult vinden op de Yamaha A-S110 is een subwooferuitgang. Gebruik voor de beste luisterresultaten een set goede full-range vloerstaande luidsprekers in plaats van boekenplanken.

Bedieningsopties

Bedieningsopties omvatten de meegeleverde afstandsbediening en IR-sensor-plug-in-aansluitingen op het achterpaneel (met het label Remote). Hierdoor kan de A-S1100 aan het zicht worden onttrokken of kan een ander compatibel apparaat met een IR-sensoringang worden bediend. Er is ook een 12 volt-trigger aanwezig, die een extra compatibel onderdeel kan in- of uitschakelen.

De afstandsbediening van de A-S1100 kan bepaalde Yamaha-tuners en cd-spelers bedienen.

Image
Image

Wat de A-S1100 mist

Omdat de A-S1100 een geïntegreerde versterker is, heeft hij geen digitale optische/coaxiale of USB-ingangen, een ingebouwde AM/FM-tuner, internetradio of toegang tot bediening via smartphone-apps, zoals je vaak doet vinden in een thuisbioscoop of stereo-ontvangers.

Als je van deze functies wilt profiteren in een tweekanaalsopstelling, kun je misschien tweekanaals netwerkstereo-ontvangers proberen of Yamaha's T-S500 AM/FM-tuner toevoegen.

The Bottom Line

De Yamaha A-S1100 is een hoogwaardige geïntegreerde versterker die een helder en krachtig geluid levert voor serieus muziek luisteren.

De A-S1100 is ontworpen als match met Yamaha's high-end CD-S2100 cd-speler. Toch kun je het gebruiken met elke audiobron die analoge audio-uitgangen heeft. U kunt de A-S1100 ook gebruiken als onderdeel van een audiosysteem voor een tweede of derde zone in combinatie met thuisbioscoopontvangers die over meerdere zones beschikken.

De A-S1100 is verkrijgbaar in zilver of zwart.

Aanbevolen: