Slimme sjaal meet de reacties van fans tijdens voetbalwedstrijden

Slimme sjaal meet de reacties van fans tijdens voetbalwedstrijden
Slimme sjaal meet de reacties van fans tijdens voetbalwedstrijden
Anonim

Stel je voor dat je je favoriete sportteam ziet spelen, de frustratie van een nederlaag en het zoete gejuich van de overwinning voelt. Wat als er een draagbaar apparaat was dat die emotionele gegevens zou kunnen kwantificeren?

Nou, Cisco heeft precies dat gecreëerd, in samenwerking met Manchester City, de Britse voetbalspeler. Het paar heeft een slimme sjaal ontwikkeld die fysiologische gegevens meet en deze metingen verta alt naar een beoordeling van de emoties van fans terwijl ze kijken hoe Man City het opneemt tegen concurrenten.

Image
Image

De sjaal heeft een gepatenteerde EmotiBit-sensor die tijdens het dragen op de nek rust. Deze sensor bevat verschillende geïntegreerde kleinere sensoren, waaronder een PPG-sensor voor hartslag, versnellingsmeter, temperatuursensor en elektrodermale activiteit (EDA) sensor. Ze werken samen om een overvloed aan veranderingen te meten terwijl fans van Man City de laatste wedstrijd bekijken.

De EDA-sensor, in het bijzonder, meet kleine veranderingen in huidzweet, wat zich verta alt in een nauwkeurige meting van uw stress en emotionele toestand. De voetbalorganisatie hoopt deze sjaals te gebruiken om gekwantificeerde gegevens te verzamelen over de beweging, hartslag en emotionele toestand van haar fans.

Image
Image

The Connected Scarf bevindt zich voorlopig in een beperkte bètaversie en wordt gratis uitgedeeld aan geselecteerde fans in Manchester en New York City, waar het zusterteam van Man City, New York City FC, speelt.

De club merkt op dat deze sjaals vanaf volgend seizoen wereldwijd verkrijgbaar zullen zijn, maar heeft geen prijsinformatie vrijgegeven, noch hebben ze gezegd hoe ze van plan zijn de gegevens te gebruiken of stappen aangekondigd om de privacy van dragers te beschermen.

Aanbevolen: