RF-interferentie met draadloze domotica-apparaten

Inhoudsopgave:

RF-interferentie met draadloze domotica-apparaten
RF-interferentie met draadloze domotica-apparaten
Anonim

Naarmate het aantal draadloze apparaten dat in huis wordt gebruikt toeneemt, wordt draadloze huisautomatisering steeds gevoeliger voor radiofrequentie-interferentie. De populariteit van draadloze technologieën, zoals Z-Wave, ZigBee en andere protocollen, heeft een revolutie teweeggebracht in de domotica-industrie. Gooi Wi-Fi en Bluetooth in de mix en je hebt een huis vol radiofrequenties.

Draadloze producten zoals telefoons, intercoms, computers, beveiligingssystemen en luidsprekers kunnen allemaal leiden tot minder dan optimale prestaties in uw draadloze domoticasysteem.

Testen op RF-interferentie

Image
Image

Een gemakkelijke manier om te bepalen of uw draadloze domoticasysteem RF-interferentie ondervindt, is door apparaten dicht bij elkaar te plaatsen. Als de werking verbetert wanneer de apparaten naast elkaar staan, ervaart u waarschijnlijk RF-interferentie wanneer ze zich op hun gebruikelijke locatie bevinden.

Insteon- en Z-Wave-producten werken op 915 MHz-signaalfrequenties. Omdat deze snelheden ver verwijderd zijn van de 2,4 GHz of 5 GHz wifi-frequenties, is het onwaarschijnlijk dat ze met elkaar interfereren. Insteon- en Z-Wave-apparatuur interfereren echter mogelijk met elkaar.

De meeste ZigBee-producten werken doorgaans op 2,4 GHz. ZigBee-huisautomatiseringssystemen zenden uit met een laag vermogen, waardoor het risico dat ze interfereren met wifi verwaarloosbaar is. Wi-Fi-netwerken kunnen echter RF-interferentie genereren voor ZigBee-apparaten.

Bottom Line

Als u draadloze automatiseringstechnologie gebruikt, verbetert het gebruik van meer apparaten de systeemprestaties. Omdat draadloze domotica in een mesh-netwerk werkt, creëert het toevoegen van meer apparaten extra paden voor de signalen om van bron naar bestemming te reizen. Extra paden verhogen de betrouwbaarheid van het systeem.

Signaalsterkte is belangrijk

RF-signalen verslechteren snel als ze door de lucht reizen. Hoe sterker het domotica-signaal, hoe gemakkelijker het voor het ontvangende apparaat is om het te onderscheiden van elektrische ruis. Het gebruik van producten met een sterke output verhoogt de betrouwbaarheid van het systeem doordat het signaal verder kan reizen voordat het verslechtert. Bovendien verhoogt het houden van volledig opgeladen batterijen in op batterijen werkende apparaten de sterkte van het verzonden signaal. Wanneer de batterijen beginnen te slijten, gaan de systeemprestaties achteruit.

Overweeg een nieuwe locatie

Het verplaatsen van een draadloos huisautomatiseringsapparaat naar een nieuwe locatie kan de prestaties aanzienlijk beïnvloeden. RF staat bekend om het hebben van warme en koude plekken. Soms kan het verplaatsen van een apparaat door de kamer of zelfs een paar meter afstand een dramatische verbetering van de apparaatprestaties opleveren. Om het risico van interferentie tussen ZigBee- en wifi-apparaten te beheersen, is het het beste om alle ZigBee-apparaten uit de buurt te houden van draadloze routers en andere bronnen van radio-interferentie, zoals magnetrons.

Aanbevolen: