Hoe valse sneeuw aan een foto toe te voegen met GIMP

Inhoudsopgave:

Hoe valse sneeuw aan een foto toe te voegen met GIMP
Hoe valse sneeuw aan een foto toe te voegen met GIMP
Anonim

Wat te weten

  • Ga naar Layer > Nieuwe laag > Voorgrondkleur > OK. Ga naar Filters > Ruis > RGB-ruis. Sleep Value naar 0,70 en Alpha helemaal naar links.
  • Klik op OK. Ga naar Layers > Mode > Screen, ga dan naar Filters> Vervaging > Gaussiaans vervagen . Stel horizontale en verticale ingangen in op 2.
  • Gebruik de Eraser tool en een grote, zachte borstel om de look willekeurig te maken. Ga naar Layer > Dupliceer laag om het sneeuweffect zwaarder te maken.

Dit artikel legt uit hoe je een sneeuweffect aan een foto kunt toevoegen met behulp van de gratis op pixels gebaseerde afbeeldingseditor GIMP. Deze techniek kan allerlei soorten afbeeldingen en projecten een winters gevoel geven.

Open een foto

Als je een afbeelding hebt met sneeuw op de grond, is dat misschien een goede keuze, maar je kunt leuke en surrealistische effecten produceren door nepsneeuw toe te voegen aan allerlei soorten foto's.

Ga naar File > Open en navigeer naar de geselecteerde afbeelding en klik erop om deze te selecteren voordat u op de Open knop.

Image
Image

Een nieuwe laag toevoegen

De eerste stap is het toevoegen van een nieuwe laag die het eerste deel van ons nepsneeuweffect wordt. Als de voorgrondkleur in de Toolbox niet is ingesteld op zwart, drukt u op de 'D' toets op uw toetsenbord. Dit stelt de voorgrondkleur in op zwart en de achtergrond op wit.

Ga nu naar Layer > New Layer en klik in het dialoogvenster op de Voorgrondkleurkeuzerondje, gevolgd door OK.

Image
Image

Ruis toevoegen

De basis van het nepsneeuweffect is het RGB-ruisfilter en dit wordt toegepast op de nieuwe laag.

  1. Ga naar Filters > Ruis > RGB-ruis en zorg ervoor dat de Onafhankelijke RGB checkbox is niet aangevinkt.

    Image
    Image
  2. Sleep nu de Value schuifregelaar totdat deze is ingesteld op ongeveer 0,70.

    Image
    Image
  3. Sleep de Alpha schuifregelaar helemaal naar links.

    Image
    Image
  4. Klik op OK. De nieuwe laag wordt nu bedekt met witte stippen.

    Image
    Image

Laagmodus wijzigen

Het wijzigen van de laagmodus is zo eenvoudig als je zou kunnen hopen, maar de resultaten zijn behoorlijk dramatisch.

Selecteer bovenaan het palet Lagen de vervolgkeuzepijl rechts van de instelling Modus en selecteer de instelling Scherm. Het resultaat is behoorlijk effectief voor het nepsneeuweffect, maar we kunnen het verder aanpassen.

Image
Image

Vervaag de sneeuw

Een beetje Gaussiaans vervagen kan het effect iets natuurlijker maken.

Ga naar Filters > Vervagen > Gaussiaans vervagen en stel in het dialoogvenster de en verticale ingangen tot twee. Je kunt een andere instelling gebruiken als je de voorkeur geeft aan het uiterlijk, en misschien moet je dat ook doen als je een afbeelding met een aanzienlijk andere resolutie gebruikt.

Image
Image

Randomiseer het effect

De nep-sneeuwlaag is vrij uniform in zijn dichtheid over het hele beeld, dus het gummetje kan worden gebruikt om delen van de sneeuw te vervagen om het onregelmatiger te laten lijken.

Selecteer het Gummetje en kies in de gereedschapsopties die onder de gereedschapskist verschijnen een redelijk grote zachte borstel. Je kunt nu willekeurig over de laag schilderen met het gummetje om sommige gebieden transparanter te maken dan andere.

Image
Image

Dupliceer de laag

Het effect suggereert momenteel vrij lichte sneeuw, maar het kan zwaarder lijken door de laag te dupliceren.

Ga naar Layer > Duplicate Layer en een kopie van de nep-sneeuwlaag zal boven het origineel worden geplaatst en je zult zien dat de sneeuw nu zwaarder lijkt.

Je kunt verder met het effect spelen door delen van deze nieuwe laag te wissen of de Dekking schuifregelaar in het lagenpalet aan te passen. Als je een nep-blizzard wilt, dupliceer je de laag gewoon opnieuw.

Je kunt ook leren hoe je nepregen aan een foto kunt toevoegen met GIMP,

Aanbevolen: