Hoe meerdere e-mailontvangers correct te scheiden

Inhoudsopgave:

Hoe meerdere e-mailontvangers correct te scheiden
Hoe meerdere e-mailontvangers correct te scheiden
Anonim

Wat u moet weten

Dit artikel legt uit hoe u meerdere e-mailadressen kunt invoegen in het To: kopveld, of de Cc : of Bcc: velden om meer ontvangers toe te voegen. Wanneer u meerdere e-mailadressen in een van deze kopvelden invoert, zorg er dan voor dat u ze correct scheidt.

Deze instructies zijn van toepassing op alle e-mailclients, zowel op desktop als op mobiele apparaten.

Gebruik een komma als scheidingsteken

De meeste - niet alle - e-mailclients vereisen dat u een komma gebruikt om meerdere e-mailadressen te scheiden in een van hun koptekstvelden. Voor deze e-mailproviders is de juiste manier om e-mailadressen in de kopvelden te scheiden:

[email protected], [email protected], [email protected]

enzovoort. Voor negen van de tien e-mailprogramma's zijn komma's de juiste keuze. Ze werken prima, tenzij u Microsoft Outlook gebruikt. Sommige e-mailclients, zoals Gmail voor Android, accepteren een komma of een puntkomma.

Een uitzondering op de regel

Outlook en elk ander e-mailprogramma dat naar namen zoekt in de indeling voor achternaam en voornaam, waarbij het programma de komma als scheidingsteken gebruikt, kunnen problemen krijgen als u e-mailontvangers scheidt met komma's. E-mailclients die komma's als scheidingstekens gebruiken, gebruiken meestal puntkomma's om meerdere adressen in hun koptekstvelden te scheiden. In Outlook worden standaard meerdere adressen ingevoerd met puntkommascheidingstekens.

Schakel over naar het gebruik van de puntkomma als scheidingsteken in Outlook en het zou goed moeten komen. Als u niet aan de omschakeling kunt wennen of als u het vaak vergeet en het foutbericht naam niet kan worden opgelost krijgt, kunt u het Outlook-scheidingsteken permanent wijzigen in een komma.

Verander Outlook-scheidingsteken in een komma

Begin met Outlook 2010, kunt u de voorkeuren wijzigen om een komma in de kopteksten te gebruiken in plaats van een puntkomma door naar File > Options te gaan> Mail Vink in de sectie Send messages het vakje aan naast Comma's kunnen worden gebruikt om meerdere ontvangers van berichten te scheiden en druk vervolgens onderaan op OK.

Image
Image

Ga in Outlook 2007 en eerder naar Extra > Options > Preferences Selecteer E-mailopties > Geavanceerde e-mailopties en vink het vakje aan naast Sta komma toe als adresscheidingstekenDruk op OK in de geopende vensters om op te slaan en terug te keren naar Outlook.

Aanbevolen: